Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 26 februari 2016

Livet är gott igen

Hej, det är jag, Puff! Jag känner mig på rätt gott humör nu för tiden. Visserligen springer den stora lurven fortfarande omkring och dummar sig mot mig, men vet ni vad? Jag får äntligen god mat! Varenda dag! Länge försökte jag plåga i mig den oätliga blötmat, som ställdes ner i skålen varje morgon och kväll. Till slut vägrade jag, och försökte överleva på torrmaten. Den var i alla fall okej.

Sedan skedde undret! Helt utan förväntningar närmade jag mig kvällens matskål, när jag kände himmelska dofter i nosen. Vad var detta? Oj, oj, så gott det var! Och inte nog med det! I skålen för torrmat låg och också nåt annat, minst lika välsmakande som det jag var van vid. 

Nu ser jag verkligen fram emot dagens måltider igen! De påstår att all mat är gjord för att jag ska bli mindre lös i min mage. Gjorde inte mig så mycket att jag fick springa på lådan upp till tio gånger om dagen. Men att det är hälften nu är bra, det med. Det allra viktigaste med specialmat måste väl ändå vara att den är speciellt god, eller hur?

Nu ser jag fram mot ännu en god helg, och det önskar jag er också! 
Och Gustav hälsar också, bad han mig jama!

10 kommentarer:

 1. Hej Puff!Härligt att du får GOD mat och att magen är bättre, som det ska vara! Ta tass om dig och de dina i helgen! Fin bild på dig också.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att mat kan vara både nyttig OCH god?! Ni kan inte tro vad jag ser fram emot varje måltid nu!

   Radera
 2. Hej på dej Puff!
  Vad roligt att du lånar Gustavs blogg o kommer med så goda nyheter till oss alla.
  Så skönt för dig att du bättrat dig i magen o till på köpet får äta god mat igen. Mat som är det näst bästa som finns efter matte o husse (enligt mig i alla fall).
  OK att Gustav fortfarande smyger omkring dig, men du tar det nog på bättre sätt nu när du mår bättre o slipper springa på lådan så ofta.
  Ha en riktigt härlig helg med dina människor o givetvis Gustav också.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min gamla magmat, jag fattar inte vilket recept de hade? De som häller ner maten i de nya påsarna förstår hur god mat ska smaka. Håller helt och hållet med om matens viktighet för tillvaron! Jag kan höra burköppningar och påsprassel på sju mils avstånd, påstår matte, men då överdriver hon nog?
   Njam, Gustav vet jag inte vad jag ska jama, mer än att det ska bli SKÖNT när han kan vara ute mera!
   Och jag önskar er detsamma, där på andra sidan bukten!

   Radera
 3. Det var roliga nyheter. Hoppas magen bara blir bättre och bättre så du får fortsätta äta god mat. Antar att matte redan fått tips om Fortiflora, som man kan strö på maten om katten är lös i magen. Det brukar hjälpa. Finns i djuraffärer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte jag tröttnar på den här goda maten?! Fortiflora är ingen god krydda tycker jag! Matte tror att jag är allergisk mot något som fanns i min gamla mat. Jag har litet astma också. Så nu är jag testkatt, men det gör inget så länge som jag får prova bara GODA sorter!

   Radera
 4. Men så kul att du äntligen får god mat. För man ska ju se fram emot måltiderna, inte vara orolig för att dom ska smaka pyton. *nickar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matstunderna är ju dagens höjdpunkter, så är det bara! Att få kasta sig över nyupphälld mat i skålen, det är lycka! När den smakar som den ska, alltså! Jag ÄLSKAR mat!

   Radera
 5. Hej Puffisen!
  Tänk att det finns GOD mat är bra för din lilla mage... NU kan du smaska bäst du vill och njuuuta av varje måltid!
  Bra mat ska vara god... Så-det-så!!!
  Ha en mysig helg med de dina. Ta tass om er ;-)

  Kram å nobuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev också så förvånad, efter att ha blivit besviken så många gånger! Nu skriker jag nästan av förväntan när jag ser matte hålla på med min matskål. Och till och med torrfodret är helt okej, det tycker Gustav också, som jämt försöker norpa från min skål!
   Ta tass om er också!

   Radera