Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 2 juni 2015

Inte mer än rätt

Kunde de inte ha något roligare här? Kattmynta till exempel??

Om man bortser från att det varma och sköna golvet försvunnit i växthuset, är jag ganska nöjd med inredningen nu. Det har ju stått en massa onödigt där inne. 

Ett bord, som var så belamrat av krukor, att man inte kunde få plats, till exempel. Hur praktiskt är det? Nu är både bord och krukor bortplockade, och i stället har matte ställt dit en stol. Till mig, förstås. 
En liten bit av det varma golvet är utlagt på ena sidan. Kan vara skönt att ligga på regniga dagar. Som idag. Dörren står alltid litet öppen nu, så jag kan komma in. Och det är ju inte mer än rätt, förstås, att man ska ha full tillgång till sitt eget hus!?16 kommentarer:

 1. Du får be matte ursäkta, men de där växterna ser ju inte särskilt kul ut. Tror du får ta tass om plnteringen i fortsättningen. Bra att du har fritt tillträdet till ditt eget hus i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med om att de inte är roliga alls. Har nosat igenom allihopa, och inte en enda har luktat gott? Kan bara hålla med, JAG borde få bestämma vilka fröer som ska sättas!
   En dag som idag, när det regnar och blåser hela tiden, är det jätteskönt att dra sig tillbaka där. Min matskål står där också. Förstås.

   Radera
 2. Skönt att du får plats i ditt växthus igen.
  Med alla dom krukorna tycker man ju verkligen att någon skulle varit med kattmynta till dig.
  Förstår att du vistas i växthuset mycket nu med allt blött som fortsätter att trilla ner.
  Jag har ju kattmynta i min trädgård men nu har matte varit så snäll att hon köpt en kruka som ser ut som en balja och fyllt den med kattmynta och ställt på altanen.
  Så varje dag så brukar jag sätta/lägga mig i den o rulla runt.
  Den doften ska vara bra mot fästingar har husse läst.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det där sista låter lovande, då kanske kan jag också kan få en balja kattmynta! En STOR! Hoppas de har något jättelager till försäljning där de säljer plantor!
   Idag har det varit ett synnerligen tråkigt väder. Försökte vara ute en stund när det var uppehåll, men snart måste jag söka skydd i växthuset. Men jag blir ju less på att ligga där också, och hann bli genomblöt bara på att tassa till ytterdörren. Nu blir det nog inomhus resten av dagen!

   Radera
 3. Lite kattmynta tycker vi nog att du kan kräva i ditt hus. Bra att du har fått en stol i alla fall.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när jag läst om Ozzys balja med kattmynta, vet jag minsann vad jag också ska kräva!

   Radera
 4. Kattmynta borde definitivt igå i en plantering! Skönt att du har fri tillträde till ditt hus nu :)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte hur det har kunnat missas i detta hus? Men det ska det bli ändring på, så sant som jag heter Gustav!

   Radera
 5. jamans, vi ska också beställa kattmynta. Det ska vi jama om till matte att hon köper, tassarna upp.

  tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut ni ska göra, jag ska jama till min matte varenda dag tills jag har det hemma!

   Radera
 6. Självklart att du skall ha fri tillgång till ditt växthus! Du är verkligen snäll som låter matte ha sina tråkblommor där inne.
  Vi kan bekräfta vad Ozzy jamar om kattmynta. Vi tänkte på dig när vi haromdagen läste i senaste numret av kattliv att kattmynta i trädgården är bra mot fästingar. Speciellt om den växer så katten kan ligga/rulla i den så doften sätter sig i pälsen. De där ointelligenta fästingarna gillar inte lukten av kattmynta. Har du hört något så konstigt?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bara bekräftar bilden av fästingar, de är inte kloka på en enda fläck! Kattmynta som har den allra bästa doften man kan föreställa sig! Men vilken bra grej att det ska vara så mycket att man ska kunna rulla sig i den! MYCKET bra artikel!!! :-D

   Radera
 7. Var ju på tiden att du får plats i ditt eget växthus !
  Jag tycker också minsann att din matte borde ordnat med minst en kruka med Kattmynta till dig !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått matte att tassa på att hon ska köpa kattmynta nästa gång hon kommer till Blomsterlandet. Hoppas bara att de har ett jättelager hemma!!!

   Radera
 8. En plantage av kattmynta skulle ju vara helt perfekt. Om dina människor dessutom kan montera fast en skönt säng precis intill bordet, så vore det ju ännu bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plantage tycker jag låter förträffligt! Ser framför mig hur hela växthuset är fyllt, och jag kan tassa fram mellan de vajande myntorna. Och sen lägga mig i min säng och bara njuta av doften! DET vore något!

   Radera