Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 19 augusti 2015

Så olika man kan tycka?


Nästan varje morgon när jag nyfiket sticker ut nosen utanför dörren får jag syn på den. Eller dem. Ibland är de två. Kaninerna.
Jag ser dem, men vem bryr sig???


Beträffande dessa varelser skiljer sig mattes och mina åsikter. Helt och hållet, kan man jama. Jag ser dem inte alls som inkräktare, nä, de får gärna dela tomt med mig. Fixar de dessutom mindre kopior, är de mer än välkomna. De där små är utomordentligt läck... söta, menar jag. 

Matte däremot, hon uppfattar kaninerna som inkräktare? När alla kaniner blev sjuka för många år sedan försvann näten i min trädgård. De fanns tidigare överallt. Runt rabatter, träd och buskar. Att de är borta har ökat tillgängligheten till vissa sovplatser. Men, om man jämför inkräktare och inkräktare? Riktiga såna, som den som störde mig i måndags. Jag avstår lätt de där sovplatserna, bara jag slipper följa efter vissa uppstudsiga katter högt upp i träden.

Tror inte att matte och jag kommer enas i den här frågan. 
10 kommentarer:

 1. Hej och välkommen hem igen. Ledsen att jag inte kattenterat dina senaste inlägg, jag såg inte du var tillbaka förrän idag. *tassen för pannan*
  Jag skulle personligen föredra kaninbesök än tallklättrande kattbesök som inkräktar. Fast som läget är nu så lär jag inte drabbas av varken det ena eller andra då uteplatsen är kattsäkrad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det är ju synd att inte ens de små kaninerna kan ta sig in hos dig, jag är säker på att du skulle uppskatta ett sånt besök! Men du kan alltid hoppas på att någon mus springer förbi!

   Radera
 2. Förstår att du gillar kaninerna, speciellt dom små.
  Vi har en del sådana också, eller hade rättare sagt, för tjejen i grannhuset kommer ofta med sådana i munnen.
  Varje gång jublar matte o husse högt.
  Men hos oss finns inga nät, för här sätts det något på låga pinnar som håller odjuren (mattes beskrivning) borta från blommorna.
  Jama till matte att kaninerna är bättre att ha i trädgården än inkräktande katter, för kaninerna håller sig på marken.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, dina människor är lika konstiga som mina? Jag tror det blir pinnar här också, för matte har ingen lust att näta in allt igen. Och du har en poäng där, de ska minsann vara glada att kaninerna håller sig på marken, för om jag såg såna små godingar uppe tallarna...hur skulle man kunna låta bli?

   Radera
 3. Ninisar ÄR söta, men jag håller med din matte.
  Det förstör så mycket i ens trädgård. Men det gör Bambi och Hälge också...

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förut vimlade det av kaniner här. Men två är en bra början, tycker jag! De där andra du skriver om finns inte här. De gillar nog inte sand?
   Jam, vi får väl se hur det blir med kaniner framöver. Huvudsaken det inte kommer vimla av mina inkräktare!

   Radera
 4. Verkar som om du drar en korrekt slutsats som vanligt. Det verkar inte som om matte kommer förstå hur det verkligen ligger till. Kanske kan det bli nån minikanin så småningom. Du får hålla sträng uppsikt på området efter dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag är helt övertygad om att vi inte kommer enas i synen på inkräktare. Och självklart kommer ingen liten kanin undgå mina kattögon, det kan jag lova!

   Radera
 5. Ännu ett exempel som visar på olikheterna mellan två- och fyrbeningar. Vi fick ju ett annat när Tasse klippte en fågel i fönstret häromdagen - i stället för jubel blev det en massa ackande och oande. Nåjam, de begriper väl inte bättre de stackars okunniga människorna :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det märkligt hur olika vi kan uppfatta saker och ting? Kanske har deras begränsade fattningsförmåga att göra med deras lika begränsade syn?

   Radera