Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 12 januari 2015

Hallå?


Hallå, finns ni kvar? Jo, det gör ni förstås, men befinner ni er på samma plats som före lördagen? Eller några mil österut? Själv hade jag kunnat blåsa iväg till min födelseplats, Tyringe, om jag inte fått skydd bakom trappan, och sedan blivit insläppt. Det är vad jag tror i alla fall. Att alls tassa ut var förstås inte så väl genomtänkt, men just då kändes det som absolut nödvändigt. Resten av kvällen avstod jag dock tacksamt från ytterligare försök att komma ut.

Inte var det så mycket bättre igår heller. Därför tog husse och jag en gemensam vilodag. Vi skiftade mellan hans säng och soffan. Jag ger ett extra plus till sängen, för där hade husse en riktigt mysig filt på sig. Ni vet, en sån där som man bara måste trampa och trampa på, genast man kliver på den?

Kan också berätta att det pågår något skumt här vid matdags? Jag är nästan helt säker på att Puff får något godis, som inte jag får ta del av? Har försökt lista ut vad det är, men har aldrig lyckats komma tillräckligt nära. Har bara sett henne fort sluka det där, vad det nu är? Och tallriken är så välslickad efteråt att minsta spår är undanröjt. Nåjam, jag kommer fortsätta mina efterforskningar. Tilldelning av godis är allvarliga saker. 

16 kommentarer:

 1. Smart att avstå från vidare utevisstelser i stormen!!!
  Visst är filtar olika trampvänliga, vissa är gosigare än andra...
  Vi tror att Puffisen får sina medikaniner förklädda till godis, vi har hört att dom är jätteläbbiga, så det ÄR bra att du slipper dom!
  Kräv att få eget gottis!

  Tröstebuffar ändå ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där filten som husse hade då, önskar han använde den alltid! Var NÄSTAN så jag mådde lika gott som när jag luktar på kattmynta!
   Och så ska jag definitivt ta fasta på det du skriver på slutet. Här ska krävas eget godis, givetvis utan förklädnad!

   Radera
 2. Det är sannerligen inte mycket fritid du får. Även om husses filt är skön, så får man inte glömma att det innebär en kolossal koncentration och yrkesskicklighet att trampa på den på rätt sätt. Man kan naturligtvis trampa lite löst och hur som helst, men om husse ska känna att han får ordentlig magmassage gäller det att ta i så det går igenom filten! Och det minsta man kan begära då är väl eget godis som tack?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle bara se mig i aktion! Utan att skryta alltför mycket kan jag jama att jag är en överdängare på trampande! Både när det gäller djup, styrka och uthållighet! Så husse fick nog sin massage trots valet av tjock filt! Och naturligtvis ska här beställas godis, det är absolut det minsta!

   Radera
 3. Skönt när man kan hålla sig inne i sånt här väder.
  Vi tror också att Puff får sina medukaniner i gottiset, så det skall du hålla dig borta ifrån. *blärk*
  Men nog borde du få eget gottis utan bismak?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helgen var helt hopplös med sitt blåsande, och det har blåst idag med. Har ändå varit ute några gånger, för det är ganska varmt, sju plusgrader.
   Kanske är det något skumt i de där kulorna Puff får, och jag vill ju väldigt gärna undersöka saken. Men det verkar svårt. Eget godis kommer avkrävas ikväll, helt klart!

   Radera
 4. Jamar som du, vilken blåst det var i helgen.
  Men jag hade det bra för vinden kom från väster o min altan ligger mot söder o där är en vägg som tar upp lite också. Så husse o jag satt faktiskt där ute i lördags kväll med värmelamporna igång i taket o hade det jamarmysigt, inte en vindpust vidrörde min päls.
  Mjuka plädar o filtar är härligt gott. Jag kan riktigt se hur du "grottar" ner dig i dom o sen tar i rejält med tassarna för att komma åt husses mage också.
  Akta dig för allt vad Puff får, för det är säkert som Hjulia o Alice säger att det är den jamaräckliga medicinen hon får förklädd till något riktigt smaskigt.
  Hur är det med Puff?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj, sitta ute??? Det får jag aldrig mina människor till, men så har vi inga värmelampor heller. Låter otroligt att ni kunde hitta en helt lugn plats i lördags, du måtte ha ett synnerligen välplanerat hus!
   Det är inte så svårt att akta sig, för jag får aldrig komma nära Puff när hon får sitt godis. Men väldigt nyfiken på det, det är jag! Igår hade Puff tre såna där hostanfall, men idag har vi hört något. :-)

   Radera
 5. Skönt att du inte blåste bort i alla fall, det hade blivit väldigt tomt utan dig här.
  Ge matte ledsna ögat och jama att ALLA katter i hushållet har fått gottis - utom du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, DET tycker jag var ett bra förslag! Och alldeles sant dessutom!
   Och jo, jag är också glad att jag inte blåste till Tyringe! Jag känner ju inte någon där längre!

   Radera
 6. Skönt att du är kvar, låter som du hade en ytterst väl disponerad dag med husse. Såna gillar vi. Får inte Puff medicin så det är därför hon får gottisar? nu tycker ju vi att det är självklart att du också ska ha det även om du inte behöver medicin.. kattlig rättighet liksom.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysdagar med sina människor...då är livet gott!
   Jo, det påstås att de där kulorna Puff får innehåller något äckligt, och det är just det jag försöker undersöka! Min skarpa nos skulle direkt avslöja fusket! Men Puff, hon bara äter utan minsta misstänksamhet?
   Och jag har beställt att få provsmaka samma som hon ikväll, fast utan eventuellt innehåll!

   Radera
 7. Mjausan vi jamar som Sippo, tur att du inte blåste bort iaf, då hade det jamans varit tomt efter dig, kompis.
  Det däringa Tyringe, som du jamar om, har vi hört talas om via matte, det är ngt som en artist brukar sjunga på, har vi hört jamas. är det där ngn stans du har bott? Det är ju så jamans kattiljoner långt bort.

  Men vad jam, får du inte samma mat som Puff, hm vad kan det vara i den maten som inte du får, du får undersöka när inte hon är i närheten, mjausan

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag är uppväxt i Tyringe, bodde där tills jag flyttade hit. Då var jag tre år. Jag tyckte också det var VÄLDIGT långt att åka hem hit den gången, så jag är glad att jag inte flög tillbaka!
   Matte påstår att det är medicin i Puffs godis, men jag får aldrig komma nära, så jag vet inte om det är sant?

   Radera
 8. Ja fy jam vad den där Egon blåste !
  Inget väder alls att vara ute i !!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan så man kunde blåsa bort fast man var inne!;-)

   Radera