Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 27 januari 2017

Nu räknar vi igen!

Det är fågelräkningshelg igen! Har jag gjort i många år nu. Räknat fåglar, alltså. Däremot har jag inte varit så petig med tidpunkten. Varför begränsa det till bara en helg om året? Jag ställer villigt upp och räknar litet då och då året om! Sedan kan det väl erkännas att jag och matte räknar på litet olika sätt? Jag är mer noga och detaljerad, om man jamar så?

Nu önskar jag er alla, räknare som icke-räknare en fin sista helg i januari!


4 kommentarer:

 1. Förstår att du är mer noggrann än matte när det gäller att räkna fåglar. Kan tänka mig att matte räknar mer på lite håll och du är mer för att "detaljräkna" om man jamar så?

  SvaraRadera
 2. Just det, jag brukar kolla väldigt noga kroppsbyggnad, storlek, fjäderform med mera. Måste utföras på NÄRA håll. Ibland måste faktiskt smak på köttet också ingå i uppdraget, men det är när jag är riktigt på hugget!

  SvaraRadera
 3. Ojoj, är det dags nu igen?
  Min husse räknar också fåglarna, men det saknas EN som alltid kom o åt hos oss.
  Men den får skylla sig själv, hen satte sig i nätet runt min altan och då var jag kvick att ta den må jag jama.
  Jag stack bara ut tassarna genom hålen.
  Men tror du jag fick smaka den?
  Näh, husse tog den direkt och som jag letade efter den.
  Hittade inte den, men jag kan stolt jama att jag nedlagt ett byte.
  Ha en härlig helg i solskenet.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rent märkligt detta beteende hos våra människor, att de jämt ska knycka våra byten? Jag, som utekatt, har därför alltid haft strategin att genast gömma mig med bytet, utanför människors räckvidd. Den möjligheten saknade ju du, tyvärr. Men du har kanske en mikroskopisk möjlighet nästa gång, OM du kan få dina människor att hållas sig inne?! Önskar er också en solig och skön helg!

   Radera