Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 27 augusti 2015

Inget att välja på

Håhåjajam, det får bli nödprovianten igen

Undrar just hur många bilder ni sett mig äta på? Ett ansenligt antal. Beror förstås på att just mat är ett så viktigt ämne, och ständigt föremål för meningsskiljaktigheter, åtminstone i min familj. 

Otaliga är de gånger jag kommit in på dagtid och förväntat mig blötmat. Utan klocka är det inte så lätt att hålla rätt på middagstider. Frukosten är enkel, den serveras ju snart efter att jag vaknat. Men kvällsmålet, det skulle jag helst inta både eftermiddag och kväll. "Nä, du får vänta, Gustav", säger matte, men jag hoppas ändå i det längsta. Ibland har jag fått förstärkning av Puff, men inte har det hjälpt! Till slut måste jag förstås inse den bistra sanningen. Klockan är inte middag ännu. Då flyttar jag mig till nödprovianten. Hittills har jag lyckligtvis överlevt på den tills klockan slagit kvällsmål.  Tur det.


14 kommentarer:

 1. Stackars dig, att inte få äta vad du vill när du vill.
  Klart att du ska ha blötmat när du känner för det, fattas bara annat.
  Du får tillsammans med Puff jama i på skarpen att Kattrådet har bestämt att ni ska få äta när/vad ni vill och inte när tvåbeningarna säger att ni ska göra det.
  Själv har jag dresserat min matte o husse till att sätta fram blötmat både på lunchen och kvällen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det synd om mig? Det dumma är att jag inte gillar den blötmaten som är bra för mina njurar, den är oätlig, faktiskt. Därför får jag njurfoder mest, och alldeles för litet GOD mat. *suckjam*

   Radera
 2. Inte lätt utan Skalmans inbyggda klocka, för mat ock sovtider ;-)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, tänk den som hade en sån! *drömmer*

   Radera
 3. Väldans tur att du har nödproviant att ta till om det är för långt till middagen !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hur skulle det gått annars? All verksamhet på Området hade ju fått läggas ner!

   Radera
 4. Mat är ju en väldigt viktig del av tillvaron! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt nödvändig och dessutom ett av livets glädjeämnen, vill jag jama!

   Radera
 5. Tänk vad de alltid skall krångla till allt jämt. Jam menar, är man hungrig så är det matdags! Det är inte konstigare än så.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så enkelt kan man ju tycka att det skulle vara! Men de tycker väl att nödprovianten är mat? Lätt att tycka när man aldrig har smakat!

   Radera
 6. Tyvärr är du inte ensam om att ha problem med mattiderna. Eller - det är ju förstås inte du som har problem med dom egentligen, utan tvåbeningarna. Tänk att de ska ha så svårt för att anpassa sig till riktiga mattider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att detta är problem för många av oss, och därför måste det också belysas ibland. Men hoppas på någon förbättring? Väldigt tveksamt?

   Radera
 7. Men stackare får ni inte mat när ni vill ha, du får jama till ordentligt till matte, mjausan
  Jag Tarzan, brukar jama till matte när det är slut i skålarna, då kommer hon och fyller på, Tassarna upp.

  Tass tass kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju inte påstå att det är slut i skålarna, för två skålar finns det alltid mat i. Jam, mat och mat, det kan diskuteras. Men det är den delikata blötmaten jag försöker vänta ut ibland på dagarna, trots att matte hävdar att torrmaten är bättre för mina njurar. Säger hon, ja....

   Radera