Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 31 januari 2017

Lisa: Min hårdnackade matte
Men, snälla matte!
Fötter. Är det fler än jag som finner dessa oerhört fascinerande och åtråvärda? Varje dag, för det mesta framåt kvällen, får jag som ett inre behov av att sätta klorna i mattes fötter. Först tassar jag runt i cirklar och känner hur det pockar på alltmer. Då brukar matte säga "nej" med sträng röst. Ibland försöker jag lyda, och börjar tvätta mig eller så, men ofta bara måste jag få kloa, åtminstone lite? Det är ju så skönt att få sätta klorna i hennes fötter och kura ihop mig där! Tyvärr är denna njutning något jag tvivlar på att jag ska nå framgång i när det gäller min matte-uppfostran? Hon verkar totalt omedgörlig och hårdnackad?9 kommentarer:

 1. Jag förstår ditt behov för jag hade en liten släng av det när jag var liten också.
  Men, jag fick lära mig av med det för min matte o husse gillade det inte kan jag jama.
  Vet du vad dom gjorde för att jag till slut skulle fatta att dom inte tyckte om det?
  Jo, dom gjorde precis som kattmammor gör när dom blir trötta på sina kattungar.
  Mina människor gick helt enkelt ifrån mig och lämnade mig ensam där jag satt.
  Och det var ju inget kul, så jag slutade med min s k lek.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Och du satt kvar där när de gick?? Jag tycker det är nästan ännu roligare om de går! De RÖR sig ju fötterna också! Det är mest mattes fötter som är roliga, åtminstone när de är på golvet. Husse är kul när han ligger i soffan. Matte säger att jag har fler leksaker än något katt haft här. Men vad är köpta leksaker mot fötter?

   Radera
 2. Ingen av oss 4 kloar fötter enligt din beskrivning men jag jagar mattes fötter under täcket på natten, det gillar hon INTE, konstigt?.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk, det gjorde jag också förut, när jag var liten unge. Och om täcket inte ligger på ordentligt kan jag göra det nu också. Fötter ÄR roliga! Men min matte gillar inte heller min uppmärksamhet härvidlag!

   Radera
 3. Jag har hört att det där med fötter kan vara känsligt får tvåbeningar. Har antagligen att göra med just det faktum att de bara är utrustade med två ben. De verkar lite oroliga att det ska hända nåt med dom. Då har de ju ingenting att stå på. Så kanske kan man förstå matte - lite i alla fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förstås begränsande att bara ha två ben, men det hjälps inte...När det pockar och pirrar sådär, det är faktiskt jamarjobbigt! Men kanske blir pockandet mindre när jag blir äldre? Kanske vore bäst för husfridens skull?!

   Radera
 4. Hihihi. Påminner om när farbror Sippo när han var liten. Han brukade tydligen ofta sätta både klor och tänder i husses fötter. Husse tyckte inte det var det minsta roligt - inte en endaste gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, när han var liten? Då KANSKE pirret försvinner för mig när jag blir litet äldre? Jag vet en som hoppas det i alla fall!

   Radera