Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 16 december 2011

Jag skriver receptDet här är ett område, där vi katter definitivt är mycket goda förebilder. Flera gånger varje dag bestämmer vi oss för att ha roligt! Helt utan någon egentlig anledning alls. Det känns ju bara så jamarbra att twista till livet en stund. 

Vill gärna uppmana våra människor att också göra så. De verkar ofta så allvarliga och upptagna utan någon egentlig anledning. Varje dag gör de sina vanliga saker, precis som vi katter också har våra rutiner. Men de där stunderna av lek och glädje, som vi unnar oss, ser jag väldigt sällan hos våra människor. 

Det är så konstigt, för jag är nästan helt säker på, att de har varit annorlunda en gång i tiden? Åtminstone har jag observerat att små människor besitter konsten ännu att skratta och hitta på roliga saker. Men redan när de är nästan-stora verkar egenskapen mattas av. Blir lek-ämnet alltmer uttunnat i deras kroppar, så att det slutar vara verksamt när de är färdigväxta? 

Om jag vore människodoktor, skulle jag skriva ut ett recept till alla tvåbenta. Där skulle stå "Minst en halvtimmes rolig sysselsättning varje dag. Dosen kan ökas vid behov."

Nu önskar jag er alla en skön fjärde i advent, och ni kan ju alltid visa mitt recept för människor ni träffar. Vem vet vad som kan hända?

Vi tassas igen på måndag, som vanligt!

32 kommentarer:

 1. Som vanligt, har du RÄTT, Gustav!
  Vi har märkt, att vi har ett jätteuppdrag på det området.
  En viktig sysselsättning för 2-beningarna är ju att leka med oss katter.
  Inte för vår skull, utan för deras egen! Vi kan ju sysselsätta oss själva.
  Tasskramar och en god helg!
  M & V

  SvaraRadera
 2. Tack för väldigt kloka ord! Många glömmer att ha roligt, de tror att de inte har tid. Fast om de tänker efter RIKTIGT NOGA så visst finns det lite att ha roligt på.

  =^.^=

  Nosbuff å trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Så klok du är, som vanligt! Vi ska se till att matte och huse följer detta recept! De har bekymmersrynkan i pannan alldeles för ofta, men det ska botas!
  Ha en fin helg!
  /Fjutten med kollegor

  SvaraRadera
 4. Det är jätteviktigt att ha roligt. En del tvåbeningar skulle må bra av att busa lite, men ibland kan man ha anledning att vara lite allvarlig också. Men säkert inte så ofta som man tror.

  SvaraRadera
 5. MOZART och VINCENT: Här kan vi verkligen göra en insats! Just som ni skriver, att vi bara inbjuder till en stunds lek. Så enkelt, men så effektivt!

  SvaraRadera
 6. HJULIA och SMULAN, AMANDA: De verkar lätt tro att de inte HAR TID att ha kul en stund. Jag tror absolut att man måste ha en stunds rolighet varje dag. Sen är det förstås olika VAD man tycker är roligt, så det ska man förstås välja själv!

  SvaraRadera
 7. FJUTTEN: Du kan väl förnya receptet varje vecka, så de inte glömmer bort det!! Hoppas bekymmersrynkorna blir färre då!

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Jag jamar förstås inte om de tillfällen när man inte KAN ha roligt, utan om de alldeles vanliga dagarna, när människor bara glömmer bort -eller inte ger sig själva tid- att ha roligt. Jag tror att man mår mycket bättre om man ger sig själv en stunds egen rolig-tid varje dag. Precis som vi katter gör.

  SvaraRadera
 9. Tror de flesta som har fyrbenta vänner omkring får en rolig stund varje dag =)

  SvaraRadera
 10. LIVET PÅ LANDET: Så bra om du har rätt!! Och det har du förstås.

  SvaraRadera
 11. Nyttigare recept har vi sällan sett! Hoppas att många följer ordinationen. Hellre skrattrynkor än bejymmersrynkor... :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Varje fredag ser vi fram emot vad för kloka saker du tassar ner!!! Och idag tycker vi synd om de människor som inte har någon som ser till att de får kul, även om de själva inte vill. Vi tror att lekämnet tunnas ut, för att till slut försvinna helt, när det inte får nytt tillskott från ny lek. Det är kanske med den lusten som med all annan lust: om man inte utnyttjar lust, så tröttnar den tillslut på att fråga om man vill leka och går sin väg. Eller nåt.
  nosgos å fredagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 13. FINDUS, ISAK och RASMUS: Mmm, många skrattrynkor ska det bli... :)

  SvaraRadera
 14. Vilket jamarns braigt recept du skrivit ut för 2-benta !
  Min matte och husse är jamarns flamsiga så dom behöver inget recept , men matte vet flera andra som skulle behöva receptet.
  Kanske skulle hon skicka det till dom :)
  Trevlig helg och 4:e Advent önskar jag och matte och husse !!

  SvaraRadera
 15. Åh du har så rätt! (IGEN!) :-D

  Önskar er en jättefin helg och 4:e Advent också!

  Kramiz och Tass

  SvaraRadera
 16. Det var ett bra recept tycker jag. Det verkar ju stämma att människor tappar förmågan att ha roligt när de blir äldre. Det är ju heltokigt ju. Människor har väldigt mycket att lära från oss katter.

  SvaraRadera
 17. MJAU Gustav, du har så fina ideér så du SKULLE verkligen GULDBELÖNAS!
  Klart att våra tvåbeningar inte leker längre, eller kanske dom gör, fast på sina jobb, eller vad tror du om det? Dom kanske har en liten lektuga där, *Fniss*
  Vi ska jamars visa ditt *recept* för alla tvåbeningar

  Tass Tass och en trevligt 4:de advent

  SvaraRadera
 18. Bra recept!
  Att ha kul är vi katter jamarbra på.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 19. MAURICE och KAJSA: Kan det vara så med lusten, att den precis som t.ex. muskler måste användas för att fungera? Och så måste det till ny tillskottslust, precis som vitaminer? Mmmm, ni har nog alldeles rätt. Och då behövs ju APPSELUT mitt recept, så de får fylla på förråden!

  SvaraRadera
 20. KJELLE BUS: Så bra det låter att dina människor inte tunnats ut på förmågan att ha roligt! Att flamsa en stund varje dag är säkert jamarnyttigt för tvåbenta. Skulle de glömma bort sig, vet jag att du visar vägen!
  Ha det så bra ni med!

  SvaraRadera
 21. KATTMAMMAN: Tack, tack och tack! :)

  SvaraRadera
 22. SIPPO: Ja, oj, vad mycket de har att lära av oss! Och just det här är vi ju verkligen specialister på!

  SvaraRadera
 23. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Njam, jag vet inte hur andra har det, men min matte och husse "jobbar" i mitt hus, och de verkar inte ha så värst roligt då. Så ibland inbjuder vi till en stunds trevlig samvaro, så de ska få ha kul och trivas en stund. Egentligen skulle ALLA ha katter, då skulle världen bli mycket positivare.

  SvaraRadera
 24. MAX och MÅNS: Undrar om inte det är vad vi är allra bäst på? Åtminstone är det något vi gör dagligen. Och jag är helt säker på att människor blir gladare om de vågar släppa loss litet.

  SvaraRadera
 25. Trollungarnas Värld17 december 2011 kl. 10:01

  Jag ska minsann se till att mina människor får del av det där receptet. Dom har alldeles för många bekymmersrynkor i sin panna och inga roliga upptåg för sej! De är alldeles för allvarsamma och har aldrig några busstreck för sej./Mizzan

  SvaraRadera
 26. Du är så klok Gustav. Jag ska genast be matte skriva ett sånt recept till de som behöver. Mer bus åt folket!!

  SvaraRadera
 27. Vilka bra´iga recept du skriver tycker Bröderna Bus & Busan! Och jag också då så klart!
  Puss på nosen / Rozie

  SvaraRadera
 28. I vår familj har gapskrattet och käftslängandet alltid varit en självklar del av tillvaron. Och matte säger att hon aldrig skulle klarat att komma tillbaka när det värsta hände om hon inte hade haft den värmen, humorn och glädjen att luta sig mot. Så du anar inte hur rätt du har i detta Gustav!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 29. MIZZAN: Då hoppas jag verkligen att mitt recept ska hjälpa! Hör av dig om det behöver förnyas. Äh, förresten, giltighetstiden är obegränsad!

  SvaraRadera
 30. BULLEN: "Mer bus åt folket" tycker jag låter som en utmärkt uppmaning! Det är alldeles för ont om SNÄLLT bus!

  SvaraRadera
 31. BRÖDERNA BUS & BUSAN o ROZIE: Tack ska ni ha allihopa! Jag blir glad att ni gillar det!

  SvaraRadera
 32. GUNILLA och FRASSE: Så bra! Det allra bästa är förstås om receptet inte behövs! :)

  SvaraRadera