Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 22 februari 2012

Jag förstår mig inte på tjejer

Jag förstår mig inte på tjejer. Hur funkar de egentligen? Som härom morgonen, till exempel. När Piff och jag träffas på morgnarna för att få i oss frukost, brukar hon alltid komma fram och nosa på mig. Jag har inget emot det. Så inte heller den morgonen. Jag lät henne nosa på en stund, innan jag visade henne min välvilja genom att tvätta henne litet mellan öronen. Vad hände? Hon daskade till mig med tassen!
 

???

Vad menas? Jag blev faktiskt litet förnärmad. Hon bara tassade därifrån med svansen i vädret, precis som om hon gjort något bra?

När jag kom in idag på eftermiddagen efter ett längre arbetspass där ute, kom hon fram och började nosa på min hals. Hon nosade. Och nosade. Jag böjde huvudet bakåt, och försökte visa att jag tyckte det var nog. Men hon gav sig inte. Jag mindes givetvis vilken reaktion litet välvilligt tvättande från min sida hade utlöst, så det var inte att tänka på. Vet ni vad jag gjorde? Jag höjde tassen till slut, och motade försiktigt bort henne! Visst var det bra gjort av mig? Men vid alla fjärsingar och mörtar, hur funkar de, tjejerna?

18 kommentarer:

 1. Du, det där är ett välkänt problem bland alla arter har jag hört. Ena sekunden är det gosnos och sekunden efter får man tassen. Husse påstår att det är likadant i hans fall. När han försöker slicka en tjej mellan öronen så slåss dem. Märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, är det så??? Om till och med din husse har liknande erfarenhet, behöver jag ju inte känna mig så dum då. Men litet frustrerande är det allt. Och det kanske din husse också tycker?

   Radera
 2. Det ska jag bara jama om för dig Gustav, att vi tjejer funkar lika bra som ni killar. Fast sen är det skillnad på tjej och tjej liksom det är på kille och kille. Jag tycker det var bra att du gjorde en markering för man ska inte finna sig i vad som helst. Varken från tjejer eller killar, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, jag har förstås bara erfarenhet av de här två tjejerna. Menar du att andra kan vara annorlunda? Fast jag tror inte jag vill testa flera...

   Radera
 3. Vi skulle nog bara tvätta dig tillbaka och njuta av det.
  Vi slåss inte!
  Vi har haft killar i familjen och enda skillnaden från då och nu är att den mysande och sovande katt-högen var större, säger matte.
  Hoppas att Piff inser sitt misstag!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, suck, så härligt det låter! Undrar just hur det skulle kännas? Säkert jamarmysigt. Osis att ni bor alldeles för långt bort för en date!

   Radera
 4. Det närmar sig! Tror nog Piff blev lite chockad så det var därför hon tassade till. Så småningom kanske ni kan slicka varandra, kan bli riktig mysigt.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Tror inte hon blev så chockad, för jag brukar faktiskt tvätta henne litet grand. Eller brukade, menar jag. För inte vill jag åka på en propp mera.

  SvaraRadera
 6. Vi har ju ingen erfarenhet av tjejer, men vi tycker att det var bra, att du sa ifrån. De ska ju intre tro att de kan behandla oss hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är de här tjejerna speciella, vad vet jag? Min erfarenhet är synnerligen begränsad. Men om hon smockar till mig, måste jag ju få fösa bort henne.

   Radera
 7. ooo,snyft... kom på att jag hade ju en tjej där jag bodde förut. En granntjej. Majsan. Hon har gått över Regnbågsbron nu. Jamarmysig var hon, slogs inte alls.
  Kanske var det bara av överraskning hon tassade till dig, när hon inte kom på nåt bättre. Eller så var hon bara på dåligt humör. Sånt går över säger matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först nosa nosa, och sedan smock. Inte juste anser jag. Kanske var hon på dåligt humör.
   Vad lycklig du är som känt en jamarmysig tjej. Det är fint med goda minnen.

   Radera
 8. Hmm, man väntar sig ju inte att få på nosen när man är schysst och tvättar någon. Snopet! Bra att du satte ned tassen (eller snarare höjde den) när Piff var nosologiskt närgången lite senare. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snopet var precis vad det var. Jag visste inte riktigt hur jag skulle agera. Men hon ska inte tro att hon ska få köra med mig hur som helst. Nä minsann.

   Radera
 9. MEN Gustav då, vilken syrra du har som daskar till dig när du tvättade henne mellan öronen, HMPF!
  Var ju inte snällt.
  Du får göra likadant tillbaka, *Fniss*
  Fast man ska ju vara snälla mot varandra säger matte, även vi katter ska det

  Tasskram på dig, Gustav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen inte snällt! Nä, jag kan nog inte göra likadant tillbaka. Lika lätt som jag har att slåss ute, lika svårt är det att höja tass här inne. Dessutom är de faktiskt TVÅ!

   Radera
 10. Jag har ingen erfarenhet av kattjejer , men jag vet ju hur matte funkar :)
  Om husse slickar henne i örat så skriker hon och slåss oxå. Rätt underhållande att titta på faktiskt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, kan föreställa mig underhållningsvärdet! Och jag förstår att jag måste akta mig för att slicka Piff i örat. Räcker med reaktionen vid slick mellan öronen! ;D

   Radera