Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 30 januari 2017

Då var det dags igenMåndag morgon. Och vad tror ni hände då? Husse sjappade igen! Tycker jag inte om. Kanske gör det inte så mycket nu på dagen, men ikväll!? Hur ska jag klara nio nätter utan mitt mjuka och varma liggunderlag? Ännu mer obegripligt är förstås hur han ska kunna somna utan sitt gosedjur? Jag har ju ändå matte kvar, får väl till nöds hålla tillgodo med henne?

Annars har jag bakom mig ännu en lugn och skön helg. Inget vitt ute, och i fredags och lördags var det så varmt i solen att jag invigde vedbodstrappan som meditationsplats. Ännu vill jag inte ligga direkt på marken. Trätrappan utanför vedboden är en mina favoritplatser. På somrarna lyser solen där nästan hela dagen. Eftersom vedboden ligger i hörnet på min tomt, har jag god uppsyn över en stor det av mitt Område, inklusive ytterdörren till huset. Det är en fördel att se om matte eller husse öppnar dörren, ifall jag skulle vilja tassa in. Vill jag inte, så varken hör eller ser jag dem. Förstås!  


 

10 kommentarer:

 1. Men alltså, skrev du inte för ganska länge sedan att det skulle bli slut med det där farandet som husse hålls med??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, jag skrev nog att det skulle dröja lääänge, och den tiden har gått nu, enligt husse. Och även om han inte alls är borta lika mycket fram till sommaren som förr i tiden, så kommer det bli alldeles för mycket för min smak!

   Radera
 2. Det är verkligen märkligt hur din husse klarar sig utan dig. Vår husse klarar sig knappt över dagen utan våra nosbuffar och jamanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, min husse är en förhärdad typ, så måste det vara!

   Radera
 3. Jamar som Tindra o Viska, hur kan husse åka ifrån dig på detta sättet?
  Han borde ju förstå sitt eget bästa och det är att vara i närheten av dig ALLTID.
  Bra att du haft en härlig helg och vad jag förstår inga lömska inkräktare på ditt revir.
  Själv har jag också haft det mysigt o gott med mina människor.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har åtminstone kommit så långt att han längtar hem redan efter några dagar. För länge sen, innan jag bodde här, var ju 'hem' där och inte här? Jag får väl höra i morgon om han sovit något i natt?
   Inga inkräktare har synts till på ett tag. Fast matte tycker det: kaniner! Ett helt gäng hoppade omkring härom dagen.

   Radera
 4. Detta eviga farande! Vår husse är likadan! "Suck" Låter som du har haft en skön helg på din trapp, vissa platser ÄR bättre än andra! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att ni har samma problem. Verkar omöjligt att få någon rätsida på detta?
   Visst är somliga platser bättre, utan man riktigt kan förklara varför!

   Radera
 5. Även om det givetvis är tråkigt för dig att inte ha ditt mjuka liggunderlag för en tid, så är det ju ingenting mot hur husse måste lida? Ingen varm, go katt på magen, ingen magmassage, ingen... nä, kommer han att klara det här är min enkla fråga? Tur att du i alla fall har matte, även om hon inte kan ersätta husse fullt ut förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tror jag också, och går inte alls på hans prat om att det ska bli skönt att få sova längre än fem på morgnarna?! Han kommer givetvis ligga sömnlös hela nätterna i stället!
   Nä, matte är inte riktigt i samma kaliber, så är det bara!

   Radera