Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 18 maj 2018

Förstklassig service!
Efter den pinsamma incidenten för tre veckor sedan, när jag tvingades komma hem till en tom matskål, har sakernas tillstånd förbättrats betydligt. Detta ska till största delen tillskrivas husse. Han har visat sig besitta strålande uppassningstalanger! 

Det har ju varit ganska varmt ett tag, och då vill jag förstås helst ta mina pauser i skuggan. Långt, långt in under hasselbusken, under någon rhododendron eller under fläktaggregatet. Och husse kommer och ställer en skål med nyupphälld mat framför nosen, var jag än befinner mig. Det kallar jag förstklassig service! Fast nu, sent på eftermiddagen, äter jag gärna här på bron. Det är skugga sedan några timmar, och skator och kråkor är inte så pigga på att norpa min mat där. 

Vilken underbar tid det har varit rätt länge nu. Kan knappt minnas när det regnade senast? Tar nu för givet att jag ska kunna tassa ut tidigt på morgonen, och inte komma in förrän det är nästan mörkt. Det är en riktig drömtillvaro. Härligt att få uppleva det ännu ett år!

Hoppas ni också får en drömlik helg!


 

10 kommentarer:

 1. Du lever som den Kung du är.
  Skönt att du kan njuta av livet, för det verkar du verkligen göra.
  Visst är det vackert nu, precis överallt.
  Matte ojar sig i ett om alla buskar som blommar.
  Jaha, det är väl inget konstigt med det?
  Vi fick en liten skvätt regn för en stund sedan 1,5 mm.
  Husse jamade att det var inte mer än han svettades när han målade friggeboden.
  Ha nu en riktigt jamarskön helg med de dina.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va, har det regnat hos dig?? Då fanns det blött i de mörka molnen jag såg bortöver åt ditt håll. Men här skiner solen, hela tiden.
   Jo, jag njuter verkligen, jobbar inte så mycket, utan unnar mig att ligga och ha det bra. Gräddgrannen har kommit, har tassat dit en sväng. Precis lagom utflykt.
   Min matte är likadan om allt som blommar. Håller med dig, inte bryr jag mig!
   Ha det så fint, ni med!

   Radera
 2. Det låter som om dina människor äntligen förstått att ge dig den service du förtjänar. Du har ju trots allt hållit reviret under uppsikt i många år. *nickar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone husse har det blivit bra pli på. Fast matte är ok på nätterna. Jo, jag har det nog bra nu!

   Radera
 3. Så härligt du har det och skönt att den där otäcka och farliga inkräktaren verkar hålla sig borta?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit några underbara veckor! Inkräktaren? Sch...vågar nästan inte jama om honom, då kanske han kommer...

   Radera
 4. Blir full av beundran över att du lyckats uppfostra husse så duktigt. Visserligen måste han väl ha lite fallenhet för service, men det är så klart du som tränat upp honom till den här nivån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju haft rätt lång tid på mig att nå det här resultatet. Skulle aldrig funkat för tio år sen. Fast då åt jag ju mest torrmat, som alltid fanns framme. Nu äter jag bara blötmat, och den ska vara FÄRSK förstås! Men, som jamat, servicen är som den ska nu!

   Radera
 5. Vi njuter med dig, käre vän <3 Så härligt du har det, och nu när det har ordnat sig med matservicen också så är ju din tillvaro närmast perfekt!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här lyxigt har jag inte haft det någonsin! Men så har det krävts långvarig uppfostran också!

   Radera