Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 11 mars 2013

Helg med guldkant


Den här helgen har jag haft det extra lyxigt, för jag har haft full tillgång till husse närhelst jag har velat. Av någon anledning har han legat i sin säng både dagar och nätter? Men mysigt har det varit att kunna krypa upp på honom, hitta någon lämplig grop och sedan bara må gott av gemenskapen.

Jag har också kamperat ihop med honom på nätterna, för matte har flyttat till gästrummet. Hon påstår att hon inte kan sova när han hostar? Tur för stackars husse att han har någon som inte överger honom!

Emellanåt måste jag förstås se till Mitt Område också. Det har varit varmt och skönt i solen, men det gällde att hitta platser i lä! På fel sidor av huset höll jag på att blåsa bort. Åtminstone kändes det så. 

Idag var det inte alls så blåsigt. Vad hände då? Mina människor gav sig iväg, och jag blev lämnad inomhus, trots idoga protester. Om det finns något jag ogillar, så är det "nej, Gustav", och en dörr som stängs framför nosen. Men som vanligt är man chanslös...

Nu är de hemma igen, och jag ser fram emot ett extralångt pass där ute som kompensation. 

10 kommentarer:

 1. Låter ju rätt trevligt, även om husse hostar. Men vi katter överger ju inte våra tvåbeningar när de behöver oss som mest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du bara visste vad jag har njutit! Både på längden och tvären! Fast idag har han varit uppe hela dagen... :(

   Radera
 2. På ett sätt var det ju synd om husse, jag menar eftersom han hostar. Men att få ligga i sin varma säng och bli ompysslad av en Gustav - det är att vinna storvinsten. Då står man nog ut med lite hosta. Hoppas du fick lite kompensation för allt ditt hälsovårdarbete i form av extra lång utevistelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han uppskattade väldigt mycket att ha en riktig värmedyna på magen, särskilt när han frös. Så nog gjorde jag en hälsovårdsinsats, alltid! Och jodå, jag fick vara ute precis så länge som ville. Inte särskilt länge, för det är KALLT. Sparar litet tid som jag kan kräva senare i vår i stället!

   Radera
 3. Vilken njutning att ha husse för sig själv sådär! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Låter ju kanon att du har fått ha din husse alldeles för dig själv hela helgen även om han nu hostat , för hussegos kan man ju inte få för mycket av !!
  Typiskt 2-benta att rymma iväg när det är fint väder *suck*
  Tur att dom kommit hem igen så att du kan tassa ut på ett xtra långt pass :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått att också dina människor är rymningsbenägna. Jag tycker det ska införas en regel att det endast får ske vid snö, regn och blåst. Så långt skulle jag kunna sträcka mig.

   Radera
 5. MEN Gustav då, for dom iväg utan dig i det fina vädret, suckjam alltså :(
  Tur att dom är hemma igen, så du kan tassa ut igen.

  Tass i tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det dumma var att solen var borta då, så det var ju inte ALLS lika skönt längre. Men jag får ha det tillgodo.

   Radera