Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 4 juni 2015

Åtminstone om man är kattJag upptäckte matte på altanen, och skyndade mig dit. Hoppade upp i hennes knä, och hon började genast klappa mig. Eller, gjorde hon det? I stället för mitt förväntade kli mellan öronen och i nacken, blev det nån slags fingerkamning över hela mig? Funderade ett ögonblick på att hoppa ner igen, men då, äntligen, fick jag det gos jag hoppats på. Sen låg jag kvar ganska länge. Min päls blev alldeles het av solen. Då reste sig matte.

Jag blev förstås tvungen att hoppa ner, men följa med henne in, nä, det hade jag inte en tanke på. Skyndade mig upp igen, så hon inte skulle hinna ta undan dynorna. Även om solen var på väg att försvinna bakom tallarna, fanns värmen kvar i dynan. Jag låg kvar och hade det skönt i flera timmar till. Med mjukt underlag och varmt i luften kan man njuta även utan solens strålar. Åtminstone om man är katt.

10 kommentarer:

 1. Jamars vilken fin eftermiddag du haft med matte ute på altanen.
  Jag känner helt igen mig där.
  Har haft precis likadan efm med matte o husse.
  O när matte reste sig intog jag genast hennes plats på dynan bredvid husse o fick kli.
  Nu får vi njuta riktigt imorgon o då kanske även din hasselbuske får besök.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att vi tillbringat eftermiddagen på samma sätt!? Men det har verkligen varit perfekt idag. Varmt, men inte för varmt, utan man har kunnat ligga i solen. Och morgondagen ser jag fram emot, fast jag kanske får vara ensam på altanen. Mina människor ska till någon som ska ta något som heter studenten?

   Radera
 2. Vilken härlig dag du har haft!
  Du gör helt rätt i att stanna hemma imorgon. Nere på vår gata brukar såna där studenter åka runt i lastbilar med flak och tjoa och skrika i flera timmar. Det är sånt fasligt liv att vi brukar dra oss undan och sätta tassarna i öronen
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har det varit en riktig toppendag! Det låter verkligen inget vidare med det där tjoandet, det står jag gärna över. Så härligt att slippa det, och i stället ligga hemma i solen i lugn och ro och bara koppla av!

   Radera
 3. Hm, undrar vad matte håller på med? Misstänker att det har nåt med de där fulingarna som stjäl blod från oss att göra. Men tur att du snabbt insåg vad matte hade tänkt göra sedan - ta undan dina dynor. Det finns mycket sol kvar i dom även sen solen slutat skina. Synd bara att inte matte insåg det så du kunde ligga kvar i hennes knä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där fulingarna tar onödigt mycket av min tid, tycker jag. Genomsökning på genomsökning, såååå tjatigt!
   Det står några höga tallar på grannens tomt och tar bort vår sol. Mig gör det inte så mycket, det är värre att få människorna att stanna kvar, åtminstone nu när det inte varit så jättevarmt.

   Radera
 4. Hmjam, vi jamar nog med Kattson, det låter som en tassologisk undersökning - eller rättare sagt handologisk - i jakt på lömska typer... Kan ju i och för sig vara en mysig klappteknik det med :-) Visst har vi katter det bra som kan mysa när som helst, hur som helst och var som helst!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, jag gillar inte genomsökningarna så mycket, det liksom känns att det inte är gos! Men det kom ju efter en stund, som tur var.
   Att kunna mysa i nästan vilka sammanhang som helst är verkligen vår specialitet!

   Radera
 5. Visst är det fankattiskt, sol, värme och gos! Livet på en pinne! Jättefin bild på dig! Ta tass om dig och de dina.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sol, värme, gos och god mat. Behöver man nåt mer???

   Radera