Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 20 oktober 2010

Detta ständigt återkommande problem

Jag kan inte förstå att vi ständigt måste ha dessa jamissioner om maten. Nu har matte fått för sig att jag blivit litet rund på semestern. Ska hon säga! Men inte har jag några synpunkter på att hennes mage blivit tjockare, förmanar henne att äta mindre portioner, eller ransonerar hennes mat. Hon har dock inga skrupler därvidlag, när det gäller att ha åsikter om min ståtliga kropp. Jag har framhållit, att jag har intensivuppgraderat till vinterpälsen. Per automatik får man faktiskt då en fylligare profil, eller hur? 

Vad jag vill ha jamat med detta är, att jag starkt ogillar nekandet att fylla på min matskål nu på eftermiddagen. "Nu får du lugna dig, Gustav" sa hon helt okänsligt, och tog ingen notis om mina förväntansfulla blickar. Varje gång hon gick åt matskålshållet tändes förhoppningarna, lika trist var det när hon bara gick förbi, utan att utföra sin plikter.


Nu har jag dock vissa möjligheter till överlevnad, åtminstone några dagar till. I morgon far ju matte och husse till norra landet, och då kommer en kattuppassare. Sådana brukar vara mycket lättare att blidka. Alltså ska jag nog klara mig till på söndag, när mina människor kommer tillbaka. Får väl passa på och samla krafter allt jag kan nu, för något säger mig att ransoneringstider följer.

10 kommentarer:

 1. Som vi känner igen detta! *suckar* Att det ska vara så erbarmerligt svårt att få matskålen påfylld ordentligt. Men vi hoppas att vikarien har ett generöst sinneslag, så kanske matte har glömt bort tankarna på ransonering vid återkomsten från norra landet. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag har förstått att detta är ett ständigt återkommande problem för ALLA katter. Att det ska vara så svårt att komma tillrätta med deras felaktiga uppfattning om portionsstorlekar?! Är tämligen säker på att vikarien kommer ösa på helt enligt mina önskemål. *förväntansfull*

  SvaraRadera
 3. Ja du, vi kommer också att drabbas av detta har vi förstått..SUCK, tänk att de inte förstår hur mycket vinterpälsen väger. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. ajajaj, det där låter inte bra. Ransoneringstider. Det låter mycket bättre att sätta människan på diet istället. Du som har ett så ansvartsfullt jobb ute med all bevakning så måste du ju ha ordentligt med mat i kroppen för att orka med

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: Jaså, ni har blivit förskonade hittills, era lyllisar. Min vinterpäls är ovanligt fyllig och fin i år, synd att matte misstar den för något annat. *sur*

  MAYA: Precis det jag brukar framhålla för matte, att jag behöver mycket och stärkande mat. Hon kunde få prova på min diet ett tag, det skulle göra henne gott.

  SvaraRadera
 6. Vi jamar för att du ska få mer mat!
  Du är perfekt som du är! Fast du inte hittat den svart/vita färgen. ;-) Och din matte borde tycka om dig oavsett omfång, eller hur?
  /M&M

  SvaraRadera
 7. MAX och MÅNS: Ska minsann visa vad ni skriver för matte! Klart att jag är perfekt, det har jag jamat hela tiden. Pälsen passar ju alldeles precis!
  Konstigt nog säger hon att hon tycker om mig, ändå nekar hon mig mat? *fattar inget*

  SvaraRadera
 8. Stackars dig. Det där med ransonering och kommenterande av kroppshyddan känner jag till allt för väl. *suckar* Det är inte lite vi får stå ut med. Jag hoppas verkligen att kattvakten matar dig ordentligt så du klarar av den hårda vintern med snö, kyla och matransonering.

  SvaraRadera
 9. Gustav, jag vet inte vad som händer med de kommentarer jag skickar till dig. Det har hänt 2 dagar nu att de bara försvunnit, men skam den som ger sig.
  Det är ju kränkande att matte antyder att du skulle vara överviktig. Det är självklart vinterpälsen som visar sig som en aning övervikt. Nu gäller det bara att se till att matte inte ger kattuppassaren några tokiga instruktioner, för sånt kan hända förstår du. Och då gör ju kattuppassaren ingen nytta.

  SvaraRadera
 10. Vi tror att det är värre för er killar, vi har fri tillgång på torrisar. Vi har en automat och där finns alltid mat. Vi äter när vi är hungriga. Trots det är vi inte tjocka.
  Förresten du är inte ett dugg tjock, bara fluffig inför kommande vinter. Klart att pälsen måste uppgraderas när det blir kallt!

  SvaraRadera