Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 9 januari 2017

Vardag igen?Nu är det vardag igen, säger människorna. Kan inte påstå att jag märker någon större skillnad? Kanske litet tidigare frukost i morse, men det kan jag förstås acceptera! Sen har det inte blivit så mycket magmassage på husse idag, men det gör mig inte något, det heller. Har i stället varit ute en stund extra. Så i stort sett är det helt okej för mig med vardag. Jag gör ju det jag vill alla dagar ändå, oavsett vilken etikett människor sätter på dem!

Det var ruggigt kallt några dagar förut, då vägrade jag sticka ut nosen. Blev aningen kris på nätterna innan jag insåg att lådan faktiskt var enda lösningen på mitt dilemma. Men nu är det skapligt skönt ute igen. 

Igår följde jag med matte till växthuset. Där var det varmt! Matte hade glömt sätta ner elementet efter de kalla dagarna, så där var drygt tjugo grader! Gissa om jag trivdes? Hoppade in i mitt skåp, lade mig tillrätta på hyllan och bara njöt! Var sedan högst ovillig att hörsamma mattes uppmaning att det var dags att gå ut därifrån. Såg liksom ingen anledning till det? Nä, de fick allt komma ut senare och öppna för mig! När jag var redo, och värmen hade avtagit betydligt. Då var jag helt nöjd med att få komma in och hitta middagen serverad!
 

10 kommentarer:

 1. Instämmer helt i vad du jamar om "vardag" igen.
  Jag märker heller ingen skillnad, jo det skulle väl vara att skräpet som matte plockade fram, plockades bort för en vecka sedan.
  Så nu ser det ut som vanligt igen, tack för det.
  Så avis jag blir på dig när du jamar om ditt varma växthus.
  Det var ju hiskeligt kallt om nosen för några dagar sedan.
  Då satt jag på altanen bredvid husse med infravärmen på.
  Rätt mysigt faktiskt.
  Hur är det med matte?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är också skräpet borta, även om det inte blev så mycket i år av någon anledning?
   Jag blev verkligen överraskad när jag tassade in i växthuset och kände att där var SOMMAR! Precis som jag mindes det! Men, suck, nu är det som vanligt igen där. Infravärme låter härligt, det skulle jag vilja ha ovanför ytterdörren!
   Matte är väl okej, såvitt jag kan bedöma?

   Radera
 2. De kan gott värma upp växthuset vintertid till dig - det är du värd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag också, men så väl är det nog inte. Konstigt nog?

   Radera
 3. För oss blir det ganska stor skillnad men då får man njuta desto mer på helgen när man har matte och husse hemma! Härligt med växthuset! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste om det hos er, men då har ni ju gott om tid att planera kvällens gos!
   Jo, det var riktigt härligt i växthuset. Men underbart var kort!

   Radera
 4. Vi förstår inte hur människor kan hålla reda på alla dagar, för oss är ju den ena den andra lik. Förutom helgdagar då förstås, för då serveras det mjukmat här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då ÄR det ju skillnad på vardag och helg hos er! Jag har ju jamat till om mjukmat varenda dag, och sedan vettisbesöket får jag hur mycket mjukmat jag vill!

   Radera
 5. Våra kära tvåbeningar har hittat på många tokigheter. Så kallade "vardagar" är bara ett exempel. Det betyder ofta att de befinner sig på annan plats än där de borde befinna sig, d v s hemma hos oss katter. Nu verkar ju just dina människor ganska väluppfostrade tack vare dig, och befinner sig rätt ofta på rätt plats. Hoppas matte eldar på i ditt växthus framöver så du kan njuta av tillvaron där även när det är kallt ute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog litet tid att uppfostra dem, i början fick jag vara rätt mycket hos Piff och Puffs förra husse. Men med tiden insåg de förstås vad de gick miste om. Nu är det husse som fortfarande envisas med norra landet, men jag jobbar på det!
   Matte får GÄRNA glömma sätta ner värmen efter nästa köldknäpp!

   Radera