Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 27 oktober 2010

Någon måste ju vara artig

Det blev litet sent idag, jag fick gäster jag måste ta hand om. Tror de var nöjda med min insats, för de plockade fram blixtapparaten, och tog en massa bilder på mig. Nu har de gett sig av, så jag får en stund att fundera på vad som hänt den här dagen.

Lika härligt väder som det var igår, lika eländigt var det idag. De fyra dagarnas inspärrning nyligen bidrog nog till att jag ändå tassade ut ett flertal gånger. Dessutom var jag litet nyfiken på om restaurangen jag besökte igår hade öppet idag med. Till min glädje hade den det! Nu behövde jag inte fundera på var lunchen skulle förtäras, min granne har rest iväg några dagar. Hans dörr var med andra jam stängd redan från början. Men på hans tomt växer en konstig tall. Den är med bred än hög. Under den kan man sitta torrtassad även när med regnar. En utmärkt matplats, alltså.

Ja, sedan kom mina gäster, och jag har haft fullt upp med att umgås och vara social hela kvällen. Som vanligt var det bara jag som tog något ansvar här för den biten. Piff och Puff visade sig knappt, de låg mest inne i sängkammaren och slöade. Kan inte minnas att de ens kom fram och hälsade. Tror aldrig jag får någon riktigt ordning på dem.

 

6 kommentarer:

 1. Men du milde vilken tillgång på restauranger du har i närheten! Generösa öppettider verkar de ha också. Tror nästan du skulle kunna ge ut en krogguide, betygsatt med olika antal tassavtryck. Guide Kattelin. Många olika kulinariska inriktningar verkar det finnas också. Det var väl bara den där vitfiskrestaurangen som saknades? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. FINDUS, ISAK och RASMUS: Här är det krogtätt, vill jag lova! Och visst, de flesta verkar vara dygnet-runt-öppna också. Kunde jag bara hitta vitfiskrestaurangen också, vore lyckan total. Den MÅSTE ju finnas, nånstans...

  SvaraRadera
 3. Låter härligt med god lunchtillgång! Skönt att kunna vandra lite ut och in som man vill. Oc sen vet vi ju vilken fankattiskt trevlig katt du är. Förstår att gästerna tog fram kameran. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vilken bra restaurang som hade fixat ny lunch åt dig. Jag tror nog att det är en hopplös uppgift att uppfostra Piff och Puff. Du skulle nog få bättre resultat av att dressera en sten.

  SvaraRadera
 5. Tur för familjen att det finns en social katt där i alla fall. Vem skulle annars underhålla gäster? Hoppas favvogrannen är iväg och köper leverkorv åt dig?

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Vett och etikett i social samvaro har jag lärt mig. Man får faktiskt ut mycket av att själv vara trevlig!

  SIPPO: He-he, där sa du ett sanningens jam! Kanske ska prova några av stenarna här ute...

  KATTSON: Nä, tyvärr ingen leverkorv den här gången. Han åkte åt helt fel håll för det. Hoppas på en inköpsresa snart, för leverkorven är slut sedan länge...

  SvaraRadera