Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 29 maj 2017

Så här vill jag ha det!Vilken helg! Vi är nog många som tycker det varit en ovanligt härlig sådan? Jag har i alla fall njutit i fulla drag. Dessutom kom några av mina favoritmänniskor på besök. Bland annat minisen, en av mina bästa vänner. Några grannar har också kommit, både grädd-grannen och skällhunds-grannen. Hunden har hållit sig ovanligt lugn, åtminstone vad mig anbelangar. Den springer omkring och skäller förstås, men har inte brytt sig om mig eller gjort några inbrottsförsök hit. Grannarna, de som alltid verkar ha grädde i sitt kylskåp, har jag hälsat på varje dag. Nån dag intog jag min eftermiddagsvila där. De känner sig faktiskt litet hedrade att jag vill hälsa på, och det är ju trevligt!

I växthuset har mitt varma golv försvunnit, men jag kan inte påstå att jag saknar det. I stället har jag fått en mjuk bädd i skåpet där. Kommer säkert till pass nån regnig dag framöver. För jag gissar att det dagen också kommer?


12 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft en toppenhelg med alla besöken och även att skällisen hållit sig ifrån dig.
  Att han springer o skäller utanför ditt område kan du ju inte göra något åt, det viktigaste är ju att han inte kommer in på ditt revir.
  Kan tänka mig att dina grädd-grannar är stolta över att du föredrar deras sällskap ibland.
  Fast idag tyckte jag att det var trevligt ute, svalare o molnigt.
  Med min tjocka päls gillar jag inte värmen.
  Har haft fullt upp idag med att ge matte o husse direktiv över hur dom skulle putsa trädgården.
  Det var en massa gulgrönt skräp i rabatterna som jag tyckte såg illa ut.
  Konstigt, för ett tag sedan var det vackra blommor och nu detta?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina människor är litet förvånade att jag verkar vara i så fin form just nu, men det är väl inte konstigt med de här förutsättningarna? Att kunna vara ute hela dagarna får mig att känna mig som en ungkatt igen, och hungrig blir jag av det också.
   Jo, idag var jag faktiskt inne en liten stund på morgonen när det duggade en smula, men sen kom jag på bättre tankar.
   Sånt där gult skräp har vi också gott om. Blommor kan man inte lita på!

   Radera
 2. Vilken jamarbraig helg du har haft. Låter mysigt att du sov lite hos gräddgrannarna, skönt med lite miljöombyte även om du älskar ditt HEMMA! Helgens höjdpunkt för oss, förutom solslappar väder på altanen var att det kom in en talgoxe på altanen trots att den är innätad! Den talgoxen finns nu inte mer.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en perfekt helg i alla avseenden! Eftersom jag är en social katt uppskattar jag att umgås även med andra än matte och husse. Och när jag nu har turen att ha trevliga grannar faller det sig naturligt att tillbringa en del tid där.
   Men vilken tur att få in en talgoxe, förstår er uppskattning! Det har hänt här också några gånger till Lisas förtjusning!

   Radera
 3. Vem skulle inte känna sig hedrar över ett besök av dig? Bra att de har grädde hemma, det tyder på viss insikt. Vi kanske får lite regn nu. Det skulle faktiskt behövas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, jag kan nog tänka mig andra närboende som inte skulle vara lika uppskattande, men så får de inga besök heller! Jag tror faktiskt att gräddgrannarna alltid köper hem grädde för att de vet hur plikttrogen jag är med besök? Sen blir det väl litet över till deras matlagning också, för SÅ mycket dricker jag inte!
   Här hotar de också med regn i morgon, i så fall har jag ju växthuset!

   Radera
 4. Mysig att hälsa på gräddgrannar. Lika mysigt med trevliga besök.
  Vädret har blivit lite svalare, skönt! Nu behövs lite regn också. Det får gärna regna på nätterna 😉

  😻 Nosbuff 🐾

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behövs det regn? Inte behöver jag det i alla fall, klarar mig så bra utan! Men matte och husse håller nog inte med?

   Radera
 5. En njutbar helg, vi injamar! Massor med promenader hos oss och det är underbart!
  Bra med grannar som förstår sin bästa grannkatts behov! Tycker du har en omtänksam människa som förser dig med bekväma liggplatser! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingenting går väl upp emot att kunna få vara ute såna här dagar? Härligt att ni också fått vara ute!
   Det är väl självklart att jag ska få ligga mjukt och skönt, tycker jag!

   Radera
 6. Tänk vilken tur du har med en granne som alltid har grädde hemma. Jag tror att dom har det bara för att du ska komma över och hälsa på dom, för vem vill inte ha besök av en känd bloggkatt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här att jag är en bloggkatt är jag för blygsam att jama om här. Och det är rätt skönt att de gillar mig som jag är, inte för att jag är en kändis!

   Radera