Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 13 februari 2017

Sämsta tänkbara uppvaknandeIgår fick jag ett bryskt uppvaknande. Inte första gången jag vaknade, för jag hade varit uppe och ätit frukost och varit ute en kort sväng. Men sen brukar jag krypa ihop i sängen igen och sova några timmar till. Då hände något lika oväntat som otrevligt. Helt utan förvarning stormade Lisa in i mitt rum, hoppade på mig, och började smocka till mig som hon alltid gör! Sämsta tänkbara uppvaknande, kan jag jama! 

Vi har ju alltid en stängd dörr emellan oss. Har åtminstone haft. Lisa verkar inte ha fattat att en stängd dörr ska vara stängd? Hon brukar alltid jama att hon kan allt. Aningen överdrivet, kan jag tycka, men öppna dörrar kan hon uppenbarligen. Så nu har vi överläggningar om hur jag ska slippa såna obehagliga överraskningar i fortsättningen.  Hoppas vi kommer fram till något absolut säkert.

Så till något mycket roligare. I det härliga solskenet har jag idag provsuttit en stund under min älskade hasselbuske! Inte så länge, men jag passade på att markera grenarna där ordentligt. Ingen ska få för sig att ockupera den platsen, det jamar jag bara!


 


12 kommentarer:

 1. Vilken fruktansvärd start på en dag.
  Kan ju bara inte bli värre än med en vilt svingandes Lisa över sig.
  Skulle inte jag heller tycka om.
  Öppna dörrar, har hon kommit på det knepet själv eller har hon tittat på TV hur katter gör?
  Tänkte på din hasselbuske idag då solen lyste så vackert över oss.
  Blir nog fler dagar av den varan verkar det som.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt jobbigt, det jag lugnt jama! Ingen som helst respekt för den som bott här i huset hur länge som helst?! Hon tittar faktiskt en hel del på TV, men jag kan inte påminna mig något program med anvisningar hur dörrar öppnas? Nä, jag får väl bara medge att hon är en ovanligt klipsk katt på det viset. Kan bara hoppas respekten också ska utvecklas snart!
   Hoppas, hoppas på fler soliga dagar, det kändes så skönt att få vara ute!

   Radera
 2. Jamarns vilket brutalt uppvaknande, jag förstår att du blev irriterad!
  Men jag måste jama att jag blir lite imponerad över att Lisa kan öppna dörrar. Du kanske kan skicka hit henne på en minisemester så att hon kan lära oss hur man gör?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Irriterad är kanske aningen snällt uttryckt? Uschjam för att bli väckt på det sättet! Jag skulle mer än gladeligen skicka henne vart som helst på långsemester, men jag gissar att matte och husse har vissa invändningar?!

   Radera
 3. Men fyjam vilket otäckt uppvaknande! Tänk att bli påhoppad så där när man ligger och drömmer om gottisar och annat skoj. Du får kanske låsa dörren och skaffa en egen nyckel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så man vill vakna, precis! Nu har vi gett henne EN chans till. Gör hon så här en gång till måste det låsas på nåt sätt, eller stängas nån annan dörr. Jag vill INTE väckas sådär igen, det har jag jamat ifrån!

   Radera
 4. Enda trösten är väl att hon INTE är en utekatt??!!....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa utekatt? HUR skulle jag hantera det?? Nä, det är skönt att jag får ha hela Området alldeles för mig själv. (Och en och annan inkräktare.)

   Radera
 5. Vilken chockstart på dagen! Hoppas verkligen att du slipper det i fortsättningen. Härligt när solen börja värma lite och man kan njuta av sina Områden.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas förstås också att det var en engångsföreteelse! I morse var det i alla fall lugnt. Jam, nu är solen och värmen efterlängtad!

   Radera
 6. Oj ett så obehagligt uppvaknande. Hemma hos blogghjälpen pågår också lite gruff, men inte så att de hoppas på varandra. Hon har ju tagit hem en ny katt, eller gammal katt skulle jag kanske jama. En av hennes andra katter är inte så förtjust utan fräser varje gång hon ser Murre, som han heter. Men Murre är helt cool. Han bara tittar och undrar vad som pågår. Hoppas Lisa lär sig vem som bestämmer i ert hus. För oss andra är det ju ingen som helst tvekan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så jag också gjorde till en början med Lisa, tog det lugnt och hoppades att det skulle gå över. Men de förhoppningarna kan jag glömma, vad det verkar. Nåjam, så länge som vi får regera i varsin del går det bra ändå. Men det förutsätter att hon ska hålla sig på din del.

   Radera