Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 4 maj 2017

Jag har varit hos vettisen
Ni kan ju gissa vart jag är på väg?

I kattväntrummet fanns ett stort akvarium. Framför det stod pallar. Meningen var väl att vi skulle beundra den vackra utsikten? Men hur intressant var det under de omständigheterna??


Först blev jag klämd på jättelänge, och sedan vägd. Jag hade gått ner litet till, och väger nu precis 4 kg. En gång i tiden vägde jag över 5 kg. Då fick jag kalorisnål mat för att inte bli större. Men det var ett tag sen nu.  


När jag väntat ett stund kom en tjej och stack mig i benet. Sen fick jag vänta hur länge som helst. Här ligger jag och nästan somnar. Men bara nästan, för helt koppla av gick ju inte! Sen kom vettisen tillbaka och berättade om proverna. Några var inte så bra.

Men vi bestämde att jag ska få fortsätta njuta av växthuset och hasselbusken så länge som jag ändå mår bra. Att jag gått ner litet grand är inte så konstigt nu när jag är ute och rör mig mycket hela dagarna. Och maten smakar bra, så jag äter som jag ska. Nu har matte köpt några provpåsar blötmat som skulle vara bättre för mig att äta. Men är de inte goda får det vara. Här är jag i alla fall hemma igen. DET är skönt!10 kommentarer:

 1. Både jag, matte o husse har tänkt på dig den sista tiden och sagt att när ska Gustav till vettisen igen?
  Förstår att ett akvarium inte är så kul att titta på vid ett sådant här tillfälle.
  Att några av dina prover inte var riktigt bra är kanske förståeligt med tanke på din aktningsvärda ålder.
  Just att du gått ner lite mer i vikt är däremot inte konstigt, för nu är du ju ute igen på ditt område o springer runt.
  Det sätter alltid sina spår hos katter på våren o sommaren.
  Bara detta att du äter bra o mår bra för övrigt tycker jag är det viktigaste.
  Skönt att du är hemma igen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktiga är väl hur man känner sig, inte vad prover säger? När jag inte mår bra längre kommer jag jama om det, men nu ska jag bara ha det bra och njuta av sommaren. Och gissa om jag också tyckte det var skönt att komma hem! Jag borde förstått att det var något lurt när jag inte fick tassa ut annat än en liten stund på morgonen. Inte förrän sena eftermiddagen fick jag äntligen komma ut!

   Radera
 2. Hade det varit vinter och inte så mycket utejobb för dig så tror vi INTE att du hade minskat ytterligare i vikt även om en del prover inte var jättebra! Hoppas den nya maten är jamargoood?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tror jag också! Förut låg jag ju mest på sängen och jäste, nu springer jag runt, tar mig över staket och tränar som bara den! Nu har jag bara smakat en av tre sorter, och den var njaae, gillar min vanliga mat bättre.

   Radera
 3. Du har så rätt i att det verkligen inte är mycket att njuta av hos vettisen. De kan ha vilka akvarier som helst, men oss lurar de inte! När vi blir äldre blir vi ju ofta lite tunnare. Hoppas dina värden stabiliseras nu. Rätt mat och miljö kan göra under.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle ha placerat matte på en av pallarna i stället, för hon tyckte fiskarna var skojiga! Men jag hade fullt upp med att lyssna på alla hemska ljud och känna av de otrevliga dofterna.
   Om jag bara kunde gilla den nya maten skulle jag kanske må bra litet längre, men vi får se. Utan god mat är livet inte så värst kul, och nu ska jag bara få ha det gott så länge det går.

   Radera
 4. Men Gustav då, du måste ta tass om dig själv. Det är ju klart du ska njuta av växthuset länge till. *slokar med morrhåren*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det hoppas jag med förstås. Men då vill jag också kunna njuta av att vara där. Att ligga där och må pyton är inget vidare. Men just nu mår jag bra!

   Radera
 5. Så bra att du kan njuta av växthuset och utelivet ett tag till. Vi tänker så mycket på dig. Hoppas att du kan njuta länge till! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ni, det hoppas jag också, det är ju så härligt att leva just nu!

   Radera