Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 5 juli 2016

Nä, inte nu igen!


Nä, inte nu igen!!! Blev idag jagad av en hund, precis likadan som den som skällde ut mig så väldigt när jag låg hemma på min trappa. I morse var jag ute på patrullering på en av granntomterna, när jag helt plötsligt hörde ett våldsamt skällande, och fick syn på hunden som kom rusande mot mig. Den sprang fort, men jag sprang fortare! Har lyckligtvis fixat en grop under staketet mellan våra tomter, en bra genväg i vanliga fall. Kunde inte passat bättre en sån här gång! Hittade husse ute på min tomt. Han förstod förstås vad som var på gång, och hjälpte mig in. Igen! Sen hade jag ingen lust att tassa ut förrän på eftermiddagen. 

Tycker det här med otrevliga hundar börjar upprepa sig litet
Här under känner jag mig helt trygg
väl ofta? Annars njuter jag av sommaren, och är ute hela dagarna. Av någon anledning har jag inte känt för att vila under hasselbusken? Kanske för att jag inte kunnat lita på att luften ska hålla sig torr? I stället ligger jag för det mesta under en mojäng som sitter på huset. Där kommer vanligt regn inte åt mig. Skulle det vräka ner får det i stället bli växthuset, som alltid står öppet. 


Om jag slapp dessa lösspringande hundar skulle tillvaron vara perfekt! Men ganska perfekt är inte så illa, det heller!


 

6 kommentarer:

 1. Men fyjam vad många ouppfostrade skällisar som dräller runt hos dig! Hur skall du kunna sköta ditt patrullerande om det här fortgår?
  Förstår det där med hasselbusken, här har det varit omväxlande solsken och störtregn idag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här illa brukar det inte vara, och det är klart att patrullerandet blir mer riskfyllt. Den här stora hunden är riktigt obehaglig, för han gillar verkligen inte katter. Suckjam!
   Just det, i såna här vädertider gäller riktigt tak över huvudet!

   Radera
 2. Jag trodde det var lag på att man skulle hålla sina skällisar kopplade om de inte var under uppsikt. Kanske skulle upplysa skällisens människor om det? Det är ju både otrevligt och farligt att bli jagad av såna typer. Det är ju DINA områden det rör sig om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här hundens människor är tyvärr av den osynliga sorten? Kanske är den bra på att rymma? Jobbigt är det att ha en sån efter sig, tur jag har mina smarta flyktvägar där den klunsen inte kommer fram!

   Radera
 3. Skällisen FÅR INTE jaga dig Gustav! Vi blir oroliga att något ska hända dig! Dumma dumma skällisens ägare som inte kan hålla ordning på sin hund!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte heller att den får jaga mig, men hur få den att fatta det? Den springer omkring alldeles ensam, verkar inte höra ihop med någon människa? Om den inte har sprungit väldigt i förväg, vad vet jag? Men gissa om jag kan springa fort när det gäller!

   Radera