Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 28 oktober 2010

Fördelar och nackdelar

Idag gav sig husse iväg igen, till det där som han kallar jobb någonstans långt borta i norra landet. Det får vissa konsekvenser för min del. 1) Mina arbetsdagar kommer starta vid en senare tidpunkt, för matte är slöare att kliva ur sängen på morgnarna än husse. 2) Jag får en egen säng att mysa i.


Eftersom jag för det mesta gärna kommer igång tidigt på morgonen, är det första till nackdel för mig, medan det naturligtvis är bekvämt att ha en egen säng att sträcka ut sig i. Med tanke på att jag också går miste om kvällsmassagen på husses mage, måste slutsatsen bli att det är bättre när husse är hemma. 

Husse for iväg, men min favoritgranne kom tillbaka redan idag, några dagar tidigare än han sagt. Han hade inget spännande med sig till mig, för han hade inte varit i tyska landet. Ingen påfyllning av leverkorvsförrådet, alltså. När han kom hit och hälsade på, fick han syn på min bild här på bloggen, och då bad han att få en likadan bild att ha hemma. Funderar på om han ska få det i julklapp? Då kan jag ju låtsas-vara hos honom hela tiden, något som är en omöjlighet annars. Mitt största ansvar är trots allt till människorna som bor i mitt hus.  

9 kommentarer:

 1. Vi undrar om grannen fortfarande betersig konstigt, eller om allt är som vanligt?
  Förstår om du saknar kvällsmassagen!

  SvaraRadera
 2. Det är ju alltid bäst när alla är hemma! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Klart att du måste prioritera människorna som bor i ditt hus. Det är ju de som ger dig mat varje dag. Visserligen får du leverkorn av grannen, men det verkar lite opålitligt med leveranserna. Sen måste du se till att husse kommer hem och genomför kvällsmassagen!

  SvaraRadera
 4. Skönt med egen säng. Fast jag förstår att du saknar husses mage. En bild på dig, tänk vilken fin present till din granne. Glöm inte att sätta en tassograf på den också.

  SvaraRadera
 5. MAX och MÅNS: Jag har inte hunnit träffa grannen så mycket än, men hittills har inget avvikande kunnat upptäckas. Vi får väl se...

  DUI och DECO: Javisst, jag avstår gärna sängen. Om JAG fick välja, alltså!

  KATTSON: Även om maten är snålt tilltagen här hemma, så delas den ut dagligen. Grannen far iväg ännu oftare än mina människor.
  Beträffande massagen, så är det mest jag som masserar honom. Han kallar det för trampa, men det tycker jag är fel benämning.

  SIPPO: Tassograf, du är allt bra smart! Det hade jag inte tänkt på själv, men såklart det förhöjer värdet. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Vem vill inte ha en tjusig bild av en så charmerande katt som du? Dina gäster ville ju också få porträtt av dig. Snart kan du nog säga som de där supermodellerna... jag kliver inte ur sängen för mindre än en Dentisask om dagen. Men det är klart, vem ska då kontrollera alla restauranger i området? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Får du sova ensam i hussesängen eller måste du dela med ekorrarna?

  Nogos

  SvaraRadera
 8. Skulle nog bli rätt less på modellandet, tycker redan nu att det är i mesta laget. Särskilt när jag blir avbruten i något viktigt göromål av det där klickandet. Tacka vet jag restauranginspektioner!

  SvaraRadera
 9. NEA: He-he, ekorrarna...skrattar så morrhåren ramlar av, nästan. Njam, vi delar väl tiden. Piff och jag kan ligga på varsin säng. Är Puff där avvaktar jag, och samma gör hon när jag ligger och vilar. Funkar rätt friktionsfritt, i alla fall hittills.

  SvaraRadera