Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 9 juni 2015

Mina uppskattade nattvanorNu, när jag är sexton år, uppskattar jag nattsömnen mer och mer. När det är dags att dra sig tillbaka till sängkammaren hoppar jag upp i den säng som för tillfället passar mig bäst. Genast lägger jag mig till ro, för jag vet att nu ska det sovas länge. För det mesta sover jag vid mattes ben, men bråkar hon för mycket tassar jag över till husse. 

Ofta vaknar jag till framåt morgonen, men jag låter människorna sova. Kan i stället sitta rätt länge i fönstret och titta på allt som händer där ute. Kanske tar jag en liten sväng till köket för en matbit. Sedan hoppar jag tillbaka till sängen och sover en stund till. Matte och husse säger att jag är snäll då. Det handlar förstås inte alls om snällhet! Just nu passar det mig att göra så här. Och just nu är det något som passar dem också. Men det kan mycket väl hända att jag tycker något annat i morgon? Att nätterna är alldeles för långa. Då får de acceptera det också!

17 kommentarer:

 1. Ungefär sådär låter min mornar med. Fast ibland måste man ju liksom buffa till sin människa om dom sover för länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog det uteblivna buffandet mina människor uppskattar, för just nu gillar jag att sova länge själv. Men det kan snart bli ändring på det, när sommaren börjar på allvar!

   Radera
 2. Jag känner igen mig på många sätt i vad du beskriver.
  Men ibland får jag ett busryck mitt i natten o springer allt vad jag orkar.
  Händer också att jag rotar fram någon leksak o leker lite.
  Jamar som du att sitta o spana i fönstren är jättekul sen om det är mitt i natten eller nu när det är ljust ute tidigt kvittar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna där ryck fick jag också när jag var yngre. Nu händer det bara ute, nån gång ibland. Och då är det trädrusning som gäller.
   Det annorlunda för mig just nu är att jag är nöjd med bara fönsterspaning. Förut ville jag spana på riktigt, alltså med jaktmöjligheter. Men att sova är också skönt!

   Radera
 3. Låter jättemysigt.
  Sova gott och länge är toppen, att ha sin människa att sova hos är bästast :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det tycker jag också, numera. Som mogen katt kanske man uppskattar sovande mera?

   Radera
  2. Absolut jag, Amanda, fyller ju 14 nästa gång ;-)

   Radera
 4. Jag e bara 3 år och sover INTE hela natten, hihihi! Natten som var rusade jag runt å racade som bara den - matte sov nästan ingenting - i natt ska hon sätta i öronproppar säger hon- som om det kommer att hjälpa - jag kan dundra på ännu mera, hihihihi......Fast någon gång ibland sover jag nästan en hel natt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag minns hur det var...på den tiden var det alldeles för mycket spännande som skulle upptäckas på nätterna! Här sattes det också in öronproppar ett tag, fast jag tyckte att matte gott kunde komma upp och delta i mina aktiviteter! Men, som jamat, det var då, för längesen...

   Radera
 5. Visst är det skönt att ligga på benen så där, det gillar vi också! Så fin bild på dig idag också! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ni ser sover jag redan gott, och matte höll sig rätt lugn, så jag kunde ligga kvar så jättelänge!
   Och tack, tack!

   Radera
 6. Mjausan, vi tycker också om att sova länge på morgonen, man behöver inte upp tidigt när man börjar bli äldre, säger matte, då har man rätt att sova länge, mjausan.

  Tass tas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag var väldigt klokt sagt av er matte!!!

   Radera
 7. Här busar vi ibland på nätterna men matte brukar knappt märka det. På morgonen gillar vi också att sova och går sällan upp innan matte vilket hon uppskattar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det där sista är något som människor gillar väldigt mycket? Och det är väl fint att kunna glädja dem så lätt?! ;-)

   Radera
 8. Vilken lycka för dina människor att ha dig som sovkompis. Sen är det självklart att de inte kan ta för givet att de får räkna med att du gör likadant jämt, men just nu kan de skatta sig lyckliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både matte och husse säger att de uppskattar min lugnande närvaro. Det lät litet annat när jag hade mera bråttom upp innan det blev riktigt ljust, men som jamat, just nu tar jag det lugnare!

   Radera