Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 14 mars 2013

Fräs?


Det finns en sak jag aldrig gör. Naturligtvis finns det många såna saker, men det är något speciellt jag tänker på nu. Något som jag tror att de flesta andra katter gör? Jag fräser aldrig!

Inget för mig
Inomhus har jag, som ni vet, några som utövar den typen av utandning flitigt. Puff är värst. Åtminstone när det gäller hennes syster, Piff. Hon blir fräst åt ett flertal gånger varje dag. Mig fräser Puff aldrig åt. Bara skriker och morrar när det är Operation Påhoppning. Annars tassar hon långa omvägar, och springer så fort hon kan förbi mig. 

Men jag, jag fräser inte åt någon. Inte ens åt inkräktare. Då gäller morrande. Dovt och hotfullt, förstås, som det måste vara för att ha effekt. Ibland måste jag låta det övergå till en hög varningslåt, som innehåller diverse jam som inte lämpar sig för tryck. 

Fräser, hur gör man det? 

12 kommentarer:

 1. Jag morrar också när jag ser en inkräktare. Jag låter som en skällis, säger husse. Fnysjam. Men ibland måste jag värva med kraftjam och lite fräs med, faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du låter precis som jag när det närmar sig inkräktare. Och kraftjam är absolut nödvändiga ibland, somliga har ju väldigt svårt att fatta!

   Radera
 2. Att fräsa är inget man behöver lära sig. Tror det här ungdomar och osäkra katter till. Men ett dovt, mullrande morrande - det är grejer det. Då behöver man inte tveka om att det är allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag klarar mig ju alldeles utmärkt utan fräs. Eller...kanske skulle jag fräsa mer hemma? Fast det skulle väl bara bli värre, skulle jag tro. Det är nog bäst som det är. Och mitt farliga morrande, det sparar jag till inkräktarna.

   Radera
 3. Vi fräser inte så mycket här heller, lite mer morr om det behövs...Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, det finns fler som inte fräser? Fast ni verkar ju vara bästa kompisarna, förstås. Men även såna kan behöva tilljamas nån gång.

   Radera
 4. Mjau, här kan vi fräsa till åt våran skällis ibland, men aldrig åt varandra nu för tiden. Varför ska man fräsa när det inte finns ngn anledning till det, *Funderar*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. DET kan jag förstå! Till och med jag skulle nog börja fräsa om det bodde en skällis här!

   Radera
 5. I det här huset utövas allt både fräs, morr jam och varningsjam av både lägre och högre grader

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, hoppas det varvas med litet kurr emellanåt? ;)

   Radera
 6. Jag fräser lite varnande ibland, men krävs det kraft ord tar jag i och morrar eller ännu mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi inte lika på alla punkter, för fräsandet avstår jag. Min matte har aldrig fått höra mig fräsa. Men jag är förstås fräsig på andra sätt! ;D

   Radera