Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 14 februari 2012

Förvirrat

Det händer litet saker här. En bra sådan, är att matte är inne på slutspurten av det där jobbet, som tagit så mycket av hennes tid. Sedan är det några dumma saker också. Ja, åtminstone en dum sak. För att jag plötsligt blev tvungen att spy över husses papper på skrivbordet var förstås en olyckshändelse. Bara aningen oturligt att det råkade hamna på några papper, som husse menade var viktiga. Jag hade väl ingen tid att välja papper så där i en hast? Nä, det är inte så mycket att jama om, egentligen.

Nä, det riktigt dumma är att Piff fått något som heter kissinfektion, eller nåt sånt. Hon kissar överallt! Puff och jag tycker det är jobbigt att nosa runt här och kontrollera att det är Piffs kiss, och ingen inkräktares. Det började igår med att hon kissade på väggarna och på matte. Och gick på lådan sjuttifemton gånger. Mitt i natten började hon jama olyckligt, och klockan tre klev matte upp och ringde djursjukhuset. Eftersom Piff satt ner som vanligt och kissade, och inte verkade krysta, trodde de att det gick att avvakta till morgonen.

Jag tyckte förstås att det var trevligt att alla var uppe vid den tidpunkten, och bespetsade mig på litet tidig frukost. Tji fick jag. I stället blev jag och husse instängda i ena delen av huset. Matte tyckte att han kunde få sova. Det höll jag inte med om. Med jämna mellanrum yrkade jag på uppstigning och dörröppnande. Det var ju liksom litet svårt att koppla av och sova när jag hörde Piff låta på andra sidan huset.

Nu ska Piff äta piller, och så har vi fått ny mat allihopa. Jag är inte så säker än på om det är något bra byte? Puffs magmat gillade jag skarpt, men den här? Njaaam.
Så är läget hos mig, Gustav. Litet förvirrat.
 

29 kommentarer:

 1. Åhh finis! Vilket drama! Hoppas verkligen det kommer gå bra.
  Håller tassarna jamarshårt! Tänker på er! Nosbuffar och Tass

  SvaraRadera
 2. Glömde nästan: Hoppas ni trots det har en jamarsgosig hjärtdag med massa gottigt och kelkalas! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Massa gottigt får vi spara till en annan dag, men kelkalas har vi haft. Förresten är den nya maten rätt god. I alla fall annorlunda. Tack för tasshållning!

   Radera
 3. Så tråkigt att Piff har kisseriproblem, det är väl ovanligt bland oss flickor, är det inte? Det är ju oftast grabbar som råkar ut för det. Hoppas att medikaninerna hjälper Piff att bli frisk snabbt!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte den här typen av kisseriproblem är så ovanliga hos tjejer, det är urinstopp som är ovanligt. Och det är det inte i alla fall, som hon sprayar överallt! Vi hoppas alla att hon blir bättre snart. Det är så besynnerligt nu när hon uppför sig så här.

   Radera
 4. Nej men uchjam då, stackars Piff. Vi håller tassarna för att hon snart blir bra igen. Att ha kissproblem är verkligen inte roligt.
  Tycker det är lite småsint av din husse att klaga på dig bara för att du inte hann leta upp ett bättre papper att spy på. Det är inte alltid man hinner välja ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte hann jag läsa vad som fanns där under mig. Jag tyckte bara det var bra att ha något under, och inte spy direkt på bordet. Men det hade jag ingenting för.

   Radera
 5. Här har vi precis kommit över kissproblemen, PellePlutt hade ju en massa batterier, nej baKterier i kisset och fick äta antibiotikatt i 10 dagar. Nu är han piggelin igen, men det var långdraget! Piff får vara duktig och ta sin medulin så blir det bra snart!
  Spinn från Fjutten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Piff har inte fått antibiotikatt, utan något som ska göra kisset surt. Hoppas det hjälper också. Här sa vettisen att man inte ger antibiotikatt längre för den här typen av problem. Hoppas det räcker med det hon får.

   Radera
 6. Stackars lilla Piff. Sen var det ju tråkigt att husse hade lagt papper precis där du spydde, men det är ju inte mycket att göra åt. Jag tycker faktiskt han kunde tröstat dig med att gå upp tidigt och ge dig en god frukost. Hoppas du snabbt vänjer dig vid nya maten. Du kan nog trösta dig med att den smakar bättre än Piffs medicin i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är nog synd om henne, för hon jamar hela tiden när hon är vaken.
   Visst borde jag haft någon form av kompensation för mitt lidande på skrivbordet, det tycker jag med. Ibland är husse väldigt känslokall.

   Radera
 7. Matte får ibland post, fönsterkuvert och blanketter, som hon säger att hon skulle vilja kräkas på - kan det ha varit nåt sånt som du också råkade ut för? Hälsa Piff att vi hoppas hon blir frisk SNARAST!
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kanske därför jag blev dålig så jamars fort? Min känsliga nos uppfattade dåliga vibbar? Mmm, ingen dålig teori! Ska hälsa Piff, tack!

   Radera
 8. Olycksfall i arbetet skulle vi jama om den där lilla kräkningen. Stackars Piff, vi håller tassarna för att det går över fort.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte husse håller med om att den var liten. Det blev några högar. Förresten tycker jag att papperna blev mycket tjusigare som gulfärgade.

   Radera
 9. Det var inte ett sådant där papper som det stod (k)räkning på? Vem som helst kan ju läsa fel i förbifarten! Vi hoppas verkligen att Piff blir bättre av foderbytet. Fy så mycket problem det kan bli med kisseriet. Vi har hört om en massa olika hos våra kompisar runt om på bloggarna. :( Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, det var ju ett kul förslag! Fast jag tror att det var några papper husse gjort åt en kund. Och så hans kalender. Han var litet putt där ett tag.
   Hoppas också att foderbytet hjälper fort. Det blir litet konstig stämning här när hon kissar överallt. Puff och jag fattar ingenting. Så kan man väl inte göra?

   Radera
 10. oj vad det har hänt saker. Hoppas att Piff blir frisk snart och att ni då slipper den där nya maten.
  Att du inte hann att välja var du skulle kräkas förstår jag, det kommer ju bara när man mår så där..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror tyvärr inte vi kommer slippa den här maten, så det är bara att gilla läget. Men förhoppningsvis kommer en och annan godbit delas ut också framöver. DET får inte ändras på!

   Radera
 11. olycksfall i arbetet kanske?
  Det hände mig/Mimmi oxå häromdagen, mjau
  Matte blev inte speciellt glad.
  Jag ville ju bara färga mattan här hemma, men det gillades inte, *Fnys*
  undras varför?
  Tvåbeningarna är lite känsliga för sådant.

  Tasskram på dig du fina kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, litet olycksfall var det allt. Håller med om att tvåbeningar är onödigt känsliga för att få gula fläckar. Jag tycker det ser rätt personligt ut. Tass på er!

   Radera
 12. Ojdå, kräks uppskattas inte här heller. Råkade kräkas, bara lite, på mattes sovrumsmatta i morse. Bara lite hår som behövde komma ut kvickt. Hon klev i det...
  Hälsa Piff att vi önskar henne snar bättring.Kiss kan man ju inte ha överallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, kan tänka mig reaktionen...tror inte hon sa yippie?
   Ska hälsa Piff, tack!

   Radera
 13. Åh så skönt att er matte är på sluttampen med det där hon jobbat på så länge :)
  Förstår inte heller varför er husse gnäller på dig för att du råkade spy lite på några viktiga papper ??
  Stackars lilla Piff , det är inget kul att ha sån där kissinfektion säger min matte.
  Du ska se att ni alla kommer att gilla den nya maten vad det lider !
  Hoppas ni haft en trevlig Alla Hjärtans Dag trotts kräkningar o kissinfektioner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också nöjd med att hon snart är klar. Kan bara Piff sluta med att kissa överallt, så blir ju livet riktigt lugnt och skönt igen! Och jag börjar redan gilla den nya maten mer och mer. Och trevlig dag? Jodå, det har åtminstone inte varit så kallt, så jag har kunnat vara ute en del. Det är värt att fira!

   Radera
 14. Stackar, stackars Piffis! Vet hur det är att inte kunna kissa som man vill. Skickar massor med spinnhealing till henne! Krya på dig Piff.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo nog är det synd om Piffisen, men jag blir nästan litet irriterad på henne. Förstår inte varför hon låter hela tiden och kissar överallt? Det känns jättekonstigt. Tar tacksamt emot spinnhealing så hon snart blir som vanligt igen!

   Radera
 15. Lustigt sammanträffande, för i går råkade jag också spy - dock inte på mattes papper utan på det lilla bordsunderlägg som mina matskålar står på. Tror det var mormors lever (alltså inte hennes eget organ utan inköpt lever) som var orsaken till missödet. Det KAN också ha varit så att jag slukade maten för fort, men jag tror mer på "ovan vid lever"-teorin.
  Tråkigt med Piffs kissande, hoppas det blir bättre med pillerna och specialmaten - du får väl se om du kan lära dig uppsKATTa den. Matte säger att "vår" vettis sa att tjejer som drabbas av kisseriproblem har lättare att bli bra än vi killar. Det har något med kortare och bredare urinrör att göra. Så förhoppningsvis är det snart slut på skvättandet och gnölandet.
  Skickar såklart massor av spinnhealing!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet ju också hur snabbt det går, vilken tur att det inte hamnade i din mat! Och lever, det är starka grejer!
   Jag äter förstås maten, men det är inte så jag kastar mig över den precis. Fast snart öppnar restaurangerna där ute, så det är inte så synd om mig.
   Hoppas er vettis har rätt, jag vill att alla ska må bra. Alltid.

   Radera