Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 22 maj 2017

KoltrastuppfödningEn längre tid har dörren till vedboden alltid varit stängd,
Bakom fläktfoten känner hon sig trygg
och jag har förbjudits följa med när matte eller husse gått in där? Det var samma sak förra året. Jag får nämligen inte störa koltrasten som ligger där inne. Redan i början av april låg hon där. Tre nya fåglar blev det. Nu har hon legat där igen sedan någon vecka. Mycket praktisk att ha uppfödning hemma på gården. Det är ju litet storlek på de stekarna! Annars är jag inte så förtjust i fåglar. Mest besvär, med en massa fjädrar och litet mat. 


Jag gillar vedboden, så litet trist är det att inte få komma in där och inspektera. Men okej, jag saknar inte göromål nu precis! Från tidiga morgonen tills det börjar skymma är jag ute. Ropar ibland att jag är hungrig, och maten förväntar jag mig då få serverad ute på farstubron eller i växthuset, för in, det vill jag absolut inte! 

En förutsättning för detta är givetvis det härliga vädret. Bara sol, dag efter dag. Inte konstigt jag trivs med livet just nu.


10 kommentarer:

 1. Oj vad trevligt med en egen uppfödning av fjäderkotletter! Du kan ju alltid ge dem en hjälpande tass sen när de skall lära sig att flyga....
  Visst är det härligt nu när det äntligen börjat bli skapligt väder ute!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är när de just kommit ut från vedboden som jag måste vara uppmärksam, IFALL de behöver nån hjälp?
   Jo, nu har det varit rätt perfekt väder en längre tid!

   Radera
 2. Spännande att se hur allt utvecklas, även om du kanske inte bryr dig så mycket om det.
  Jag kommer ihåg att du förra året också födde upp egen mat hemma i vedboden.
  Ärligt jamat är det nog koltrasten som är favorit fågeln här hemma i mitt hus.
  Den sjunger så vackert jamar matte.
  Jag kan tänka mig att du har mycket att sköta ute nu i detta vackra vädret.
  Hasselbuskebladen växer bra nu eller?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hon är litet lat och använder samma bo i år igen. Vi är också väldigt förtjusta i koltrasten, fast kanske på litet olika vis? När den sjunger för första gången på våren blir matte alldeles kollrig, och bara måste vara ute och lyssna.
   Nu börjar bladen växa till sig, det är faktiskt litet skugga därunder nu. Men bättre ska det bli!

   Radera
 3. Matte tycker också att koltrastsång morgon och kväll är sååååå underbar. Här 'föder vi upp' små gulliga flugsnappare varje år i samma holk! De är roliga att titta på :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flugsnappare? Men de är ju rätt små? Fast ska man bara titta på dem gör det ju inte så mycket!

   Radera
 4. Som katt gillar man ju inte stängda dörrar överhuvud taget, men eftersom du har mer än fullt upp ändå kanske det inte gör så mycket att du inte kommer in i vedboden. Det låter härligt att inta sina måltider utomhus när det är vackert väder. Det kanske jag också får en dag? /Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, stängda dörrar är ett otyg! Jag är tacksam för att växthuset alltid är öppet nu i alla fall. Även om det inte finns någon uppfödning där inne. Möjligtvis av sniglar, men de smakar nog inget vidare?

   Radera
 5. Hm, kanske bäst att låta koltrasten vara. Vi har märkt att våra människor blir inte alls lika imponerade av våra byten som dom borde vara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte så mycket val, i och med att där är stängt. Men du har rätt i att deras beundran för en lyckad jakt är minimal. Åtminstone när det gäller fåglar.

   Radera