Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 23 februari 2018

Har du kollat i växthuset?Det var allt på tiden, matte! Tänk om jag svultit ihjäl här inne?!


Matte skulle åka ett ärende och bli borta ett par timmar. Passade på att följa med henne ut. Solen sken, och det var riktigt skönt ute, även om jag hoppats på litet mer värme. Till min glädje upptäckte jag att växthusdörren stod öppen! Inte mycket, men jag lyckades klämma mig in. Där inne fanns den härliga värmen jag längtar så efter! Kurade ihop mig och somnade. Sov så gott att jag inte uppmärksammade att dörren stängdes. 

När jag vaknade var det inte alls lika behagligt där inne längre. Ingenting att äta hade jag heller. Så där satt jag. Och satt. 

Till slut kom matte tillbaka. Naturligtvis saknade hon mig, och undrade om jag fortfarande var ute? Jo, husse hade inte sett mig, och trodde jag var ute på spaning. Har du kollat i växthuset, undrade matte då. Nä, han hade inte sett mig när han stängde där, och inte kunde jag väl komma in genom den lilla öppningen?

Alltså, måste man lägga sig mitt framför dörren för att synas, jag bara undrar? Man borde förstås ha lärt sig det vid det här laget, att människor kan glömma att kontrollera att växthus och andra utrymmen är tomma på katter. Det ska bli skönt när växthuset står öppet, alltid!

Önskar er en härlig sista helg i vintermånaden februari!


8 kommentarer:

 1. Usch då, att vakna i ett kallt växthus UTAN mat ovanpå allt.
  Vilken tur att matte ändå kom tillbaks i tid och att du kom ut därifrån.
  Förstår att du väntar på våren så du kan spatsera in o ut ur ditt växthus igen.
  Men, vi får nog vänta ett bra tag innan den kommer.
  Matte jamade att jag nog inte kommer att kunna ta dom på promenad så många dagar nästa vecka. Ska bli jamarkallt verkar det som.
  Ha en härlig helg på klöstunnan bredvid brasan med de dina i helgen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var helt nöjd på att vara i växthuset när hon kom, så även om det var kallt ute följde jag glatt med. Tänkte förstås också på den väntande matskålen.
   Men visst ska det underbart när våren kommer och man kan vara ute med någon ordning? Det är rätt trist att ligga inne hela dagarna. Har också hört hotelserna om hemsk vinter nästa vecka. Hoppas det inte blir så illa!
   Hoppas ni också får det fint, även om det inte blir så långa promenader!

   Radera
 2. Oj, det var ett riktigt drama som utspelade sig i ditt växthus! Man vågar inte ens tänka på hur det kunde gått om du inte redan innan uppfostrat dina människor till att alltid se till att du har det bra. Hoppas att du, trots allt kan tänka dig att magmassera husse och mys framför brasan. De gjorde ju inte detta med flit - även om de naturligtvis borde förstått att du kunde ta dig in även genom en liten öppning. Vi får bara hoppas att det inte händer igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var litet undrande där ett tag, varför dörren var stängd? Men det är klart, på de dryga femton år som gått sedan jag flyttade hit, har jag hunnit med rätt mycket uppfostringsarbete. Och långsint är jag inte, bara jag väl kom in och hittade den välfyllda matskålen strök jag ett streck över alltihopa. Men visst har jag tur som saknas när jag är borta!

   Radera
 3. Stackars dig, bli inlåst så där, förstår inte hur husse kunde göra en sådan tabbe! Efter alla dessa år med dig slappande -eh, spanande! - i växthuset borde han ju ha insett att det inte räcker att bara kasta en snabb blick. En katt på spaning ligger ju lite avsides, det SKA liksom inte vara lätt att upptäcka en spanande katt! Hoppas husse har lärt sig den läxan nu!
  Ha en skön helg du med, käre vän!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, dessvärre är jag rädd för att det kan hända igen, för husse är ju människa, och det gäller förstås matte också. Men jag hoppas förstås att jag ska klara mig tills dörren inte är stängd mest hela tiden. Den närmaste tiden efter en sån här incident brukar vara säkrast, men sen bleknar deras uppmärksamhet och minne är min erfarenhet!

   Radera
 4. Pffft, människor alltså. *skakar på huvudet* Förstår inte hur man kan missa husets förste ordningskatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, man måste förstås titta efter katter bakom krukor och i hörn också!

   Radera