Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 29 augusti 2017

Nästan som vanligt


Först vill jag tacka för alla kommentarer jag fick när jag var sjuk, och även efter det! Jag vet ju att ni är ganska många som bryr er om mig, och läser om mitt liv. Och några av er hör också troget av er, det tackar jag extra för!

Jag mår fortsatt så bra som man nog kan må när man är arton år. Har fått litet utökad frihet, så att jag ibland kunnat hälsa på Gräddgrannarna. De blev glada över mina besök! Annars har jag legat väldigt mycket under mitt nya favoritställe, vindruvsbusken vid husväggen. Och med jämna mellanrum har jag förväntat mig matservering.

Jahajam, här är jag, och maten, var är den? Du har väl inte tänkt att jag ska komma in och äta??

Såja, laxolja, det är mums som aptitretare!

Och där kom huvudrätten! Det är litet pilligt att sortera ut de goda bitarna. Ibland får jag av misstag i mig nån sån där njurmatsbit också, det kan inte hjälpas.

Jag kommer fortsätta rapportera litet sporadiskt ett tag till. Det är ingen riktig ordning på min sekreterare. Hon har fått någon slags trötthetssjuka. Den är ofarlig, men gör att jag inte får full assistans vid tangentbordet. Egentligen kan vi ta tass i hand när det gäller vila, hon och jag just nu. Fast hon föredrar sängen framför vindruvsbusken.


 


18 kommentarer:

 1. Å vad jag blir glad över att se att du tassat ner lite på bloggen.
  Då vet jag att du iallafall mår hyfsat bra.
  Härliga bilder där du hugger in på maten.
  Det var ju inget vidare att din matte och hjälpreda inte mår riktigt bra.
  Hoppas hon snart blir sig själv igen.
  För du behöver ju service precis som alla vi andra katter.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan inte tro hur hungrig jag är nu för tiden, jag äter dygnet runt! Två gånger varje natt måste matskålen fyllas på. Jag jamar högt när det är slut, så att jag inte ska riskera att svälta.
   Matte har en inflammation som gör den där tröttheten. Tyvärr kan den ta lång tid att läka, om den alls gör det.

   Radera
 2. Alltid lika roligt att höra från dig, finaste Gustav! Du ser ju verkligen pigg och alert ut och vad mysigt att du fick tassa över till Gräddgrannarna på egen tass, ens matte och husse ska ju inte ha insyn i allt!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt riktigt pigg och alert, om jag får jama det själv! Mitt öga är helt läkt, och som jag äter nu hoppas jag bli litet tyngre också!
   Mina besök hos Gräddgrannarna är högst privata, förstår inte varför de alltid ska skvallra att jag varit där?

   Radera
 3. Håller med föregående jamare! Blir så glada när du tassar! Tycker du har fått bra ordning på dina människor och har en utmärkt service. Verkar som du behöver ta tass om matte lite grann också. Ta tass om er alla. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig haft så bra pli på mina människor som nu! Men jag har ju haft turen att kunna jobba på det i många år också.
   Matte tar jag tass om hela nätterna nu. Åtminstone så länge som hon fyller på matskålen med jämna mellanrum!

   Radera
 4. Välkommen åter - saknat Dig! Kollar varje eftermiddag efter ett livstecken!! Krya på Dig så jag får glädja mig åt Dina öden & äventyr!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack - det var verkligen hedrande!
   Jodå, jag gör vad jag kan för att hänga med ett tag till!

   Radera
 5. Det var skönt att höra från dig. Jag undrar alltid hur du ar det när jag inte hör nåt. Hoppas mattes trötthetssjuka snart går över så du får assistans oftare. Jam vill höra hur du har det ofta! /Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du bryr dig!
   Dumt nog kan det ta lång tid med den där sjukan, men hon får väl lära sig av mig, att ligga och meditera och ta siesta med jämna mellanrum under dagen?

   Radera
 6. Skönt att höra av dig. Toppen att du får gå nån runda på egen tass och besöka Gräddgrannarna.
  Hoppas att även matte kryar på sig, fast det är nog tveksamt om hon ligger med dig under vindruvsbusken även när hon är frisk igen 😺

  😻 Nosbuffar å en kram till matte 🐾

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tassade ifrån riktigt bestämt att jag måste få litet egentid, och det gick in till slut!
   För min del tycker jag det skulle vara riktigt trevlig att ha sällskap under vindruvorna, men jag tror precis som du!

   Radera
 7. Riktigt skönt att få höra från dig igen, Gustav. Du ska tro att vi hållit tassarna för att du skulle bli bra igen. Gräddgrannar, det låter som nåt alla katter borde ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert är det ert tasshållande som hjälpt mig att bli så här bra igen! Det var riktigt illa för en tid sedan, men desto skönare att må så här igen!
   Jo, nog önskar man alla katter Gräddgrannar, eller åtminstone snälla grannar som gillar katter!

   Radera
 8. Kurr på dig Gustav! Härligt att du fått vara mera ute i friheten igen. Gräddgrannar låter mumsigt, *slurp*. Håll tassarna lite extra länge om matten ibland, jag tror hon kanske kan må gott av det.
  NosGosar och kurr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kurr på er! Gräddgrannar ÄR mumsigt! Och så blir de så väldans glada när jag dyker upp, och jag får en massa kli och kel.
   Jag trampar ordentligt på matte varje kväll. Dumt nog envisas hon med att ha ett täcke emellan, så det blir inte lika effektivt som det kunde varit. Men bättre än inget, förstås!

   Radera
 9. Så skönt att höra att det tassar på så bra med dig. Inte illa av en 18-åring att både köra utetass och hålla koll på grannarna!
  Jättebra att både du och matte tar det lugnt och tar tass om varandra. Och en fördel med att båda är lite trötta är ju att ni kan vara det tillsammans <3
  Ni är i våra tankar, kära vänner <3
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Områdets ytterkanter blir inte så väl inspekterade längre, numera koncentrerar jag mig på de allra närmaste ställena. De, där jag känner ovälkomna dofter alldeles nära huset. Sånt måste beivras!
   Matte är inte så glad åt tröttheten, men jag tycker den är alldeles prima! Jag älskar när mina människor ligger ner!
   Och tack, tack! :-)

   Radera