Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 12 september 2013

Jag avvaktar


Hårdvaluta!
Jag är inte ensam på Mitt Område längre! En obehörig katt har siktats i södra kanten av mitt revir! Dessutom med en av mina möss i munnen!!! En alldeles oerhört oroande nyhet!

Det var matte och husse som gjorde denna upptäckt, medan jag ovetande om intrånget lugnt tog igen mig i växthuset. Som ni kanske redan känner till, är jag högst ovillig att dela ut gästbiljetter här. Nu är alltså frågan om den objudne frivilligt förflyttar sina positioner aningen söderut, eller om jag tassgripligen måste ange gränsgångarna här? 

Det är bara att vänta och se.

Väntar gör jag också på -och hoppas få goda nyheter om- att min vän Frasse, som fått en allvarlig sjukdom ska få må bra igen. Jämfört med det jobbiga han har nu, är förstås mina inkräktarbekymmer väldigt futtiga. Därför kommer jag först och främst hålla tassarna för Frasse, men klarar nog också av att samtidigt hålla ett vakande öga på revirgränsen. Tyvärr blir ju inte Frasse hjälpt av att jag släpper in oinbjudna. Tänk om det varit så väl? Det hade varit ett lätt val.

16 kommentarer:

 1. Vadjam? En inkräktare på ditt revir?! Det måste vara en nykomling, som ännu inte känner till den kände bloggande Katten Gustav. Det räcker kanske med att du ger den en länk till din blogg, så förstår den och smiter hem igen.
  Vi tänker också på Frasse och hans familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken smart idé, det hade jag aldrig kommit på själv! Och jag förmodar att alla moderna katter är uppkopplade? Och att denna katt följer med sin tid!

   Radera
 2. Vi hoppas den objudne gästen flyttar sig, är ju så trist att behöva bli osams. Vi håller tassarna för Frasse vi också.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte behövt ta till tassgripligheter på länge, och jag hoppas jag slipper nu också. Jag vill bara ha det lugnt och skönt!

   Radera
 3. Som du så klokt jamar, Frasse är tyvärr inte betjänt av att du släpper in vem som helst på ditt revir. Vi katter måste hålla isär saker och ting. Att hålla tassarna för en sjuk kompis är en självklarhet, likaväl som att hålla inkräktare på avstånd är det. Nu hoppas vi alla att Frasse inte mår dåligt av sin hjärtsjukdom. Det finns faktiskt många katter som har den och som ändå lever ett bra liv i många, många år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju skött det här Området exemplariskt under många år, och vill inte ha någon inblandning i arbetsordningen. Så visst måste såna här vardagstrivialiteter skötas, samtidigt som tasshållning pågår!

   Radera
 4. Gammelkatten Linus vet precis hur du känner dig när det kommer till inkräktare. Han har också en som går omkring på hans Område och hitta på bus som att traska in i huset hos grannarna för att se vad de hittar på. Dessutom är den drummeln nästan på pricken lik Linus så många tror att det är Linus som är och nosar runt trots att han alltid går i löplina (och trivs utmärkt med det).

  Tänk Gustav om du också hade en lookalike som smörade in sig hos dina grannar.

  Vi håller också tassarna för Frasse. Det var verkligen inga goda nyheter. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att se er här igen! Men vilken hemsk tanke att det skulle finnas en till som jag här! Och han fick MINA läckerbitar av grannarna?! Stackars Linus, jamar jag bara!

   Radera
 5. Oinbjudna gäster vill man inte ha på sitt revir! Hoppas han förstår att han skall hålla sig borta.
  Här håller vi också tassarna för Frasse
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framförallt inte såna som tar maten för en! Totalt ohyfsat!!!

   Radera
 6. Mjau, man vill ju inte att det ska tassa in ngn främling om tar maten för en, *FNYS* Det är som sagt inte snällt.

  Här håller vi oxå tassarna för Frasse.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är precis lagom med mat för MIG här!!

   Radera
 7. Tack för din omtanke, käre vän <3 Jag mår betydligt bättre nu, och är säker på att det beror minst lika mycket på all kärlek och medkänsla jag fått från alla vänner som på den vätskedrivande medicinen vettisen skrev ut.
  Självklart ska du sköta ditt patrullerande precis som vanligt, finns absolut ingen anledning att låta ditt Område invaderas på grund av min sjukdom. Dessutom är jag säker på att du med din professionalism har en jamarbra simultankattacipet, så bäva månde inkräktaren!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att du mår bättre! Hoppas så att du ska få positiva svar på dina prover, och att du ska få fortsätta att må bra! *håller tassarna*

   Radera
 8. Men vad jam ?!
  Har du en inkräktare på din tomt som tar DINA möss ?!
  Minst jamat upprörande !
  Här håller vi också tassar och tummar i kors för att Frasse ska må bättre med sin meddusin !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, har du hört något så fräckt? Somliga har ingen hyfs alls, det måste jag erkänna trots att det handlar om en katt!

   Radera