Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 5 mars 2013

Trygghetstäcket
Jag skulle önska alla nåt sånt här
ett skyddande hölje mot alla besvär
Inget ont kan hända när man är där
trygghetstäcket över alla rädslor bär

Själv är jag inte alls rädd för snabeldraken. Blir den alldeles för närgången hoppar jag förstås upp nånstans, men annars bryr jag mig inte om den. Piff och Puff däremot, de flyr vettskrämt så fort de hör den andas. 

Ja, om man undantar Piff, när hon ligger under överkastet! Då kan matte komma med draken alldeles intill utan att Piff rör ett morrhår!? Det spelar ingen roll hur länge draken äter i rummet hon ligger. Under överkastet kan tydligen inga hemskheter komma åt henne?

Ett sånt skydd borde alla ha.

14 kommentarer:

 1. Nog behöver alla, både två- och fyrbeningar en trygg plats där de inte behöver vara rädda. Fast nog är det lite konstigt att de vågar och vill ge sig på dig när de är vettskrämda för snabeldraken. Det vore väl bättre om det vore tvärtom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst skulle det vara skönt att bara kunna dra över sig något, så var man i säkerhet? Tänk om jag hade nåt sånt när argbiggorna gaddar ihop sig mot mig! Vilken dröm! Och det vore det förstås också om det vore tvärtom, som du skriver. Synd att jag inte kan låta som en snabeldrake...

   Radera
 2. Ja se tjejer. Själv kryper jag aldrig in under täcket, men Tindra gör gärna det om det blir lite läskigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tycka att hon är dum som inte fattar något, men ändå är jag litet avundsjuk på att hon kan känna sig trygg bara genom att ligga under ett tygstycke...

   Radera
 3. Amanda älskar att ligga under, men inte Smulan.
  Hon vill ligga så hon kan se allt runtomkring ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske Amanda också känner sig så säker där under? Själv känner jag mig trygg på många ställen, men inte SÅ trygg någonstans som Piff är där under.

   Radera
 4. Visst vore det bra med ett sådant täcke! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som kan uppfinna ett sånt tjänar nog MÅNGA pengar!

   Radera
 5. Åh, ett sånt täcke har vi också! Alltså, det ser lite annorlunda ut, men när det kommer oväntat besök så ligger man jättebra där under, tycker Findus och Isak. Fat vi tvivlar faktiskt på att det är snabeldrakecertifierat... Kan bara gratulera Piff, som har hittat ett sådant praktexemplar! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, finns det fler såna täcken? Kan de se ut hur som helst? Kanske finns det något liknande här hemma, bara att jag inte upptäckt det? Om jag gör det, måste jag se till att ha det i närheten alltid, OM jag skulle bli påhoppad igen!

   Radera
 6. Mjau, när våran snabeldrake är framme, då försöker vi hitta ngt att hoppa upp på, som köksbordet eller fönsterbrädona här hemmma, *Fniss* Att gömma sig är ingen idé för vi vill se oss omkring ifall det skulle hända ngt, som vi skulle vara rädda för.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grejen med ett trygghetstäcke är väl att man faktiskt inte är rädd där under? Jag kan avundas Piff som känner det så, det måste vara underbart.

   Radera
 7. Här kommer en till intassandes som ÄLSKAR att ligga under täcken och filtar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar just om du känner dig lika skyddad då som Piff gör? Hoppas det!

   Radera