Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 27 mars 2018

Hade litet flyttplanerI helgen skojade litet med matte, husse och våra grannar. Jag upptäckte till min glädje att den så jamade gräddgrannen hade kommit. (Jag brukar alltså bli trakterad
Nä, jag kan ju inte flytta. Vem ska då sköta kontoret?
med en skvätt grädde där.) Dessutom brukar jag bjudas på rejält med gos och snällt prat. Styrde därför kosan dit på bestämda tassar och signalerade min ankomst. 


De blev glada och bjöd genast in mig. Efter att ha druckit upp grädden, nosat runt en stund och konstaterat att läget var lugnt, tassade jag in i sängkammaren. Upptäckte att sängarna var väldigt bekväma. Måste ha slumrat till, för jag vaknade av att grannen klappade mig och meddelade att det var dags att gå hem? Hem?? Det var då jag skojade litet med allihopa! Jag låtsades som om jag hade flyttat till grannen! Hade det ju så lugnt och skönt utan en enda irriterande katt i närheten. Helt ärligt hade jag ingen som helst lust att tassa hem. Försökte alltså hålla mig kvar där så gott jag kunde, men som vanligt är man chanslös i såna situationer.

Jag blev helt sonika nedsatt utanför ytterdörren, och sedan började grannen gå mot mitt hus. Vad kunde jag göra annat än tassa efter? När vi kommit fram öppnade husse dörren för oss, och då tyckte jag det var lika bra att flytta hem igen. Vilket igår visade sig vara rätt beslut, för nu är det tomt i gräddgrannhuset igen. Förresten skulle nog husse och matte bli väldigt ledsna om jag flyttade? Och jag kan ju inte leva på bara grädde!

10 kommentarer:

 1. Så trevligt och mysigt med lite miljöombyte! Husse och matte måste ha saknat dig massor å kanske retar det busLisa en hel del att få höra att du varit på äventyr !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, husse var ute och letade efter mig, men matte hade sina aningar om var jag kunde finnas. Äventyr vill nog busLisa gärna vara med på, men tror inte hon skulle hälsa på hos grannen. Och förresten får hon nog lära sig litet vett och etikett först.

   Radera
 2. Tror att dina människor hade blivit jamar ledsna om du flyttat från dom på riktigt.
  Vilken tur att du kom på andra tankar (eller rättare sagt gräddgrannen satte dig på rätt tass o riktning) så du kom hem igen.
  Du kan ju gå o hälsa på dom när dom är på plats och se dessa små utflykter som kattsemester.
  Annat hus, annan säng och ny meny.
  Fy jamars vad mycket vitt som kommit i natt och idag.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog kommer jag hälsa på dem så fort de kommer, det brukar jag alltid göra. Tänk så besvikna de skulle bli annars! Du har rätt, det blir som en minisemester varje gång!
   Jam, nu är det eländigt ute! Vad ÄR detta?? Det bara snöar och snöar! Nu får vi allt sätta ner tassen snart!

   Radera
 3. Det är ju trevligt med grannar som uppskattar besök! Men hemma är ju alltid bäst i sista änden ändå! Sen är det ju inget som hindrar att man njuter lite extra av grädde och lugn och gos! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, idag är jag helt nöjd med att vara hemma igen. Men det är inte dumt att ha ett extrahem nån gång emellanåt!

   Radera
 4. Som vanligt fattade du rätt beslut, men det är alltid roligt att skoja lite med tvåbeningarna. Det hade så klart blivit katastrof hemma om du inte kommit tillbaka. Du behövs där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hade det blivit synd om husse och matte, alldeles utlämnade till diktatorn här! Och det hade ju varit tråkigt att inte få ligga på husses mage, som jag gjort idag.

   Radera
 5. Skönt att du flyttade hem så snabbt igen. Hur skulle det gått med bloggen om du suttit instängd i grannhuset? *biter på klorna*
  Hur uppskattade dina människor skämtet? Tvåbeningar kan ju vara lite känsliga ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt skämt verkade inte alls gå hem. Husse var ute och letade och var orolig, precis om om jag inte kan ta tass om mig själv! Men jag har hållit mig hemma sen dess, så nu är allt lugnt igen.

   Radera