Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 17 september 2013

Äntligen har hon förstått


Tänk att hon äntligen fattade!
Det har tagit många år, men äntligen har jag lyckats få matte att förstå hur jag vill ha min blötmat serverad. I små portioner! Men ofta!

Jag måste erkänna, att Puff därvidlag lyckats mycket snabbare. Vet inte riktigt vad hon haft för knep? Precis som hon, har jag också lämnat mat, just för att visa att mat ska vara nyupplagd. Förmodligen har hon drivit det hela i större skala. Man får betänka, att matte inte är så snabbtänkt, det är väl därför det tagit tid?

Numera blir det alltså tätare matkontroller. Fortfarande gäller utejobb från tidiga morgonen tills det börjar mörkna. Men mina besök inomhus är betydligt flera nu med den nya, förbättrade mathållningen.20 kommentarer:

 1. Bättre sent än aldrig ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, man måste lära sig att skruva ner kraven på de tvåbenta! :)

   Radera
 2. Skönt att matte äntligen har förstått. Och för en gångs skulle är det ju bra tajming också. Det är ju faktiskt ganska skönt att tassa in lite oftare nu när det börjar bli höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu så länge är matkontrollerna väldigt korta, för jag har haft ganska skönt väder. Men om det kalla skulle komma tillbaka...uschjam, hemska tanke...jo, bra tajming är det nog...

   Radera
 3. Men så bra, att matte lyssnat på dina önskemål. Det är ju viktigt att man har en bra arbetsmiljö, om de vill att du ska se efter hela Området. Isak läser med längtan om små, men tätt förekommande måltider. Så skulle nog han gärna vilja äta också, men dumma matte går ju hemifrån varje dag. :( (Och lämna mat framme går inte, för då äter strumpmissarna upp den). Så ät och njut av din förhandlingsseger! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår precis varför mat inte kan lämnas framme, här finns också ett matvrak som lurpassar på mig varje gång jag äter! Jag är verkligen glad att matte, och oftast husse, är hemma för det mesta, så jag kan få mina måltider efter mina önskemål! Så visst, jag njuter!

   Radera
 4. Här är det också många och små portioner som gäller :)
  Matte är bättre än husse på det där , här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och din matte måste fattat det tidigt? Jag fick kämpa i elva år för att få min att fatta!

   Radera
 5. Det låter trevligt med fler portioner. Men hur små ska de vara då? Man blir väl mätt, va? *orolig*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt väldigt små, för då får man riktigt fräsch mat varje gång. Och, som jamat, OFTA ska det vara! Och när blötmaten är slut finns ju torrkulorna. Jo, mätt blir jag, ingen fara! :)

   Radera
 6. Trägen vinner! Du har jobbat bra! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det tog tid, minsann, elva år! Jag var tre år när jag kom hit, och tiden innan minns jag inte så mycket av.

   Radera
 7. Som jag alltid jamat - människor är inte lika snabbtänkta som vi är. Bra jobbat med din människa där! Tips emottages tacksamt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, de är ju inte det! Tips, jag kan bara jama att vara uthållig, inte ge upp och att praktiskt försöka demonstrera sin vilja så tydligt det går!

   Radera
 8. Småkillarna här är likadana, de vill äta lite och ofta av mjukmaten. Bosse lite väl ofta tycker matte... Ger hon dem lite mer mat så Bosse inte skall springa och gnälla hela tiden så äter de inte upp utan vill ha ny sen ändå.
  Skönt att din matte har börjat förstå hur du vill ha det!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte säger att hon känner väldigt väl igen det där, men jag förstår inte riktigt vad som är problemet? Klart man är värd ny och FRÄSCH mat, inte nån som legat jamarlänge. Tio minuter eller så.

   Radera
 9. Mjau här måste vi jama att våran *kattängel* var ett stort matvrak, han åt hur mycket som helst *Fniss* Men nu kan vi äta när vi vill. Vi tänker på honom när vi äter, för vi saknar honom när vi äter. Det gör matte oxå, för hon tycker att det sakans ngn katt säger hon.

  Det är liksom inte lika roligt att äta utan våran kompis här hemma.
  MEN matte säger att vi måste äta ändå. Hon tar ofta fram ny och fräsch mat så vi ska äta ordentligt.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om jag är ett matvrak precis, det beror ju på vad som serveras! Förstår att ni saknar er kompis, man måste förstås sakna den man gillat så mycket!

   Radera
 10. Åh, du är PRECIS som jag! *klappar tassarna* Jag gillar också små, täta middagar, och vi körde med det även innan jag blev sjuk, men nu är portionerna ännu mindre och serveras ännu oftare. Portionerna kunde ju gott ha varit lika stora tycker jag, men man kan inte få allt här i världen :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att vi är många som vill ha det så, men hur många av våra människor har förstått det?? Din matte är en smarting som listat ut det tydligen ganska snabbt? Små och täta middagar, med betoning på täta, då får man ut optimalt av smaken i maten, eller hur?

   Radera