Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 20 augusti 2014

Favoriten, än så länge


Nu ska jag berätta om mitt nya favoritställe, där jag tillbringat en stor del av min lediga tid i sommar. Under aggregatet för luftvärmepumpen! Där är skugga när jag vill ha skugga, regnskydd när jag behöver det, och dessutom ger trappan alldeles bredvid lä för blåsten ifrån havet. Med andra jam en helt perfekt plats! Eller, åtminstone nästan?

För det finns en hake. Det förargliga röret, som rätt som det är riskerar bli aktivt och börja droppa. Men än så länge håller det sig lugnt. När det börjar bråka återgår jag nog till min hasselbuske. Gammal plats är ändå äldst.

16 kommentarer:

 1. Lät nästan för bra för att vara sann den där platsen du hittat , men sen så kom hålhaken = ett droppande rör :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Turligt nog har den varit avstängd rätt länge, men nu tror jag att jag måste börja bli försiktigare. Mina pälslösa människor påstår att det börjar bli kyligt inne. Har jag inte märkt?

   Radera
 2. Du ser ut att trivas på ditt nya favvoställe. Hoppas att röret inte droppar sååå ofta :)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills har det inte droppat alls, men jag har idag börjat gardera med hasselbusken, för säkerhets skull. Så länge som solen skiner är där garanterat droppfritt åtminstone!

   Radera
 3. Låter som rena kanonläget, om man bortser från det lömska röret då. Fast kan inte den där mojängen börja vråla helt plötsligt och blåsa massa luft?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte där ute, där droppar det "bara". Men så länge den sover har jag det perfekta lilla rummet där under!

   Radera
 4. På gräs (som svalkar) och bredvid murgrunden (som ger lä), kan inte bli bättre.
  Det där irriterande röret som sticker fram får du helt enkelt bortse från.
  Kom ihåg denna platsen till nästa sommar om den blir lika varm.
  Visserligen regnar det rejält här o jag kan inte gå ut. men om jag hade varit några mil nord om oss hade jag varit tvungen att simma om jag skulle gått ut.
  Så jag har det jättebra inomhus o sitter o spanar ut istället.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha tak över huvudet och ändå så fritt, det är rätt oslagbart! Måste försöka komma ihåg det till nästa sommar. Konstigt nog har jag aldrig upptäckt det här stället tidigare, fast den suttit där i fyra år.
   Och vilken tur att vi bor där vi bor, för simma vill jag då rakt inte! *ryser*

   Radera
 5. Härligt att bara hitta ett sånt ställe! Jättefin bild på dig! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och en fin liten grop har jag fixat där också, så att det syns att det är MIN plats!

   Radera
 6. Du är verkligen en mästare i att ordna det för dig. Tänk så bra ställen du hittar. Inte skulle en tvåbening hitta en sån plats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, tror uppriktigt att de aldrig ens skulle kommit på tanken!!!

   Radera
 7. Det ser riktigt mysigt ut där i gräset, men som de andra redan jamat så verkar det där röret lite läskigt. Tänk att man ligger och kattlurar som bäst och rätt vad det är få något blött i huvudet. *ryser*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har rätt. får nog ta mig i akt nu, för den verkar ha vaknat. Önskar mina människor hade päls på sig där inne, då skulle den där manicken få sova myyycket längre!

   Radera
 8. Det märks att du är en erfaren mysplatsjägare, du vet hur viktigt det är att ha olika varianter att välja mellan, så att man alltid kan anpassa mysandet efter väder och humör. Hoppas att du kan hålla fast vid ditt senaste fynd ett tag till :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hitta mysplatser, det är ju något av vår specialitet, eller hur? Konstigt bara att jag inte upptäckt detta utmärkta ställe tidigare? Hoppas nu bara att det snart blir varmare igen, så att apparaten får fortsätta den just nu avbrutna sömnen!

   Radera