Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 26 januari 2015

Ja, var kan jag vara?


Igår visade den sig, solen. Äntligen en dag jag kunde vara ute litet längre än enbart för att utföra det allra mest akuta! Tyvärr hade det ramlat ner vitt på lördagen, det förtog en del av solglädjen. Men jag höll mig där det var upptrampat, och det var faktiskt till de två viktigaste platserna. Först vedboden, med den lilla trappan jag gillar att sitta på, och sedan till Restaurang Pipiga Pilfinken, där jag deltog i årets fågelräkning. Åtminstone försökte, för som vanligt har det matställets gäster alltid precis ätit klart när jag kommer, och bråttom att ge sig iväg har de dessutom? 

Det hände något litet kul igår också, det där som inträffar litet då och då. Jag hörde husse fråga matte om hon sett mig? "Han ligger väl i igloon eller gästsängen", trodde hon. "Nä, där har jag tittat", svarade husse. Sen gick de och letade i alla rummen. "Han gick nog ut med dig när du hämtade ved", menade matte då. "Men jag såg honom inte", sa husse tvivlande. Då tyckte jag att det var lika bra att tassa fram. Det är lika kul varje gång, för människorna blir så glada! Sen gick husse och lade sig på soffan för att få litet magmassage, och det ställde jag förstås gärna upp på!14 kommentarer:

 1. Tänk att den stora gula lampan visade sig igen.
  Den har vi inte sett på länge, så du gjorde helt rätt i att njuta så länge du kunde.
  Märker att du som jag tycker det är kul att leka att man gömmer sig för sina människor.
  Jamars vad roligt att se hur glada dom blir när dom hittar oss.
  Även om du tryckte till lite extra i massagen så tyckte nog din husse det var jätteskönt.
  Du kan tro att jag haft det skönt dessa två sista dagarna.
  Och ännu bättre blir det imorgon för då får jag tillbaks min matte o husse på heltid igen.
  Imorgon kommer nämligen grannkattens 2-beningar hem från semestern.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var den verkligen framme? Idag kan man undra om man drömt??
   Jo, nog är det kul att gömma sig! Och allra roligast är att de inte kommer på mitt gömställe!
   Ibland blir jag betänksam på husses kommentarer om massagen. Vad då blåmärken??
   Det var då på tiden att dina människor kan ägna all sin tid till dig igen. Gissar att grannkatten också uppskattar att få hem sin heltidsanställda personal!

   Radera
 2. Tänk att det är lika kuligt att bara finns mitt framför nosen på dem, när de har letat efter oss ;-)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, man bara spatserar fram helt lugnt och kollar reaktionen! De är inget vidare bra på att leta? Men vi är bra på att gömma oss!

   Radera
 3. Bra att du lugnade husse med lite magmassage efter all oro han säkert kände när han inte visste var du var. Sen var det märkliga gäster på det där matstället. Har du nån teori om vad det beror på att de alltid ätit klart när du kommer? Innebär det nån oro hos dem att bli räknade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, han hann bli riktigt bekymrad över att den saknades en katt! Men så fick han också en extra lång omgång massage. När han nu lade sig i soffan bara för det, så...
   Nä, jag tycker det är så trist att alltid missa de där bevingade sakerna? NÅN form av oro verkar vara inblandad? För det verkar konstigt att SAMTLIGA är mätta och avslutar måltiden samtidigt??

   Radera
 4. Så 'humant' av dig att inte hålla dem på sträckbänken för länge vid dina 'försvinnanden'! :-). Tvåbeningar kan ju bli SÅÅÅÅÅ oroliga å nervösa om de ej hittar oss medesamma. En gång råkade jag bli instängd i ett skåp av matte. Jag sa inte ett pip å hon letade jätte länge och var så orolig innan hon fann mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När de började diskutera om jag kunnat tassa ut, eller blivit instängd, tyckte jag det var dags. Och förresten var jag litet hungrig också. Här var Puff instängd i ett skåp i två dagar. Hon sa inte heller ett pip, och matte och husse trodde att hon smitit ut. Då var det inte roligt här. Nä, sååå länge ska man inte vänta med att komma fram eller höra av sig!

   Radera
 5. Vi har också fått massa vitt, det bara kommer mer och mer.
  Att gömma sig för sin människa kan vara lönsamt ibland, då det oftast lockas med gottisar bara man visar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är allt det vita borta igen, för det har regnat hela dagen. Nu klafsar det om tassarna där ute. :-(
   Jag kom nog fram litet för tidigt ändå, för fram till gottis-lockande kom jag aldrig. Men det var nästan dags för blötmaten, och den vill man ju inte missa!

   Radera
 6. Det är väldigt intressant att se våra människor leta och leta och leta, vi är verkligen duktiga på att smyga och att gömma oss. Magmassage och kli säger man ju mjau till! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, som de letar!!! Om och om igen i alla rummen, det ser verkligen skojigt ut! Fast allra roligast är deras förvånade miner när man kommer fram!

   Radera
 7. Visst är det skojsigt när de springer runt och letar, eller jam försöker leta för de är verkligen dåliga på det.
  Snällt av dig att ge husse lugnande tassage efteråt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt att de ser så dåligt, de har ju ändå ganska stora ögon? Och jag har två människor som letar, alltså fyra ögon, och ändå ser de mig inte! Men det är bra, då har jag mitt gömställe kvar! *nöjd*

   Radera