Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 7 mars 2013

Vaddå "smita in"?


Matte säger att jag är tokig i växthuset. Sant. Och så påstår hon att jag är alldeles för kvick att smita in därDetta är förstås en märklig anklagelse. För det första "smiter" jag inte in, jag vet bara att gäller att vara snabb om jag ska hinna in. För det andra är det faktiskt mitt växthus, och dessutom min favoritplats att vara på. Särskilt så här års, innan det är sommarvarmt överallt. För där inne finns den, sommaren. 

Men matte, jag vill vara här!!
Självklart gäller det alltså att rappa på, om man ska ta sig in, när matte går dit för att vattna. Vem vill sedan tassa ut därifrån när hon är klar, efter bara en pytteliten stund? Inte jag, i alla fall! Nä, minsann, jag beslutade att tillbringa eftermiddagen där i lugn och ro. När matte kom tillbaka efter någon timme och öppnade dörren, hade jag inte alls sovit färdigt  inspekterat klart där inne. Tredje gången hon kom tillbaka måste jag meddela att viss påtryckning utövades från hennes sida. Man kan till och med påstå att jag blev utföst. 

Jag längtar till när växthusdörren står öppen igen, och jag kan tassa in och ut där, precis som jag själv vill.

 

10 kommentarer:

 1. Kräv en kattlucka dit in så du kan komma och gå som du vill :)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är den där dumma bubbelplasten som nödvändigt ska vara överallt. :(

   Radera
  2. Nog kan kattluckan vara utan bubbelplast???

   Radera
  3. Njam, det är ett litet problem med mig och kattluckan jag har till altanen. Vet inte om det beror på min ståtliga kropp, men ofta stängs inte luckan efter mig. Den fastnar i nån slags trekvartsläge. Och sen är det ju inte säkert att det går så bra att fästa någon lucka i de tunna plastväggarna utan att de spricker?

   Radera
 2. Man tycker ju att matte skulle kunna låta dörren stå på glänt så mycket att en stilig katt kunde komma och gå som den ville i sitt eget växthus? Matte uppträder ju som om det vore hennes växthus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Det visar bara vilka prioriteringar som görs här i huset. Blommor och andra växter är tydligen viktigare? Litet minusgrader måste de tåla, annars är de väl inget att ha? Fast jag måste erkänna att mitt på dagen, när det var som soligast, var dörren faktiskt öppen ett tag.

   Radera
 3. Verkligen fräckt att beskylla dig för att smita in i ditt eget växthus. Sen tycker jag också att matte kunde installera en ringklocka i växthuset, som du ringer på när du har inspekterat klart där inne. Då slipper matte springa fram och tillbaka i onödan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Sippo, vilken utmärkt idé! Alldeles strålande! Tur att jag känner dig!

   Radera
 4. Ibland kan människor ha så märklig tidsuppfattning. Det är väl inte så himla bråttom att komma in? Klart du måste få ta din kattlur, ehum inspektera färdigt i fred. Det där med att fösa ut känner vi faktiskt igen... Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom kan matte behöva motion, några vändor till växthuset är minsann inte mycket att hurra för. Ynka tre stycken, vad är det att knota för? Nä, det är inget krut i mattarna nu för tiden...

   Radera