Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 10 februari 2016

Vad gör en ambitiös katt då?Som jag berättade igår, får jag inte nattjobba som jag vill. Vad gör en ambitiös katt då? Låter bli att komma in efter kvällsskiftet förstås! Tyvärr kom det en lång och intensiv regnskur när jag var mitt uppe i arbetet. Klockan hade blivit "ny dag" när jag till slut bestämde mig för att tassa hem. Då var jag BLÖT!

Efter att ha ruskat av mig det värsta, försökte jag hyfsa till pälsen så gott jag kunde.

Det krävde ett intensivt arbete, och om matte haft förhoppningar om att jag skulle vara stilla en sekund, kunde hon glömma det! När jag var klar skyndade jag mig in till husse. Han hade redan somnat?? Men jag tror säkert han ändå uppskattade att jag kom och lade mig hos honom? I alla fall tyckte jag det var skönt att lägga mig på en varm och mjuk mage!
P.S. Sedan sov jag hela natten, utan att ens fönsterspana! D.S.

15 kommentarer:

 1. Du var verkligen ute o rumlade runt i natt.
  Då kom du in lagom tills matte plockade bort min mat o mitt vatten.
  Tror att husse uppskattade ditt sällskap i natt även om han inte sa det rent ut.
  Jodå, jag blev av med en tand till idag.
  Och all tandsten är puts väck för tillfället.
  Men jamars vad jag känner mig konstig, jag vinglar, trillar omkull och det värsta av allt är att jag kissat på mig.
  Urk, men matte o husse tröstar mig med att jag är som vanligt imorgon igen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, mitt svar hamnade under katten Sven där nere...gick visst för lång tid från att jag skrev tills jag tryckte på knappen... :-(

   Radera
 2. Självklart sov husse genast mycket bättre när du kom in och lade dig hos honom!
  Smart att inte komma in efter kvälspasset eftersom du inte får gå ut senare men det låter riktigt obehagligt att bli så där blöt.
  Här hemma är matte jättejobbig just nu och går runt och klämmer och känner på oss så fort hon får chansen bara för att hon hittade lite blod på lakanet igår som hon påstår att det inte var hennes. Men vi jamar ingenting om saken.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att en knappt torr katt på magen gör gott för sömnen!
   Hoppas matte hittar var blodet kommer ifrån, så ni får lugn och ro! Mattar ÄR känsliga för blod, det vet jag också!

   Radera
 3. Jam, vad skulle du göra? Hade du gått in som vanligt efter kvällspasset hade det väl inte blivit mer gjort utomhus den kvällen. Jag förstår ju att du hade mycket kvar att göra. Förstår att husse i alla fall blev väldigt glad när du kom in och la dig på hans mage, lite lagom fuktig i pälsen kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att jag inte var nöjd med att det började ösa ner. Så typiskt när jag beslutat mig för nattarbete! Och jo, jag tyckte jag hörde nåt uppskattande mummel när jag kom. Jag tror det var uppskattande i alla fall!

   Radera
 4. Man kan ju inte avbryta spaningarna hur som helst! Skönt att komma in till en varm och go´mage när man är lite kall själv! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Och visst var en hussemage precis vad jag behövde efter allt mitt slit!

   Radera
 5. Mycket bra att de liksom inte vet riktigt 'var de har Gustav ': Själv vet du ju alltid var du ÄR! Hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick för mig att matte började bli orolig, för hon trodde inte jag gillade regnet. Och det gjorde jag förstås inte heller, men jag måste ju ta mig hem. Men jag var inte ett dugg orolig, jag vet väl var jag bor, och hur jag kommer dit!

   Radera
 6. Men stackars dig! Vad dumt att de måste ta bort tänder för dig! Men stenarna förstår jag att det är skönt att bli av med. Uschjam, jag vet hur dåligt man mår sen man sovit. Hoppas du snart slutar vingla, och blir ditt vanliga jag igen!
  Matte tyckte nog jag var ute i längsta laget. Jag hade förstås inte planerat det hemska regnet, annars hade jag nog stannat ute ett tag till.

  SvaraRadera
 7. Vilket riskfyllt liv du lever, Gustav. Pälsblöt mitt i natten! *förskräckta* Vi förstår verkligen att du uppskattade en varm och skön hussemage att ligga på efteråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var ju en jamarns otur att det skulle börja ösa ner när jag kommit igång så bra! Men det var skönt att få sova resten av natten sedan!

   Radera
 8. Hujam, tänk att du var ute hela natten, det hade vi aldrig vågat! Men vi är ju innekatter och tycker att det är jamarspinnande bara att tassa ut i trappan ett tag :-)
  Förstår att det var skönt med lite hussemaggos efter alla timmar ute i mörkret ♥
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju natten som det är allra mest intressant där ute! Så tycker jag. Fast givetvis mycket bättre på sommaren, än när det är kallt. Att få njuta hussemage när man är litet frusen och blöt, det är himmelriket!

   Radera