Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 4 oktober 2010

Blandad kompott

Igår hämtade matte en resväska ur garderoben. Hon placerade den på husses säng. Genast var Piff och Puff där och nosade, men jag låg kvar i mattes säng. Jag vet minsann vad en resväska innebär, och det är ingenting positivt. 

Annars har jag haft en bra helg. Trots mycket pälsblåst har det varit så skönt i solen, att jag kunnat intaga långa vilopauser i densamma. Bredvid växthuset är det helt lugnt för det mesta. Igår hade jag jaktlycka igen, vilket jag högt annonserade ut för alla som ville lyssna. Man vet aldrig, kanske finns det någon som vill hyra en prima musfångare en halvdag, eller så? 

På lördagen åkte matte iväg, och var borta hela eftermiddagen. Då överlät jag husvaktandet till Piff och Puff, och besökte min favoritgranne. Man måste ju få vara litet ledig när det är helg. Vi åt lördagsgodis, och jag övervakade att han strök sin tvätt på ett korrekt sätt.  På somrarna brukar han alltid ta ut strykbrädan, och stå ute i solen och stryka. Sedan hänger han upp skjortorna i en buske. Då brukar jag ligga under busken och hålla honom sällskap. Men det gick bra från soffan också.

När matte kom tillbaka hade vi litet efterfest. Ja, det blev det för min del, alltså. Ville inte jama för de andra att jag redan kalasat på på det ena och andra, och riskera några ransoneringar. Fest kan man aldrig få för mycket av, anser jag! 

10 kommentarer:

 1. Vilken jägare du är, Gustav! Det finns säkert massor av människor som behöver hyra in dig för musfångst. De kan nog betala kilovis av Dentabits och vitfisk för att få musfritt i huset. Klokt av dig att tiga om festen hos grannen. Det där ranson-ordet tycker inte vi heller om. Det brukar aldrig betyda något skoj för oss missar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Resväskor innebär alltid problem för oss katter. Fy för resväskor!
  Snällt av dig att annonsera ut din goda jaktlycka. Det måste väll finnas någon som är intresserad av att få hjälp av en kattifierad musfångare av klass.

  SvaraRadera
 3. Grattis till fångsten! Bra granne som bjuder på kalas när matte rymmer lite.

  SvaraRadera
 4. Verkar ha varit en skön helg om man bortser från reväskan. Grannen gillar vi och sen extra gott! och sen jaktlycka på det! Ibland är det riktigt bra! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag tycker det ransoneras alldeles för mycket. Dagligen, faktiskt. Litet extra ibland gör att man överlever i alla fall.

  SIPPO: Ja, fy för dom! Resväskorna, alltså. Ens människor ska vara HEMMA.
  Jag tycker också att det skulle finnas ett behov av musfångare. Måste höra mig för litet i grannskapet...

  HJULIA å dom andra: Tack, tack! Jodå, ingen kan ha en bättre granne än jag!

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Allt skulle verkligen vara perfekt nu, om det inte vore för den där väskan. Måste nog försöka hålla mig undan ett tag...

  SvaraRadera
 7. Gustav, jobbigt med resväskor, men om de bara används en halv dag är det ju i alla fall acceptabelt. Smart av dig att inte avslöja att du redan ätit förrätt. Du har rätt att festa ordentligt.

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Är rädd för att det blir betydligt mer än en halv dag när resväskan ska användas. Annars hade aldrig P-ordet varit aktuellt. *suck*
  Det var därför dubbel anledning att festa extra, för på P....blir det säkert ingen fest.

  SvaraRadera
 9. Bra jagat Gustav! Vad tar du för arvode för musfångeri?

  SvaraRadera
 10. MAX och MÅNS: Arvode? Har inte funderat så långt än. Kanske kan göra som husse, när han hjälper andra att fälla träd, han brukar få trädet sedan. Så kanske jag är nöjd med att få musen, och kanske några Dentabits att lagra. Ungefär så.

  SvaraRadera