Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 16 februari 2018

Mycket klöstunna blir det


Husses mage i all ära, men på kvällarna längtar jag bara efter att få lägga mig på min klöstunna framför brasan. Först hoppar jag upp i fåtöljen, som står en bit därifrån, tar mig upp på armstödet och gör sedan ett vigt språng upp på tunnan. På bilden till höger har jag precis satt mig tillrätta. Har varit ute en stund, och njuter till fullo av värmen som strömmar emot mig. Husse och jag tycker väldigt lika om temperaturen här inne. Det ska vara varmt! När termometern går över tjugofem grader brukar matte ha synpunkter på den fortsatta eldningen. Inte jag. Hur kan det bli för varmt??

Nu har jag lagt mig tillrätta. Visst syns det vad skönt jag har det? Kommer sova gott ända tills magen väcker mig, om sådär fem timmar. Som vädret är nu blir det nog mycket klöstunna i helgen. Och även om ni inte har någon sådan hoppas jag er helg blir skön ändå!             

9 kommentarer:

 1. Jam, det syns verkligen hur du njuter på din klöstunna.
  Och så har du ju en gosig filt också att ligga på och då blir det ännu varmare o goare.
  Ja, det blir nog att vara inne i helgen.
  Jag ville inte sätta ner mina tassar i det vita idag så jag ställde in promenaden med matte o husse.
  Ha det riktigt gott med de dina i helgen o njut.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tittat ut många gånger idag, bara för att konstatera att jag måste vända tillbaka. Varför skulle man frivilligt utsätta sig för detta? Att ställa in din promenad för förstås det enda rätta!
   Nog kommer jag njuta, hoppas ni kan göra detsamma!

   Radera
 2. Visst är det väl bra att ha valmöjligheter: husses mage eller klöstunnan? Bra att både husse och du tycker lika när det gäller värmen. Det är så klart ni som har rätt. Vid 25 grader börjar det likna nåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om husse ligger i soffan och kollar på teven på kvällen vill jag vara på tunnan. Tänk att ha två så bra saker att välja på! Jag tycker också att ju varmare desto bättre. Matte är litet konstig.

   Radera
 3. Du vet verkligen hur man njuter till fullo. Önskar att vi också hade en spis att elda i. *suckar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är verkligen synd att ni inte har en kamin, det finns inget bättre, inte på vintern i alla fall! Men hoppas ni får en fin helg ändå!

   Radera
 4. Så mysigt du har det på tunnan. Jag föredrar min liggande bambutunna, som hänger på elementet.
  Några timmar i taget i alla fall... Elementet blir VARM, liksom inne i min tunna, kanske lite för varmt efter ett tag...
  Det finns en bild på mig i tunnan i bloggen den 31/12, om du är nyfiken på den.

  Nosgos
  Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ser allt väldigt gosig ut, din tunna! Skulle jag gott kunna tänka mig, om jag hade såna element. Jaså, KAN det bli för varmt? Det förstås, där inne finns inte så mycket luft, så kanske...? Ha det så skönt i din tunna, så har jag det skönt på min! Och så önskar jag dig och din matte en fin helg

   Radera
 5. Ser jätteskönt ut! Klart det ska vara varmt! Nosbuffar

  SvaraRadera