Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 29 juni 2016

Slut på friden


En lång rad av fridfulla dagar blev idag avbruten av ännu en lösspringande hund. Jag låg och tog igen mig i gräset en bit utanför huset, när jag upptäckte att ovälkommet besök var på väg in på min tomt. Först kom en hund, och springande efter kom en gubbe. Jag intog givetvis genast full beredskap, vilket var av nöden, eftersom hunden fått syn på mig. Vilket han högt meddelade.

Då öppnade husse dörren, undrande vad som stod på? Snabbt insåg han allvaret i situationen, och kom ut och hämtade mig. Gubben berättade sedan för husse att det inte var hans hund, att han försökte hjälpa en kompis att fånga in den. Det gick väl sådär, kan jag jama. Men jag var i säkerhet, och de försvann. Kan bara hoppas jag slipper fler besök.  

 
Väl i säkerhet funderar jag litet över vad som hänt.


Beslutar mig för att fortsätta min vila inomhus. Ett bra tag.
10 kommentarer:

 1. Bra att husse var snabb där, skönt att slippa umgås för nära med skällisar man inte vet hur de är.NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl enda fördelen med att de låter så mycket, att det märks när de inkräktar!

   Radera
 2. Roligt att höra från dig igen, även om nyheterna inte var positiva. Märks att du har tränat husse bra. Tycker han är värd lite extra magmassage ikväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse har blivit mer och mer upplärd av mig. Kan berätta att han fick massage både på eftermiddagen, kvällen och natten!

   Radera
 3. Fyjam för ouppfostrade skällisar! Tur att husse var vaken och kom ut och räddade dig. Jamar som Kattson, han är allt värd lite extra magmassage ikväll
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att rusa in på andras tomter är verkligen inte okej! Särskilt inte tomter markerade som kattägda! Och visst, massor med extra massage fick han!

   Radera
 4. Skällisar är i många fall så knasiga och ostrukturerade, bara liksom rusar runt och ställer till det. D verkar liksom inte planera sin dag.....?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här var definitivt ostrukturerad, och utan kännedom om katters suveränitet! Men det blir visst en osäker tid den närmaste månaden, har jag förstått.

   Radera
 5. Men vad är det för dumstollar som springer runt med lösa skällisar ute hos dig?? *arg*
  Ska inte en fridfull katt kunna få sova i lugn och ro på sin egen tomt utan att bli angripen av ilskna skällmaskiner?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen är det för mycket begärt nu när det dräller av både människor och djur som inte finns här i vanliga fall? Inte hjälper det väl att sätta upp en stoppskylt heller, är jag rädd!?

   Radera