Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!







måndag 29 februari 2016

Obäddad säng är bäst!

Lämplig sysselsättning dagtid


En riktigt lugn och skön helg har jag haft med mina människor. Vädret har varit någorlunda, inte så soligt som utlovats, men helt uppriktigt har jag inte brytt mig. I lördags, till exempel, var jag snabb att ockupera mattes obäddade säng. Visst är det härligt med knöliga sängkläder, fulla med matte- eller hussedoft? Hittade en lagom stor sänka mellan lakanet och täcket. Där sov jag gott ända till långt inpå eftermiddagen. Och så mycket har jag uppfostrat matte, att hon förstod, att bäddning inte var tillåtet!

Det är först när det börjat mörkna ute som jag piggnat till ordentligt. På kvällarna blir jag riktigt alert. För pigg, kan matte och husse tycka, har jag förstått? Vi är inte riktigt överens om när jag ska komma in på nätterna? Men det är ju bara så, att de får anpassa sig efter mina arbetstider. Det är en planeringsfråga, anser jag. De vilar för litet på dagarna, så enkelt är det!


14 kommentarer:

 1. Vi upplever också att det är obalans i mattes och husses tid när de är vakna, de behöver helt klart fundera över hur de ska ha det! Härligt med en sån där plats att gosa in sig på och som bara doftar rätt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de kunde ligga och vila som vanliga katter skulle de ju bli SÅ mycket piggare!
   Jo, tänk vad man kan koppla av när omgivningen är det rätta!

   Radera
 2. Du verkar ha haft en bra helg.
  Vilket fint kort på dig i sängen.
  Jag tycker också det är jätteskönt att ligga bland människornas dofter.
  Ibland när dom inte är hemma (det tycker jag INTE om) brukar jag alltid lägga mig på deras kläder i en stol så känner jag deras doft o då sover jag gott.
  I efm tog jag ut mina människor på altanen och fikade, solen sken o värmde i pälsen både hos mig o tvåbeningarna.
  Klart att det är dina arbetstider som ska gälla, vill dom ändra något får dom ta det i en förhandling med kattfacket.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. En helg i bara lugn och ro är inte så dumt, även om jag också gillar när det kommer gäster. I min ålder behöver man nog få vila ut ordentligt?
   Det kom sol här också, men sent på eftermiddagen. Jaså, du har fått ut människorna på altanen, det har jag inte lyckats med än. Beror nog mest på att det först är nu solen börjar ta sig över hustaket, och lysa på altanen. Men det inte förrän vid fyratiden, och då är den inte så varm längre. Men snart så!
   Jo, självklart är det mina arbetstider som gäller, det är ju jag som är bossen här!

   Radera
 3. Obäddade sängar är härliga och om de skulle vara bäddade så är det ju jamarlätt att snabbt få dem knöliga och funktionella! Hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, här är det inte så lätt att få dem knöliga, inte för mig i alla fall. Är inte så duktig på sånt. Puff kryper in under överkastet ibland, men det har jag aldrig gjort. Kanske är därför jag tycker obäddade sängar är så mysiga och bekväma?

   Radera
 4. Amanda gillar också min obäddade säng :)
  OM jag bäddar, så kryper hon bara ner under fleecepläden som ligger på och gör en Amanda-bula ;-)

  Kram å Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. En Amanda-bula...hon vet hur man gör det bästa av livet! Man ska göra det gott för sig!

   Radera
 5. Visst är det märkligt att så många tvåbeningar envisas med att tro att det mesta arbetet ska utföras dagtid och det mesta av sömnen nattid? Vilken rätt tror de att de har att bestämma sånt? Det är ju VÅR dygnsrytm som är den rätta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen jättekonstigt? Särskilt som det inte är så mycket som distraherar på nätterna, utan man kan jobba på effektivt? Naturligtvis är vår dygnsrytm den rätta, har inte för ett ögonblick tvivlat på det!

   Radera
 6. Jam kan berätta att det inte är mycket bättre här om kvällarna. Trots att husse ofta tar sig en liten lur på dagen, så orkade han ändå inte gå ut med Sippo på kattpromenad mitt i natten. Husse visade väldigt lite förståelse över Sippo's önskan att ta en nattpromenad. Förstår inte alls vad som är så fel med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt obegripligt, varför begriper inte människorna hur intressant mörkret och natten är? Somliga saker kommer vi nog aldrig förstå när det gäller våra kära människor?

   Radera
 7. Jag ligger ytterst sällan i mattes säng på natten när hon är där, men på morgonen efter frukost kryper jag gärna in under täcket i mattes obäddade säng. Jamarns vad mysigt det är! Men jag blir riktigt sur om hon som hon påstår "missar" att jag ligger där och börjar bädda. Då ger jag henne det onda ögat och hon brukar be om förlåt och försiktigt lägga tillbaka täcket över mig.
  Vi har förresten en fin auktion på vår blogg till förmån för vårt katthem, du får gärna kika in om du inte gjort det redan.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om jag själv gärna ligger hos mina människor på nätterna, förstår jag att du låter bli. Man får inte precis ligga i lugn och ro alltid. Särskilt husse ska tvunget vända sig ett antal gånger.
   Ser du, du har också uppfostrat din matte väl när det gäller bäddning! Precis som det ska vara!
   Såg att du hade väldigt fina nallar på auktionen, få se om jag kan vara med. Men jag ger i alla fall en del pengar till det katthemmet varje månad. Väldigt fint initiativ av dig, dock!

   Radera