Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 25 mars 2013

Det vore nåt!


Om den här helgen kan jag bara jama: Härlig! Så mycket sol att jag varit fullt nöjd. I avvaktan på att min plats under hasselbusken ska bli riktigt uppvärmd, har jag suttit väldigt mycket på vedbodstrappan. Där ligger solen på hela dagarna, och trappan är av trä. Ni kan ju tänka er själva!? Det blir sittvärme som heter duga!

Förresten, apropå min hasselbuske. Igår såg jag matte göra underliga saker med den. Hon satte fjädrar och hängde ägg överallt i den? Ser för all del ganska trevligt ut. Jag förmodar att tanken med det hela är att jag och andra ska daska till "prydnaderna" när vi tassar förbi, men jag tycker att hon skulle placerat dem längre ner! Jag gjorde ett provhopp, bara litet på försök så där, men jag nådde inte. Och kul var de faktiskt inte, fjädrarna. Nä, då fick det vara. 

En hasselbuske som det hängde fullt med möss i, det vore en helt annan sak!10 kommentarer:

 1. Vilken strålande ide, en hasselbuske full med möss! Hur får man matten att fatta det tro? Här brukar det bli fjädrar också i nåt ris. Tyvärr har solen inte gjort min favoritplast lika bekväm än, som din trappa, får nöja mig med balkongräcket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser synen framför mig...vilken dröm! Får nog ordna med det själv, är jag rädd? Nåjam, balkongräcket är väl någorlunda okej, bara man får vara i solen!

   Radera
 2. En hasselbuske med möss i är ju värd att anstränga sig lite för. Då kunde man ju ta ordentlig sats och hoppa så högt som behövdes. Men sånt gör man knappast för några ägg och lite vippor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det åtminstone varit RIKTIGA ägg!!!

   Radera
 3. Finns det något härligare än en soluppvärmd planka såhär på vårkanten? Kurr, skulle inte tro det.
  Tokigt av matte att hänga sakerna så högt upp, för det är ju helt klart till för att roa dig och andra katter. Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När nämnda planka dessutom befinner sig intill en soluppvärmd vägg...mmmmm! Andra katter?? Hm, kanske lika bra de hänger litet högre upp ändå! ;)

   Radera
 4. Det låter som du har haft det helt fankattiskt på trappen! Konstiga ideér de har ibland, tänk om man förstod vad det skulle vara bra för..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har så många besynnerliga idéer, nästan inget kan förvåna längre!

   Radera
 5. Mjau, ja våra tvåbeningar har då besynnerliga betéendeför sig ibland, har vi oxå märkt. Kan nog jama som dig, att inget man kan bli förvånad över längre. Tänk om dom kunde lära sig av oss katter istället, att bara ta det lugnt.
  Matte har oxå pratat om att köpa sådana däringa fjädrar att sätta i ngn buske.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om hon gör det, så uppjama henne att de ska sitta inom tasshöjd!

   Radera