Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 6 oktober 2010

Svansar

En jättesnygg, alldeles lagom svans

Har ni tänkt på vad olika svansar kan se ut? På många sätt är vi rätt lika varandra, vi katter. Vi har förstås olika färger, och olika lång päls och så. Men svansen, den kan se väldigt olika ut, har jag märkt. 

Ser det bara på Piff och Puff, vilka ynkliga små pinnar de har, jämfört med min. Sedan måste jag erkänna, att jag sett katter med bautasvansar, jättetjocka och yviga. Och tänk, att det till och med finns katter som inte har svans alls! Låter väldigt underligt. Och opraktiskt! Hur talar man då om för inkräktare, till exempel, att man är upprörd? För att inte jama om gladsvansen, som gör våra människor så lyckliga. Fast de svanslösa får väl hitta på något annat sätt.

Ville med dessa funderingar få litet annat att tänka på, nu när jag inser, att det börjar dra ihop sig på allvar här. Det yttersta beviset är att minifängelset har kommit upp från källaren. Och det är nog inte för att stå här som någon slags piffig heminredningsdetalj...

9 kommentarer:

 1. Du har ju en riktigt manlig svans. Den fullkomligen lyser av auktoritet. Vi katter ger ju ut hur mycket information som helst med våra svansar. Men jag tycker synd om dig då den otäcka minifängelset kommit fram igen. *tröstartass*

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Åh, tackar, tackar *glad* Ja, visst är svansen är bra informationskanal? Likt en antenn sänder den massor med signaler.
  Fängelset....ja, uschjam...

  SvaraRadera
 3. En alldeles ovanligt tilltalande svans på bilden! Tänk vad mycket information som vi förmedlar med svansen. Nog hade matte blivit besviken, om inte gladsvansen varit framme när vi hälsar henne välkommen hem.

  Det där med minifängelset låter lite olycksbådande. Får väl hoppas att dagarna går fort på P... Fast kanske borde matte smyga ut i trädgården och samla in lite möss och kanske en eller annan kanin, så att du känner dig som hemma på P. Lite jakt kunde fördriva tiden. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: He-he, vilken show det skulle bli på P...med ett gäng möss som kutade omkring! Jag skulle nog bli rätt poppis bland de andra gästerna. Vilken tilltalande tanke! *ropar på matte*

  SvaraRadera
 5. Oroande med fängelset..
  Men visst är det spännande med svansar och tänk vad stora de kan bli! Matte blev jätteimponerad häromdan när våra svansar blev som två dammvippor. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Som DAMMVIPPOR?! Wow! Tror aldrig min svans varit SÅ stor *avundsjuk*

  SvaraRadera
 7. Visst är det bra att fokusera på annat när man har nåt otäckt i bakhuvet. Svansen är ett kapitel som det borde skrivas mycket mer om. Gladsvans, ledsensvans, räddsvans, argsvans - det finns hur många lägen som helst. Tror det kan vara bra terapi för dig att fundera lite mer över det så att det skjuter bort det där andra.

  SvaraRadera
 8. ajajaj, låter inte bra det där med att din bur och resväskor kommit fram...nosbuff

  SvaraRadera
 9. KATTSON: *tänker..tänker..tänker..*

  MAYA: Buren betyder nog att det är helt kört. Om jag inte kan hitta nåt jättesmart gömställe...

  SvaraRadera