Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 19 januari 2015

Både ris och ros


Inledningen på den här helgen var inget vidare. Husse for iväg på morgonen, och det är jag van vid, men på kvällen sjappade matte också! Inte förrän nästa dag kom de tillbaka, båda två. Ett litet plus var att jag fick vara ifred i halva huset, den delen med kattlucka till den innätade altanen. Puff fick husera ensam i den andra, med husses och mattes sängar. Fast jag hade både gästsängen och soffan, så det gjorde inget.

Det var skönt att slippa vara med Puff. Jag har nämligen börjat störa mig litet på henne? Tycker det är skumt att hon springer så mycket! Och så jamar hon saker till mig. När jag undrar vad hon menar, jamar hon ännu mer? Då blir jag aningen misstänksam och följer efter henne, och det är tydligen inte heller bra? Nä, det var skönt att slippa konfronteras med den där madamen på natten!

Nåjam, när matte och husse väl återvänt hade de den goda smaken att hålla sig hemma resten av helgen. Hyfsat väder har det också varit. Och det har gällt också för den här dagen. När jag tänker efter har jag faktiskt varit ute ganska mycket, åtminstone om man betänker att det är januari. För det är det ju, även om det inte är vitt och kallt!


12 kommentarer:

 1. Det var ju tur att dom kom hem dagen efter i allafall.
  Dom rymmer ifrån dig en del.
  Tror nog att du får slå tassen i bordet o säga ifrån på skarpen att dom inte ska lämna dig med ensamt ansvar för Puff.
  Hur är det med Puffisen?
  Jamar som du, vädret har varit hyfsat i helgen.
  Jag har tagit mina promenader med matte o husse i släptåg nere på stranden.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog ryms det, och husse är värst. Men å andra sidan är ju matte nästan alltid hemma, så helheten är väl godkänd ändå. Tror jag.
   Den här natten var det skönt att slippa just det, ansvaret för Puff. Hon fick ta ansvar för själv där på andra sidan dörren. Och hon har inte haft något hostanfall på över en vecka, och fick sista penicillinet igår. Som jag jamade är hon väldans pigg och springer omkring här så jag blir bekymrad.
   Härligt med strandpromenader!

   Radera
 2. Oj, Puffisen kanske bara vill tala om att hon nu mår jamarns så mycket bättre, men hon får 'inte ta för sig för mycket' eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag vet inte, hon har nog alltid varit sån, det är väl bara det att jag varit inne så mycket, att jag kunnat lägga märke till det på ett annat sätt. Hon har jämt jamat när hon sett mig, och nu träffas vi alltför ofta. tror jag?

   Radera
 3. Undrar hur mycket överseende och tolerans det finns inuti en katt? Eller, jam, inuti VISSA katter. Men tre saker var ju i alla fall bra: att Puff inte hostade och höll sig i sin del av huset, att matte och husse kom hem relativt snart och att du kunnat vara ute. Man får inte glömma att många har det värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klagar inte så mycket heller, bara påpekar litet försynt att mina människor inte håller sig på sin plats! Jag hade det ganska bra i min husdel, frånsett det, att jag bara måste använda lådan till slut. Men också det är bättre än om jag varit utan låda! Nu hoppas jag på en lång, rymningsfri period för mina människor!

   Radera
 4. Visst blir man lite förvånad när de försvinner båda två, på helgen ska de vara hemma tycker vi! Skönt attt Puff mår bättre även om det blir lite mycket! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker förstås att de ALLTID ska vara hemma! Det där rymmandet är ett oskick!
   Det är väl bra att Puff mår bättre, om inte annat för att människorna är på bättre humör då!

   Radera
 5. Förstår att det känns skönt att ha din helt egna halva av huset. Jag skulle bli knäpp av att gå runt och fundera på vad det jamas om bakom min rygg. Fast nu påstår husse, helt felaktigt såklart, att det är JAG som jamar hela tiden. Fnys!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var skönt att få vara ifred, särskilt som jag kunde tassa ut på altanen när jag ville.
   Jag förstår att när du jamar är det naturligtvis VIKTIGA saker, och såna måste man få jama om! Det är något HELT annat än det som Puff håller på med!

   Radera
 6. Skilda sovrum är ju en ypperlig lösning när man är så olika som du och Puff. Sedan blir det lättare att umgås när man har fått vila lite från varandra.
  I dag, tisdag, märks det verkligen att det är januari, snön faller tätt här i Malmö. Undrar just om den har kommit till er också?
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det skönt att få ha lugn och ro, utan någon irriterande jamare som sprang omkring!
   Jo, uschjam, nog har snön kommit hit! Fast det var mest regn rätt länge. Litet vitt på marken är det dock, tillräckligt för att bli blöt om tassarna. :-(

   Radera