Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 14 januari 2015

Överladdning?


Jag börjar få litet problem med laddningen. Eller, för att precisera, det verkar som jag håller på att bli överladdad?
Och på nätterna pyser det liksom över? Det är rätt jobbigt, kan jag jama! Det är något jag också berättar för omgivningen, alltså husse och matte. Med det avverkat, inledes jakten. 

Lyckligtvis brukar det ligga något lämpligt byte och lura på golvet. Ni skulle bara höra smockorna som utdelas! Här handlar om det total underkastelse och förnedring av offret. Som ibland försöker fly in under möblerna? Så enfaldigt och utsiktslöst! 

En sån här fight pågår givetvis inte ljudlöst, men en laddad jägare kan inte ta hänsyn till människors eventuella sovtider. Eller, för den delen, förlägga jakten någon annanstans än utanför deras sovrum. En jägare måste göra vad en jägare måste göra. Lugnt och urladdat kan jag sedan sova till långt in på morgonen.


14 kommentarer:

 1. Då kan man jama att du kanske känner dig som en tickande bomb som exploderar på natten.
  Tur att du har byten som du kan fånga inomhus och skulle dom försöka rymma så har dom ändå ingen chans.
  Givetvis ska du delge dina känslor till dina 2-beningar så dom förstår hur du känner dig.
  Min matte tror att denna överladdningen du har kanske beror på att du inte kan vara ute lika mycket som du brukar.
  Hon jamar att jag också blir lite orolig när jag inte får min morron-promenad.
  Men vem vill sticka ut tassen i detta vädret?
  Idag har det snöat också.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tickande bomb, mycket träffande beskrivning, måste jag jama! Det är inte lätt att ha så mycket lagrad energi, och explodera på riktigt vill jag förstås inte! Det känns jamarskönt när det har fått pysa ut det mesta på nätterna. Nä, det är inte nyttigt att inte kunna jobba med någon ordning på dagarna. Vad härligt det ska bli när vintern är över!

   Radera
 2. Katten Sven & company14 januari 2015 kl. 18:26

  Vi drar alltid igång prick 04.00 med diverse göromål. Bara för matte att acceptera å det gör hon - hon sätter ibland öronproppar i öronen å sover vidare, jamarns fiffigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar vanligtvis sova hela nätterna, men nu när jag är överladdad brukar det spraka i mig vid tretiden. Klockan fyra låter som en tidpunkt som mina människor aldrig är alerta? Öronproppar? Ni hoppar inte på henne då? Mina byten kräver ibland att jag springer över sängarna. Men en bra matte, det har ni!

   Radera
 3. Så där känner jag med ibland. Sen kan väl inte vi hjälpa att det måste ske precis utanför sovrummet heller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är förstås BYTETS fel, som placerat sig just där! Förmodligen för att få någon slags skydd??

   Radera
 4. Måste man så måste man, själva tycker vi att halv 5, 5 är en utmärkt tid att väcka matte och kräva mat.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det måste jag jama att det skulle aldrig funka här! Fast jag har förstås min mat som jag kan ta när jag vill. Men ni har nog de mest väluppfostrade människor man kan tänka sig! Bra gjort!

   Radera
 5. I eller utanför sovrummet - spelar ingen roll. Urladdningar går inte att, och ska inte stoppas. Det skulle ju kunna få till följd att offret vann! Hur skulle det se ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte kan man stoppa urladdningar! Skulle kunna få kattaskrofala följder! Och tänk, vad skulle inte bytena ta sig till, de skulle kunna bli alldeles för styva i korken! Det är nog tur att jag har extra energi över just nu!

   Radera
 6. Härligt att du har så mycket energi och spring i tassarna! Vi drabbas också av ett energiryck sent på kvällarna - eller mitt i natten, om vår nattuggla till matte fortfarande är uppe då :-) Sedan kan vi också ligga och dra oss länge på morgnarna, det passar både oss och matte perfekt :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är då väldigt hänsynsfulla om ni får energiryck bara när matte är uppe! Såna hänsyn tar inte jag. Men visst är det skönt att ligga och dra sig på morgnarna, åtminstone ibland. Aldrig har jag dock sån uthållighet när det gäller sovmorgnar som matte, henne måste jag dra upp ibland. Men så länge som jag har en förståndig husse får hon stanna kvar i sängen ifred.

   Radera
 7. Jag brukar också vara ute på jakt i lägenheten på nätterna.
  Inte alltid så uppskattat här heller *fniss*

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har tyvärr inte någon större förståelse för vårt arbete!?

   Radera