Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 21 augusti 2013

Dessa människor!?Om ni tittar riktigt, riktigt noga ser ni mig! Det är jag som har svans och står mitt i bilden bredvid björken!

Matte har tittat förundrat på mig, när jag legat på gräsmattan och stirrat på en viss fläck bakom björken. Litet blött nedfall har inte stört min koncentration. Flera dagar har jag tillbringat så. Alldeles stilla med fast blick framåt och nedåt. Inte hela dagarna, förstås. Jag har ju en hel del andra åtaganden att bestyra. 

Hon började undra vad jag hade för mig, min matte? En platt gräsmatta kunde väl inte härbärgera några särskilda hemligheter? Oj, oj, jag jamar bara: Människor! Inte avsätter jag så mycket tid utan anledning!?

Och snopen blev hon när sett mig hämta första musen där! Det var när jag var på väg att hämta nästa, som bilden här ovanför togs. För att inte störa mig var hon finkänslig nog att ta den från mitt hus, så avståndet är rätt stort. 

Nu har hon lärt sig i alla fall att det finns en anledning till att jag ligger länge och tittar på en gräsmattefläck!


6 kommentarer:

 1. Oj, ständigt nya upptäckter. Bra att matte tog bilden från lite avstånd (även om jag undrar om det var för att inte störa dig?). Klart det finns en anledning till att vi gör allt vi gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte vet förstås att jag genast avbryter allt när jag får syn på henne, så hon hade blivit bildlös om hon inte varit försiktig! Hur kunde hon tro att jag satt där och bara VILADE??

   Radera
 2. HÄrligt med muslingsfångst! Klok matte att ta bild på avstånd, VÅR matte klampar ju på som en elefant så vi skulle missa allting.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, tänk att kunna plocka den efter den andra! Det var en riktig lyxrestaurang!

   Radera
 3. Jag ser dig, jag ser dig! :D Så skicklig du är, du har den perfekta kombinationen av tålamod och tasslag för muslingsfångst. Jag är grymt imponerad!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag kände mig faktiskt rätt nöjd när jag tagit min andra mus där! Det är sällan det blir mer än en i taget!

   Radera