Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 16 februari 2012

Bra, fast litet dumt

I morse hade jag ingen lust alls att tassa ut. Det kändes i morrhåren att det var på tok för kallt ute. Matte undrade hur jag kunde veta det? Tja, vi katter har ju inbyggda sensorer för både det ena och andra. 
Alltså stannade jag kvar inne, när husse och matte for iväg på morgonen. Husse skulle åka till norra landet. Egentligen skulle matte också följt med, men hon stannade kvar för att ta hand om oss. Ja, mest om Piff, om sanningen ska fram. 

Det har varit märkligt och frustrerande med henne, tycker jag. Piff, alltså. Ibland har jag tyckt synd om henne, och försökt tvätta henne litet, men ibland har jag jamat åt henne att sluta med alla dumheter. Jag har ju blivit orolig av att höra hennes klagande jamanden, och mötas av hennes kissdofter runtom i huset. 

Men idag har det varit befriande tyst. Och vad jag har sett, har hon kissat bara en gång. Förutom i lådan, förstås. Och det var när matte var för lat att hänga in sin jacka i garderoben. Hon hängde den över en stolsrygg, och det upptäckte Piff naturligtvis. En jacka som helt oförmodat intog rummet måste givetvis kontrolleras och mutas in. Fast hon hade inte mycket för det, för matte tvättade bort inmutningen omedelbart. 

Så nu hoppas vi alla att det har vänt för Piff, och att hon börjar bli som vanligt igen. Fast det är ändå litet dumt för mig, för då åker matte till norra landet i morgon bitti. Det är visst några minisar som ska hälsas på. Och jag kan räkna ut vad det innebär. Vara inne några dagar. Inte kul. Även om matte placerat ut må-bra-dosor i flera rum. Och att favoritgrannen ska komma flera gånger om dagen. Plus att en av mina extrahussar ska komma på lördag. Det är inte kul ändå. Men jag får väl unna minisarna min matte och husse några dagar om året. De är ju mina för det mesta i alla fall.

Det här blir allt för den här veckan, eftersom matte rymmer. Alltså får jag redan nu önska er fin helg. Hoppas ni slipper kalla tassar! På måndag är jag tillbaka!

19 kommentarer:

 1. Åhh finis! Jag förstår att det känns aningen dubbelt för dig. Såklart du är gladis för Piff men samtidigt liite sorgsen för att du blir av med din älskade matte i några dagar då Piff mår bättre. Men vettu finis, jag tror nog att du överlever att vara utan din matte och att hon kanske kommer bjuda på något gottigt när hon kommer tillbaka. Det borde hon i vilket fall göra. Du lånar ut din matte i flera dagar och så borde du juh få belöning för det! Önskar dig en jamarshärlig helg! Glöm inte Caturday, vem som än är hemma hos dig så får de juh inte glömma att bjuda på gottigt hela den dagen! För då jamars! *stampar med tassen* Nosbuffar och Stöd <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du jag överlever? *suckar* Men något gott när hon kommer låter ju bra *gladare igen* Och jag ska se till att peka med tassen på godispåsen på lördag! Och tack, tack!

   Radera
 2. Skönt att få veta att Piff börjar bli som vanligt.
  Ha en trevlig helg ni också, trots att matte å husse rymmer lite.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa om jag och Puff tycker det är skönt också!? Nu kan man koppla av i lugn och ro igen.

   Radera
 3. Det måste vara väldigt frustrerande för dig med att ha syrran jamandes hela tiden. Men du visar ju ändå en otrolig godhet som tvättar henne. Vi håller tassarna för att det fortsätter att gå åt rätt håll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jobbiga har varit att inte veta riktigt vilken tass man ska stå på. Hur man ska bete sig. Nä, nu börjar det kännas bra igen, och då glömmer vi det som hänt.

   Radera
 4. Ännu ett bevis på hur tvåbeningarna tänjer på vår generositet. Det är ju oerhört storsint av dig att låta minisarna få rå om DINA människor flera dagar om året. Men se till att det inte utökas! Vi fotsätter så klart hålla tassarna lite till för Piff tills allt är stabilt igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kostar så många pengar att åka till de minisarna, så det blir nog de tre gångerna varje år. På sätt är det bra att mina människor inte har så många pengar. Fast å andra sidan hade du ju kunnat köpa massor med godis om de haft det...nä, det är nog bra som det är. Hoppas också att Piff fortsätter så här, även sedan hon slutat med medicinen i morgon.

   Radera
 5. Vad bra du tar hand om Piff. Hoppas att det blir bra i helgen ändå. Du är ju en generös katt och det är säkert bra tråkigt väder så du ändå vill vara inne.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att det ska bli jamartrist väder med regn och blåst både i morgon och på lördag, så det är kanske inte så dumt att vara inne. Sen ska det bli fint på söndag, men de kommer de ju hem igen. Det längtar jag till.

   Radera
 6. MEN vilken syrra du har. Du tvättar henne och inte blir uppskattad av du tvättar henne? Mjau
  du som är så snäll, borde hon ju uppskatta din hjälp.
  Här är vi oxå inomhus när det är så kallt.
  Det är mest jag/Tarzan som vill ut, men nu har det ju varit så mycket vitt, så jag har inte velat ut, Usch för det däringa vita, kallt är det oxå.

  Tass tass och ha en jamars fin helg, fast ni är utan matte och husse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Piff har ju inte mått riktigt bra, så visst överseende måste man nog ha. Jag har ju också fått vitt, det gillar jag inte alls. Kallt och blött. Inget positivt alls. Önskar er en fin helg också.

   Radera
 7. Brrr-kallt var precis det det var imorse säger min matte , jag o husse låg kvar i sängen och trynade när matte åkte till sitt jobb :)
  Hoppas verkligen det vänder för Piff nu så hon inte tjatar hål i skallen på dig nu när er matte rymmer iväg till det norra landet !

  SvaraRadera
 8. Jag igen :)
  Glömde ju att önska er en trevlig helg !

  SvaraRadera
 9. Rätt uttyckt...brrr-kallt. Det kände väl jag fast jag var inne! Du och husse var kloka minsann!
  Jag håller också tassarna för att Piff inte ska återfalla när hon slutar med tabletterna. I så fall vet jag vart matte ska ringa på måndag. Ibland kan jag faktiskt uppskatta sticktanten.
  Och tack, tack detsamma!

  SvaraRadera
 10. Hoppas så det går åt rätt håll för Piff nu då. Har hon någon som ser efter henne nu när matte flyr till det norra landet?

  Hoppas ni har det bra!

  Nosgos

  SvaraRadera
 11. Skönt att höra, att Piff verkar återupptäcka lådan igen, även om det skedde en viss förväxling med mattes jacka. Vi fortsätter hålla tassarna för henne. Det må så vara, att minisarna får låna matte och husse några dagar varje år. Trots allt kanske man kan unna dem det. Men det är allt en himla tur, att ni får ha favoritgrannen för er själva! Om de börjar muta in revir där, kanske på samma sätt som Piff, får de sätta ned tassen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Mjausan Gustav, nu har vi uppdaterat våran blogg igen
  fast det är liiiite dålig kvallité, det är mattes *AJFÅN som det filmas med, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
 13. En lättnad att Piff är på väg tillbaka till sina vanliga kisserivanor. För hur det än är så brukar det bli en del turbulens när jackor plötsligt får samma status som toalådor. Och sen är det ju såklart inte kul att vara den drabbade heller.
  Storsint av dig att unna matte och husse sina rymningar. Men det är väl som man brukar säga "ge och ta" som gäller i alla relationer. Du blir förhoppningsvis rikligt belönad för din generositet när dina tvåbeningar är hemma igen.
  Tassklappar

  SvaraRadera