Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 12 juli 2017

Högsommarrapport
I fredags var både Lisa och jag iväg till vettisen. Inte för att jag gillar det där stället, men inte morrar jag eller försöker smocka till vettisen, som en viss katt gjorde?! Men stick i nacken fick hon i alla fall! Sen var det min "tur" att komma upp på bordet. Ännu en gång hälldes det färg på mitt öga, och pillades nåt förskräckligt. Konstaterades igen att hornhinnan är hel, men att jag inte kan stänga ögonlocket helt. Har fått nya droppar, och det känns faktiskt litet bättre nu. Kan inte öppna ögat helt, men mer än tidigare.
En stund av frihet...

Sen måste jag berätta att jag häromdagen tog saken i egna tassar och såg till att jag blev fri! Med rätt kli-teknik gick selen av, hurra! Passade på att inspektera granntomten, (min förre favoritgrannes), och att hälsa på gräddgrannen. De blev väldigt glada för mitt besök! Om jag fått bestämma hade jag hälsat på dem litet då och då varje dag, särskilt när de haft gäster, men av nån anledning har matte och husse inte tyckt att det passade sig att vi skulle hälsa på då? När jag haft dem kopplade, alltså. Då har de alltid stannat på vår sida gatan, fast jag tydligt visat att jag velat tassa över!

Inkräktaren visar sig här ibland. Han demonstrerade sin styrka genom att hoppa över det höga staketet till grannen utan att ens nudda det! Mina människor påstår att jag aldrig mer får slåss med honom. Men just nu är slagsmål långt borta, jag ligger mest och njuter i solen/skuggan, vilket som känns bäst för stunden. Livet är gott!


14 kommentarer:

 1. Så skönt att hornhinnan är hel!Hoppas nu att det blir helt bra med de nya dropparna.
  Lisa är ju inte så cool som du så det är klart hon tyckte det var extra läskigt hos vettisen. Är inte ett dugg förvånad över att du tog dig loss-du är ju klurig men tycker det är klokt av matte och husse att tänka att det inte ska bli några mer slagsmål! Klart du ska tassa in till grannen, fint besök av Gustav uppskattas så klart! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tack, det skulle kännas trevligt att inte vara irriterad i ögat hela tiden.
   Jag har ju rätt mycket större erfarenhet av dessa vettisbesök, men hon kommer nog alltid vara sådär otrevlig där, gissar jag?
   Det är förstås inte så klokt att slåss mot en såpass mycket yngre kille, men ni vet ju att det är litet svårt att styra känslorna? Har jag alltid haft svårt för, tyvärr.

   Radera
 2. Bra att du sköter dig på gentlekatt vis hos vettisen trots att de behandlar dig illa där, räcker ju med att en i familjen låter smockan vina, trodde att RackarLisa skulle växa till sig lite beteendemässigt när hon passerat året!? Fånigt att du inte får besöka gräddgrannarna när DU vill... nu kommer ju all deras grädde att härskna i värmen!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. RackarLisa växa till sig?? Ha-ha, tillåt mig ruska på morrisarna! Jama om att det tjejen har bestämda åsikter! Fast matte och husse säger att hon har lugnat sig litet. Med betoning på litet, jamar jag!
   Jag blir förstås frustrerad när jag sitter på min tomt och ser grannarna och deras gäster sitta ute, och så blir det tvärstopp av selen? Förstår absolut inte varför?

   Radera
 3. Så skönt att ögat mår bättre. Hoppas det snart är alldeles bra. Tråkigt att den där inkräktaren fortfarande är på fri tass. Är man så elak ska man inte gå lös tycker jag. Det är ju DITT område och det är du som har rätt att röra dig hur och var du vill när du vill. Undrar om inkräktaren är smart nog att fatta det nån gång - eller om hans människor är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte kommer han att fatta ägandeförhållandena här, det har jag svårt att tro? Han har ju tassat omkring här rätt länge utan att förstå nåt. Ingen vet var han bor, förmodligen en bra bit härifrån. I vart fall inte efter MIN gata! Men så länge som det är sommar och jag ändå kan vara ute hela dagarna, även om rörelsefriheten är något begränsad, är jag rätt nöjd ändå.

   Radera
 4. Det var verkligen goda nyheter om din hornhinna. Nu håller jag mina tassar för att de nya dropparna ska göra susen så att du kan stänga locket igen.
  Klart att du ska besöka gräddgrannarna när du känner för det.
  Nu när du kommit på knepet hur man krånglar sig ur selen så fixar du ju det utan vidare.
  Bara se upp så att den förfärliga busen inte är i närheten.
  För du får inte gå i närkamp med honom igen, ALDRIG jamar jag.
  Tycker att det är ett behagligt väder om dagarna, ca 20 grader o blandat på det blå med lite vitt o gult ibland.
  Hoppas att du får en fortsatt god vecka med de dina.

  Ozzy

  PS, har du sett vilken tid jag sitter framför datorn med matte bredvid?
  Egentligen sovdags men matte skulle kolla en sak o då jamade jag bestämt att vi skulle kolla om du hört av dig.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att veta när inkräktaren dyker upp? Det kan vara alla möjliga tider på dagen och kvällen. Men jag har inte lyckats ta mig ur selen igen, så för tillfället är slagsmål rätt uteslutet. Här säger de likadant, att jag aldrig mer får slåss, men hur ska man kunna lova det, jag bara undrar?
   Jag tycker också det har varit ett rätt perfekt väder en längre tid, knappt något blött när jag varit ute, och lagom varmt.
   Det var allt väldigt sent du är uppe! Vid den tiden brukar jag ligga och sova!

   Radera
 5. Härligt att höra att ditt liv på nytt löper på i sina gamla mysiga slappartass-spår :-) Och vi måste nog jama med dina människor om att det bästa är att det inte blir fler slagsmål med Inkräktaren. Visserligen är du ju bäst och starkast men det är ju lätt hänt att man blir lite tilltufsad ändå, och det vore ju jamartråkigt <3
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju trevligt att jag är bäst och starkast...men mest erfarenhet har jag i alla fall! Jag vill förstås inte bli så här skadad igen, uschjam, vilka otrevliga vettisbesök det har blivit. Skulle absolut vara skönast att slippa! Och tack för att ni tassade in! Det är tråkigt att inte kunna tassa in till er blogg längre!

   Radera
  2. Vi saknar också bloggandet <3 Men som det är nu så går det helt enkelt inte. Matte orkar inte eftersom det blir mer att göra på tidningen hela tiden. Vi får trösta oss med att vi i alla fall kan tassa in våra käraste vänner då och då <3
   Många kramar och tassklappar

   Radera
  3. Den där Tiden...den verkar aldrig räcka till för människorna?? :-(

   Radera
 6. Vad härligt att höra att du njuter av sommaren trots att du måste ha matte kopplad. Inkränktaren verkar tyvärr obildbar om vems revir det är och matte har nog rätt i att det är bäst att undvika fler sammandrabbningar mellan er två.
  Så Lisa smockade till vettisen? *fnissjam* Hon är en liten tuffing hon!
  Men du får jama till matte att du måste få besöka gräddgrannen lite oftare, jag tror dem också saknar dina besök.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att inkräktaren borde fått sig en läxa senast, för min klo gick ju nästan av när den fastnade i honom?! Borde ha känts! Men inte förstod han något, det är tydligt.
   Jam, Lisa försökte i alla fall smocka till vettisen flera gånger, men vettisen hade varit med förr, och visste att akta sig.
   Jag skulle gladeligen kunna tassa över tio gånger varje dag till gräddgrannen, men av någon anledning vill inte mina människor hälsa på där så ofta??

   Radera