Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 15 februari 2016

Väldig tur


En solig helg! När jag satt på vedbodstrappan blev nosen till och med varm i solskenet! Just den lilla trappan är mitt första vår-sittar-ställe. På somrarna är där ofta för varmt när solen ligger på, men på våren är det precis lagom temperatur. Under tiden jag satt där, övervakade jag husse, som höll på att hugga ved.  Jag gillar när människorna är ute och gör saker. Ser jag matte eller husse komma ut medan jag befinner mig på kontroll på någon granntomt, skyndar jag mig genast att komma till dem. Oftast ropar jag min ankomst också, så behöver de inte fundera var jag är?

Den här helgen har det också varit premiär av bästa sorten! Jag har fått äta färsk skrei för första gången! Men, om jag ska vara alldeles ärlig, så märkte jag ingen skillnad mot den djupfrysta, som jag hittills ätit? Kanske, om jag ätit sakta och eftertänksamt. Nu sade det liksom bara slurp, och så försvann biten ner i magen. Lyckligtvis har det ställts i utsikt att jag ska få smaka flera gånger, för tydligen finns mer att köpa i fiskaffären några veckor framåt. Väldig tur att mina människor delar min passion för den här maten!


12 kommentarer:

 1. Bra att du nu äntligen fick glufsa? Skrei! Hoppas biten var väl tilltagen? När tvåbeningarna äter så tar de ju oftast en gång till om det smakade bra....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl tilltagen? Först lade de upp varsin STOR bit var till sig själva, sedan fick Puff och jag en pytte-pytte-liten bit. Precis som vanligt! När ska de fatta att en stor katt kräver en stor portion?

   Radera
 2. Tänk att den där gula saken kan göra att man blir varm både inom sig och utanför på näsan.
  Wow, har du ätit färsk skrei! Matte blev grön om ansiktet när jag berättade det. Hon stod i kö o skulle köpa färsk skrei häromdagen, men kan du tänka dig? En gammal gubbe (enligt matte, men som säkert var i samma ålder som hon) var framför henne i kön och han tog ALLT som fanns kvar. Jag kan inte skriva ut vad matte sa när hon kom hem tomhänt.
  Imorgon ska jag åka o hälsa på våra danska kollegor.
  Antar att du kommer att vara ute i solskenet hela dagen imorgon o njuta.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var det oförskämdaste! Vilken oartig gubbe som tog din mattes skrei! Högst ofint att inte lämna kvar till din suktande matte! Min husse hade beställt skrei i fiskaffären, så han hade en bit reserverad. Men det är bra att veta vad som kan hända, så vid nästa inköp måste husse vara där så fort de öppnar.
   Ska du över sundet igen? Jag beundrar dig som står ut med allt bilåkande!
   Nja, visst var det soligt idag, men det blåste litet för kallt för min smak. Det har mest blivit mediterande.

   Radera
 3. Härligt med färsk skrei, synd bara att den inte finns färsk (än?) i min affär...
  Hoppas att du får många portioner medan den finns ;-)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du får hem den hos er också, när den finns färsk finns den i riklig mängd. Jo, jag tror att det kommer festas litet extra den närmaste tiden. Hoppas jag har rätt!

   Radera
 4. Nog tycker vi att en hårt arbetande kisse skall ha en minst lika stor portion som din husse och matte!
  Härligt med lite värmande sol!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vad jag ständigt predikar här hemma också! Men det har gått sådär hittills, för att uttrycka det försiktigt. Men jag ger inte upp!

   Radera
 5. Härligt med sol och värme på nosen och kalasgott med skrei! Tyvärr är ju bitarna alltid för små..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, vet att ni också har stor erfarenhet av alltför snål tilldelning. Skamligt, är vad det är!

   Radera
 6. Jag förstår att matte och husse blir glada när du kommer och hjälper dom med utearbetet. Bra att du talar om att du kommer också. Information är aldrig fel. I morse hörde jag nån på Radio Stockholm som berättade att han ätit skrei i helgen. Programledaren visste inte vad det var, men fick en bra beskrivning och hur gott det var. Jag tänkte på dig då, Gustav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den senaste månaden har jag blivit allt tydligare med att upplysa mina människor om min vilja och närvaro. Därmed naturligtvis inte jamat att de alltid förstår vad jag menar, inte ens för det mesta. Men det är väl inte att begära?
   Där ser man, till och med i Stockholm börjar man bli upplyst! ;-)

   Radera