Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 24 augusti 2015

Inga problem


När det har varit så ljuvligt, som det varit nu en tid, beger jag mig iväg på morgonen, och sedan kommer jag inte hem igen förrän till kvällen. Mina människor undrar var jag håller hus hela dagen? Men jag jamar varken fågel, fisk eller mitt emellan. Inte ens när det bränns röjer jag min position. 

Alltså har jag varit tämligen osynlig den här helgen. Men idag blev jag nödgad att ändra rutinerna. Regn i pälsen gör det enkelt att ge upp principer. Förresten var det inte bara regn jag hade i pälsen när jag kom in, en loppa passade också på. Efter litet besvär förpassades den till lopphimlen, medan jag lugnt satt och väntade på att bli färdigkammad. Efter en lång sommar har jag lärt mig att detta är något som bara måste accepteras, kamning alltså. Och eftersom jag är en ovanligt tålmodig och lugn katt är det faktiskt inga problem. 

10 kommentarer:

 1. Bra Gustav, behåll dina gömställen för dig själv. Det räcker ju att du kommer fram när du anser det nödvändigt. Det var ju tråkigt att du fått regn i pälsen. Har hört att det är på väg åt vårt håll också. Jag hade hoppats på flera veckor till av sol och hyfsad värme. Fast jag är ju inte ute så egentligen gör det inte så mycket, men det är roligare att titta ut när det är sol än när det regnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, och nödvändigt är det när magen är tom, förstås! Det brukar den vara framåt sjutiden på kvällen. Sen är jag rätt nöjd över att stanna inne.
   Nån gång måste det väl bli regn, gissar jag, men inte är det trevligt...

   Radera
 2. Lite hemlisar måste man få ha, så jag förstår att du inte vill berättade för dina människor var du håller hus. Ja, dessa tre veckorna har varit varma o speciellt kvällarna har varit fina.
  Men att du fick regn i pälsen idag förstod jag samtidigt som jag vaknade med ryck av att matte o husse tjöt av glädje över att det regnade. (så slipper dom vattna alla rabatterna)
  Var det en sandloppa som du hämtat o burit hem från din strand?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människorna behöver inte veta var jag finns, det räcker ju med att jag vet det!
   Här blev de också glada över regnet. Särskilt husse, för det är han som vattnar ute.
   Kanske var det en sandloppa, det var inte lätt att hinna se, för den försökte komma undan som bara den. Och när den väl kunde beskådas var det ganska mosad!

   Radera
 3. Du är ju en klok katt som vi vet! Lite mysigt är det ändå att bli omhändertagen, så länge de inte drar för mycket när de kammar så är det rätt skönt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lyckligtvis inte så långpälsad, så min kamning bruka vara okej. Men självklart skulle jag jama ifrån om matte inte skötte sig! Jag är snäll, men inte dum!

   Radera
 4. Regn i pälsen kan få vilken katt som helst att skutta in igen. *ryser*
  Loppor?? Såna låter inte så trevliga att ha som husdjur. Kunde du inte skaffat en kanin istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppriktigt jamat bryr jag mig inte så mycket om de där lopporna, men mina människor brukar inte uppskatta att få bett som visst kliar något fruktansvärt i en vecka? Fast jag är tveksam till om kanin vore ett accepterat alternativ?

   Radera
 5. Din namne Gustav hos mattes pappa han håller också hårt på vart hans gömställen är :)

  Tassklappar o NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu en klok katt, alltså? Fast det är ju ALLA katter!

   Radera