Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 1 oktober 2010

Världsrekord i icke-hoppning

Det har blivit en ny månad, säger matte. Inte för att jag bryr mig ett skvatt om det egentligen. Men hon har berättat att den här månaden inte kommer bli så kul för mig. Inte kul alls. Fast hon lade inte fram det på det viset. Hon talade om att jag skulle slippa oroa mig för Piff och Puff ett tag, och att jag skulle få träffa nya kompisar. Jag vet minsann vad det innebär. Det är det där P-ordet. 

Tydligen tänker hon rymma flera gånger den här månaden. Men när den är slut, har hon lovat att stanna hemma i mitt hus jättelänge. Nåjam, inledningen av månaden verkar rätt lugn i alla fall. Har inte sett någon resväska än, då är det ingen fara. 


Var rejält seg i morse, låg och drog mig ett bra tag innan jag tassade upp. Men sedan har jag jobbat på ute precis hela dagen. Kollade förundrat hur Piff lyckats ta sig innanför en inhägnad som husse fixat för att hålla borta kaniner från nyplanterade buskar. Inte vet jag hur hon tagit sig in, men hon tassade runt där inne utan att ta sig ut. Då ska ni veta att nätet bara är ungefär så högt som min gladsvans! Inte hälften så högt som staketet till min favoritgranne, och det hoppar ju jag över lätt som en plätt. Det såg då för ynkligt ut när hon tassade runt där inne. Till slut lyckades hon bocka ner nätet på ett ställe, och kom över på så sätt.  Vilket fusk, alltså! Inte anständigt en Riktig Katt, anser jag.

Idag har det varit hyfsat varmt här, tillräckligt för att inte frysa åtminstone. Önskar att ni, mina kompisar, också slipper frysa den här helgen, och att det vankas litet helggodis av er favoritsort! Vi tassas igen på måndag!

9 kommentarer:

 1. Men fyjam då. Ska matte iväg nu igen? *skakar på morrhåren* Nåjam, vi ska inte måla skällisar på väggen än. Vilket fusk av Piff att knuffa ned staketet! Det är ju alldeles pälsresande ju! En riktig katt hoppar ju över det, precis som du gör.

  SvaraRadera
 2. Men Gustav, är det dags nu igen? Och vad gör favvogrannen? Om inte matte kan samordna sina resor med grannens hemmavaro tror jag du får lov att göra reseplaneringen åt henne. P-alternativet är ju inget kul alls. Och hur ska det gå i ditt område när du är borta? Npjam, innan matte har rest kan man ju alltid hoppas att hon tar sitt förnuft tillfånga och stannar hemma hos dig. Bättre semester kan hon knappast få.

  SvaraRadera
 3. Men vad håller matte på med egentligen, hon mkåste ju vara hemma annars får hon bara åka bort när grannen är hemma. Enda fördelen är nog att du slipper Piff och Puff.Du får tänka på att det var Piff som var i den där inhängnaden och inte enRiktig Katt som du. Hoppas det blir mycket gos och gott i helgen! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Åhnej. Det där P-ordet igen. P borde stå för plats, stanna kvar här hemma istället.

  Ha en härlig helg Gustav.

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Jag befarar det värsta sedan jag hörde henne prata med P...Att måla skällisar vore att göra det ännu värre *ryser* Visst var det fuskigt?! Och hon som påstår sig gilla höga höjder!

  KATTSON: Favvogrannen är bra på alla vis, men man kan aldrig lita på honom när det gäller hemmavaro. Rätt som det är sticker han bara. Mattes reseplanering är lätt att göra. Det blir bara ett streck över alla datum!

  DUI och DECO: Problemet är att hon planerar alldeles för långt i förväg, innan grannen vet när han ska vara hemma. Konstigt att det ska vara så svårt att samordna?

  NEA: Åh, om det ändå kunde betyda det i stället! Tyvärr känner jag i svanstippen att det har en helt annan innebörd...

  SvaraRadera
 6. Ånej, inte det där P-ordet igen! Träffa nya kompisar, mjaaa, det var ju ett sätt att lägga fram det på. Men vart tar Piff och Puff vägen när du är på P... ja, du vet? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. FINDUS, ISAK och RASMUS: Piff och Puff har varit väldigt smarta, för dom har demonstrerat hur illa dom tycker om P...Dom får alltså vara hemma, och så kommer det en tant varje dag och kollar dom. Jag, min dummer, har kelat med hon som har P, och låtsats att jag trivts där på P:et. Problemet om jag också skulle vara hemma är att jag blir väldans frustrerad över att inte få komma ut, och då blir det lätt en otrevlig stämning här. Så på sätt och vis har jag det lugnare på P. Fast det är förstås INTE kul, även om jag låtsas det ibland.

  SvaraRadera
 8. vad är det du jamar Gustav, ska din människa ut och fara igen?! Det verkar inte vara nån ordning överhuvudjam på din människa som bara åker och far. Inget ansvar har hon tydligen. En människa ska veta sin plats i våra hus. Du får jama allvar med henne tycker jag.

  SvaraRadera
 9. MAYA: Ja, visst är det så?! Och jag har aldrig gett min tillåtelse till all denna bortavaro. Frågan är bara hur kattsingen jag ska få den rätta tyngden i mina jam så att hon FATTAR?

  SvaraRadera