Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 22 januari 2015

Så litet, så litetLjudet av krafsandet från lådan är oemotståndligt retande för fantasin. ÄR det Puff eller ÄR det en mus där inne?

Äsch då, det var ju bara Puff! Men varför så bråttom?

Mina människor försöker jämt mota bort mig när jag vaktar utanför lådan. Tror att jag retas med Puff? Okej då, jag såg visserligen Puff kliva in i lådan, det måste erkännas. Men måste det med nödvändighet betyda att krafsandet kommer från henne? Och om så vore, hur fel är det att leka smygleken? Jag tycker den är hur kul som helst! Och jag kan väl inte hjälpa att Puff inbillar sig att jag ska hitta på hemskheter, för det gör jag ju aldrig! Ja, ja, kanske jag retas då, man bara pytte, pytte litet!


 

18 kommentarer:

 1. Retas måste man ibland, det förgyller tillvaron.
  Det kunde ju faktiskt varit både Puff och en mus.
  Och i det läget kanske Puff och även matte hade blivit tacksamma om du varit i närheten o hjälpt till.
  Själv har jag det jobbigt nu, arbetsledare för matte o husse som håller på i köket med kakel o
  arbetsbänkar.
  Matte kallar det "Light-renovering", vad husse kallar det, ja, det är inte tryckbart.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om Puff hade minsta lilla koll på att jag inte är ett lejon, det hade förenklat tillvaron! Men om det varit en mus i lådan...för flera år sen tog Piff in en mus, och släppte den här inne. Matte trodde att vi skulle vara intresserade. Hon fattade inte att det var en URTRÅKIG mus, inte ens värd att jaga? Likadant var det med en monsterspindel, som hon hoppades få hjälp med. Men såna ska man väl akta sig för?
   Att vara arbetsledare under såna omständigheter låter mycket betungande! De får väl försöka klara sig på egen hand emellanåt, så du får vila upp dig?

   Radera
 2. Liiite ret måste man ju få hålla på med! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Frågan är hur jag ska få Puff att fatta att retet är LITET?

   Radera
 3. Retas liiite måste man när man är två.
  Vi retades också lite då Smulan fanns.
  Nu får jag retas med matte ;-)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. På den tiden Piff fanns fick jag akta mig noga för att retas. De hoppade ju på mig gemensamt som straff. Men nu har jag upptäckt att det inte händer mer! Hurra! Retas med din matte är nog rätt riskfritt!

   Radera
 4. OM du INTE skulle se att det är Puff som går in där så kan ju krafsandet komma från vad/Vem som helst....t.o.m. skåpm........ HUA!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt vad jag också tänkt! Vem vet vad som kan gömma sig där inne? De ska minsann vara tacksamma att jag håller vakt, min matte och husse! Vad Puff tycker bryr jag mig mindre om.

   Radera
 5. Puff borde ju förstå att det är alldeles naturligt för dig att kontrollera vad som försiggår i alla delar av huset. Tänk om skåpmonstret plötsligt hade flyttat in där! Då hade nog Puff varit tacksam över din hjälp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket Puff borde förstå, enligt min mening. Att jag inte har för avsikt att äta upp henne till exempel. Hon verkar tro det, så rädd som hon är för mig?

   Radera
 6. Klart du måste ha koll på om det är en mus eller bara Puff som är i lådan :)

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter det självklart? Men somligt verkar inte gå in i vissa kattskallar??

   Radera
 7. Hur ska du kunna veta med säkerhet att det inte är en mus eller skåpmonstret som far runt där inne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just vad jag jamat också, och försöker därför alltid hålla vakt när jag hör misstänkta ljud där inne. Men får man någon uppskattning? Ett tack?? Vad tror du?

   Radera
 8. Inte alltid man kan veta vad som spökar inne i en kattlåda, Funderar!
  Kära Gustav, vi har sorg här hemma, så därför tar vi det lite lugnt några dagar med bloggandet. Det är Mattes moster som har gått bort, och matte saknar henne, så kanske till nästa vecka när begravningen är över, så är vi nog på G igen.
  Matte är lite ledsen just nu.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när matte är ledsen är det ändå skönt att ha tröstande katter omkring sig! Jag vet att ni kommer ge henne mycket spinnterapi. Låt sorgen ha sin tid, ni är alltid välkomna tillbaka!

   Radera
 9. Hihi, förstår att det kan vara lite stressande att veta att någon står där utanför medan man uträttar sitt nödvändiga ärende i lådan :-) Men förstår också att det är svårt att motstå frestelsen att retas lite :-)
  Ser att ni har en svänglucka på er låda, det har vi aldrig sett förut. Blir det inte väldigt mörkt därinne i lådan när luckan fälls igen? *lite nervösa*
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puff är SÅ tråkig som inte alls är med på min lek :-( Jag tycker ju att det är JÄTTEKUL att sitta där utanför och bevaka! :-)
   Nämen, luckan är ju nästan genomskinlig, precis som kattluckan ut på altanen. Det blir förstås mörkt där på natten, men det hade blivit utan luckan också. Men JAG hade nog hellre varit utan lucka, då hade jag haft full koll på allt Puff har för sig där inne!

   Radera